"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Entellektüel olmak ne demektir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Bana göre entellektüel olmak,hayata kendi penceremiz dışında başka pencerelerden bakabilme yeteneğidir.Bir nevi empati yapmak diyebiliriz.Bu sayede entellektüel insanlar ,kendi düşüncelerini başkalarının bilgi birkimiyle harmanlayarak kendilerini geliştirebilirler.Bir konuda kafalarında ki tez yıkılırsa ,diğer persfektiflerden bunu giderebilirler.Yenilikçi ve yapıcı çözümler bulmakta entellektüelliğin temel ilkeleridir. Size göre entellektüel olmak ne demektir? SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| entellektüel olmak herkesin kendince yorumlayacağı içiinde belkide birçok terimi barındıran biraz uzun bir kelime bence entellektüel olmak objektif düşünmeyi,herseye akılcı yaklaşmayı gerektirir.en kısa tanımla düşünmeyi gerektirir.__________________
nerde mutluysan orda olman dileğiyle... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| "Entellektüel", bildiğimiz aydın kelimesinin yabancı kullanımıdır. Kısaca, bir konuda (bilimsel, siyasi, kültürel vs.) köklü bir eğitim almış, gündemi iyi izleyen, bu bilgisini toplum yararına kullanabilen, farklı konularda yorum yeteneğine ve donanımına sahip insandır entellektüel kişi. Bunun yanında günümüzde bu birikimi hazmedemeyen daha az donanımlı kişiler ya da gruplarca bir alay aracı olarak da kullanılmaktadır. Hatta "entel dantel konuşmak" gibi bir kelime bile türetilmiştir bundan. Bu kelimeyle entellektüel (aydın) insanlar şekil olarak aşağılanmaya çalışılırken, aslında o birikime ulaşamamanın da bir ezikliğini taşır bu kesim. Kısacası "etellektüel" gibi Fransızca kökenli, uzun, söylenmesi bile zor olan bu kelimeyi kullanmaktansa, bunun tam karşılığı olan "aydın" kelimesinin kullanılmasının daha doğru olacağını düşünmekteyim. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın Papyrus tanımı yapmış; ben de dünyanın en büyük entellektüel kabul ettiği Karl Marx'ı yazayım; Entellektüel demek Karl Marx demektir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| çok şey bildiğini söyleyip hiç birşey bilmemektir.En azında Türk "entellektüelleri" için.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| Fikrimce, savunduğun şeye körü körüne bağlı olmamak yeri geldiğinde bu düşünceyi de terkedebilmek inandığın şeyden özgürleşmek bilgiyle kolkola yürümek ve ona doymamak denilebilir... |
|
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sosyal alanlarda düşündüklerinin hayata geçmesi için çalışmaktır. Sadece konuşup zora gelince kaçmak değildir entellik. kariyer peşinde koşmayı reddetmektir entellik. Daha doğrusu, paradan çok halkını düşünmektir. Hoşgörülü olmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. türkiye'de elbette adam gibi birçok entellektüel vardır, fakat bunların adı sanı boyalı medya sayesinde halk tarafından bilinememektedir. Amerikan uşaklarına ise entel yakıştırması yapılmaktadır. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Teorizasyona fazla bulaşmış kişilerdir entellektüeller. Böylece bir ayırdedici özelliğe kavuştuğu için ayrı bir sınıf olarak görenler de var. Bu entellektüel sınıfa da en iyi örneklerden biri de bu forumdur. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Entellektüel : Kendini yeterli görmeyen, sürekli olarak bir araştırma içinde olan, kendisini kültürel alan başta olmak değişik kollarda sürekli olarak geliştiren ve bunu hayatına uygulayan kişiye denir. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Bilgisi olan ve bilgi verebilen, aydın kişi... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|