| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Konunun Türkiye Siyasetiyle alakalı olduğunu düşündüğüm için buraya açtım. Aslında birazdan yazacağım yazıyı "Gerçek kahramanlıklar" adlı bölüme yazmayı düşündüm; ama ardından yazı ve Çanakkale zaferi hakkında yorumların gelebileceğini düşünerek (aslında gelmesini isteyerek) yeni bir konu altında olmasını uygun buldum. Saygılarımla http://666kb.com/i/10ysy6xfyg5c1.jpg (57. Piyade Alay sancağı) Avustralya'nın Melbourn müzesinde sergilenmektedir. Altında ki levhada şu yazmaktadır: " Bu alay sancağı Gelibolu savaş alanından getirilmiştir. Ancak esir edilememiştir. Çünkü Türk ordusunun Milli Geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilmez. Bu sancak son muhafızının da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalında asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olan bu Türk alay sancağını selamlamadan geçmeyiniz." (Türkiye Gaziler Vakfı - Yeniçağ Gazetesi "onlara borçluyuz" afişinden alıntıdır) Hepsinin ruhu için birer Fatiha göndermeniz herhalde yapılacak en iyi harekettir. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Şehidlerimizin ruhları şaad olsun.... Bir neslim orada ölürken,dünyaya insanlık dersi verip,imkansızlık içinde güç gösterisi yaparken; Sir Julien Corbet bunları söylüyordu; '' Çanakkale'de başarılı olamadık. Nasıl başarılı olurduk ki? Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlığı ile savaşıyorlardı. Böyle bir millet görmedim. '' Sir Julien Corbet '' Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız. Yalnız ona iyi bir komutan gerektir. '' sözünün belgesi boğaz harbidir...Türk'ün gücünün, yenilemeyeceğinin ispatlandığı yerdir Çanakkale... İnanın sayfalarca yazmak geliyor içimden ama dünyanın bildiğni anlatmaya ne hacet! Şehidlerimizin ruhları şaad olsun, mekanları Tanrı Dağı! __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #3 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| Şehitlerimizin ruhları şaad olsun, mekanları cennet olsun... |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| "Siz vatanı için, milleti için, namusu için canını ortaya koyan böyle insanları bukadar mı tanıyorsunuz? Eğer siz onları tanımazsanız; geleceğinizi göremezsiniz, hedeflerinizi bilemezsiniz " Mustafa Kemal Atatürk |
| #5 | |
| çanakkale... bir devrin battığı yer,250 bin şehidimizi verdiğimiz yer,bütün dünyaya karşı bir dersin verildiği yer.kısaca zalimlere insanlık öğretildiği yer... 93 yıl önce bu gün,ecdadımız adını tarihe altın harflerle yazdırdı. ingiliz,fransız..ve dünyanın dört bir yanından gelen emperyal güçlere karşı göğsünü siper etti,vatanı ve namusu için şehit oldu. ingilizlerin yenilmez sandıkları armadası,topları,silahları...kısaca teknolojinin nasıl insan önünde alt edildiğini gösteren bir savaş. onları rahmet ve şükranla anıyoruz. 93 yıl önce savaşla alamadıkları bu toprakları şimdi kültür emperyalizmi ile almaya çalışıyorlar.ispatımı ? http://www.youtube.com/watch?v=9lU-LCtETow saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| "Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın." Bazen,umutsuzluğa kapıldığımda onlarıdüşünüyorum.Ve diyorum ki,umut her zaman vardır,yeter ki,sen olmasını iste! Yılalr önce,hayatlarını bizler için feda ettiler,çoğu bu forumda yazan en genç yazarlardan bile gençtiler,çcuk denecek yaştaydılar,ama bizler için,herşeyden vazgeçtiler,bu vatan için,birileri beğenmese de,bu vatandan vazgeçmeyecek birsürü insan var. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Vatan sana canım feda... Onlar birkaç saniye sonra bir düşman kurşununa hedef olup vurulacaklarını bildikleri halde siperlerinden fırlayarak düşman üzerine yürümekte bir an dahi tereddüt etmediler. Onurlu ve yürekliydiler... Tek arzuları vardı vatana mahrem eli degmesin, ezanın sesi bu vatanda sonsuza dek inlesin...Yüzbinlercesi aklından bunları geçirirken o süt gibi ak ve pak alnından vurularak düştü vatan topragına...Metrekareye 4 şehid düştü orada! Ama vatan sagolsun diye canını verenlerin duası hürmetine bu vatan sag salim çıktı aydınlıga Mustafa Kemal'in önderliginde...Ruhunuz şad olsun... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bazen ben de aynı duygular içinde olsam da, her zaman şunu düşünüyorum: "Ben moralli olursam, bana bakan diğer insanlarda umitsizliğe düşmez" Umudunuzu kaybetmeyin, Allah'a inandığım gibi inanıyorum ki, Bu millet tekrar eski gücüne dönecek ve dünyaya adaleti yine bu millet götürecektir. Saygıalrımla |
| #9 | |
| "Bombasırtı Olayı ( 14 Mayıs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz. Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve Cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiç bir askerinde bulunmayan, tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur." Mustafa Kemal Atatürk |
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu toprağa kanlarını akıtanları huzur içinde tutabilmek için o toprağı şenlendirmek gerek.Oysa biz erozyona kurban ediyoruz.Sonrada vatan millet sakarya diyoruz.... 'Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir vatanın bağrında bulunuyorsunuz. Huzur ve barış içinde uyuyun. Sizler Mehmetçikler ile yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını bu savaşa gönderen analar, göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır.' M.Kemal şu sözlerinm anlamı ne yücedir ve nasıl bir yüce insan tarafında söylenmiştir. Şehitlerimizm ruhu şad olsun saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|