"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Yaşasın, Darwin'den kurtulduk! Hemen her konuda çifte standardın daniskası yaşanıyor. Ermeni Konferansı nedeniyle hoşgörüden, demokrasiden, aykırı görüşlere saygıdan dem vuran iktidar, kaşla göz arasında 8. sınıf fen kitabından Darwin'i çıkarmış. Gerekçe de ilginç. Darwin'in evrim teorisi, öğrencilerin seviyesinin çok üzerindeymiş... Eğer gerçekten gerekçe bu ise, yani öğrencilerin seviyelerinin üzerindeki bilgiler ayıklanmaya başlandıysa, ilköğretim kitaplarının sayfa sayılarının yarı yarıya azalması gerekirdi. Çevrenizde anadolu liseleri ve kolejlere hazırlanan bir yakınınız varsa OKS sorularına bir göz atın. O sorulardan ne kadarı, ilköğretim öğrencilerinin seviyesine uygun, görün. Pek çoğunu, bırakın lise ve üniversite mezunları, konunun uzmanları bile zor çözer. Üstelik bir dakikada. Darwin'in evrim teorisi, gerçekten de o yaştaki çocukların seviyesinin çok üzerinde. Konulması gibi tek başına onun kaldırılması da bir hata. Eğer bir ayıklama söz konusu ise, bu daha geniş kapsamlı olmalıydı. 8 yıllık kesintisiz eğitimin mimarları, yeni sistemle birlikte ilköğretim müfredat programlarının hafifleyeceğini iddia etmişlerdi. Ama değişen bir şey olmadı. Liselerin 4 yıla çıkmasıyla da ders yükü azalmayacak. Aksine öğrenciler, eskisinden çok daha fazla bilgi hamalı olmaya devam edecekler. Hem de yaşamda hiç işlerine yaramayacak abuk sabuk bilgilerle. Öğrenmenin, bilginin abuk sabuğu olur mu diyenlere, ders kitaplarını, özellikle de OKS, ÖSS sorularını incelemelerini öneririm. Yazık oluyor çocuklarımıza... Darwin konusunda gösterilen duyarlılık, keşke diğer konuları da kapsasa. Bekleyip göreceğiz. "Anadolu liselerindeki 40 yıllık uygulamaya son verenlerden daha başka ne bekliyordunuz ki" diyenler elbette çıkacaktır. "Köy Enstitüleri'ni kapatan kafalar da böyle böyle başladı" diyenler de olacaktır. Ama bir de farklı pencereden bakalım. Belki de gerçekten, çocuklarımızı düşünüyorlardır!.. http://www.milliyet.com.tr/2005/09/25/yazar/guclu.html Evet bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Yalnız konu lütfen sadece Darwin olayına takılıp kalmasın, zaten pek çok konu başlığında bunu tartışıyoruz. Sizce ülkemizdeki müfredat nasıldır? Ben, çok ağır bir müfredat olduğunu ve bunun sadeleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bunu siyasiler değil uzmanlar belli bir hedef doğrultusunda yapmalı. Saygılar. |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Darwin'i kaldırıp yerine bilimsel olmayan "Yaratılış"'ı getirirler..Sonra Din Dersleri zorunlu hale gelir..Derslere de yavaş yavaş dini propogandalar konur..Bu size İran'ı hatırlatmadı mı? Eğitim sistemine gelirsek,Köy Enstütilerini Halkın Aydınlanmasından Korktukları için kapattılar..Türkiye'nin en örgütlü işçi - köylü sınıfının o dönemde olması rastlantı değildir.Bununla da kalmayıp yeteneğe göre eğitim yerine bilgi hamallığı eğitim her geçen gün sistemimizde üste çıktı.Düşünmek yerine ezberlemek geçti..Çünkü devlet için düşünmek tehlikeydi..Öss ve Öys gibi ne doğru dürüst zeka ne de bilgi ölçen,yetenekleri ise ölçmeyi bırakın umursamayan sistemler monte ettiler..Sınavlarda türk bayrağının ölçülerini sormayı bile ihmal etmediler..Sonuçta sıfır çeken bunca öğrenci ortaya çıktı..Dünyaca Tanınan Türkiye Vatandaşları ise kendi emekleriyle o yerlere geldiler..Bir amerikan ve ya avrupa üniversitesinde master-doktora yapan biriyle konuşursanız aradaki farkı anlayacaksınız..Türk Eğitim Sistemi Bİlim Adamı yetiştirmez,Teorisyen yetiştirmez..Kalıpların içinde sıkıştırdığı Pratisyen yetiştirir.Çünkü devlet gereğini düşünür.Halkın düşünmesine gerek yoktur.Onlar verilen görevi yerine getirmelidir..ki Bunda başarılı olmuşlardır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
| #4 | |
| Benim zamanımda isteğe bağlı olarak muaf olabiliyordunuz..Bugün için bilemiyeceğim.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #5 | |
| Ben liseden 98 çıkışlıyım, bizim zamanımızda zorunlu idi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. |
| #6 | |
| Hatta şöyleki yanlış hatırlamıyorsam liselere geçiş sınavında din soruları vardı..Formda Din Dersinizden Muaf mısınz diye soruyordu..Evet ise siz din soruları yerine tarih yapıyordunuz.. __________________
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın Essence, yanılmıyorsam dediğiniz şey, Müslüman olmayanlar için geçerli. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #8 | |
| Ben ilkokul 4-5, ortaokul 1-2-3, lise 1-2-3'te zorunlu din dersi aldım. İlkokul sonunda girdiğimiz Anadolu Lisesi sınavında da isteyen din soruları yerine sosyal soruları yapabiliyordu. |
| #9 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Hayır zorunlu değil. Saygılar, |
| #10 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kızım 5. sınıfa gidiyor ve "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersi görüyor. İsteğe bağlı değil dolayısıyla zorunlu... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|