Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski17-03-07, 20:49  #1
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Çanakkale Zaferi

Konunun Türkiye Siyasetiyle alakalı olduğunu düşündüğüm için buraya açtım. Aslında birazdan yazacağım yazıyı "Gerçek kahramanlıklar" adlı bölüme yazmayı düşündüm; ama ardından yazı ve Çanakkale zaferi hakkında yorumların gelebileceğini düşünerek (aslında gelmesini isteyerek) yeni bir konu altında olmasını uygun buldum.

Saygılarımla

http://666kb.com/i/10ysy6xfyg5c1.jpg (57. Piyade Alay sancağı)

Avustralya'nın Melbourn müzesinde sergilenmektedir. Altında ki levhada şu yazmaktadır:

" Bu alay sancağı Gelibolu savaş alanından getirilmiştir. Ancak esir edilememiştir. Çünkü Türk ordusunun Milli Geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilmez. Bu sancak son muhafızının da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalında asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olan bu Türk alay sancağını selamlamadan geçmeyiniz."

(Türkiye Gaziler Vakfı - Yeniçağ Gazetesi "onlara borçluyuz" afişinden alıntıdır)

Hepsinin ruhu için birer Fatiha göndermeniz herhalde yapılacak en iyi harekettir.
Ulukoca is offline  
Eski17-03-07, 21:12  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Şehidlerimizin ruhları şaad olsun....

Bir neslim orada ölürken,dünyaya insanlık dersi verip,imkansızlık içinde güç gösterisi yaparken;
Sir Julien Corbet bunları söylüyordu;

'' Çanakkale'de başarılı olamadık. Nasıl başarılı olurduk ki? Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlığı ile savaşıyorlardı. Böyle bir millet görmedim. ''
Sir Julien Corbet

'' Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız. Yalnız ona iyi bir komutan gerektir. ''
sözünün belgesi
boğaz harbidir...Türk'ün gücünün, yenilemeyeceğinin ispatlandığı yerdir Çanakkale...

İnanın sayfalarca yazmak geliyor içimden ama dünyanın bildiğni anlatmaya ne hacet!

Şehidlerimizin ruhları şaad olsun,
mekanları Tanrı Dağı!

Eski17-03-07, 21:29  #3
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Ülke / Şehir: trabzon

Şehitlerimizin ruhları şaad olsun, mekanları cennet olsun...
CilginTurk is offline  
Eski17-03-07, 23:10  #4
vip_erkan

vip_erkan'nın Avatarı

"Siz vatanı için, milleti için,
namusu için canını ortaya koyan
böyle insanları bukadar mı tanıyorsunuz?

Eğer siz onları tanımazsanız;
geleceğinizi göremezsiniz, hedeflerinizi
bilemezsiniz "

Mustafa Kemal Atatürk
vip_erkan is offline  
Eski17-03-07, 23:21  #5
felitsa

felitsa'nın Avatarı

çanakkale...

çanakkale...
bir devrin battığı yer,250 bin şehidimizi verdiğimiz yer,bütün dünyaya karşı bir dersin verildiği yer.kısaca zalimlere insanlık öğretildiği yer...

93 yıl önce bu gün,ecdadımız adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

ingiliz,fransız..ve dünyanın dört bir yanından gelen emperyal güçlere karşı göğsünü siper etti,vatanı ve namusu için şehit oldu.

ingilizlerin yenilmez sandıkları armadası,topları,silahları...kısaca teknolojinin nasıl insan önünde alt edildiğini gösteren bir savaş.

onları rahmet ve şükranla anıyoruz.

93 yıl önce savaşla alamadıkları bu toprakları şimdi kültür emperyalizmi ile almaya çalışıyorlar.ispatımı ?
http://www.youtube.com/watch?v=9lU-LCtETow

saygılar...
Eski17-03-07, 23:42  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

"Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın."

Bazen,umutsuzluğa kapıldığımda onlarıdüşünüyorum.Ve diyorum ki,umut her zaman vardır,yeter ki,sen olmasını iste!

Yılalr önce,hayatlarını bizler için feda ettiler,çoğu bu forumda yazan en genç yazarlardan bile gençtiler,çcuk denecek yaştaydılar,ama bizler için,herşeyden vazgeçtiler,bu vatan için,birileri beğenmese de,bu vatandan vazgeçmeyecek birsürü insan var.
Eski18-03-07, 00:17  #7
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Vatan sana canım feda...
Onlar birkaç saniye sonra bir düşman kurşununa hedef olup vurulacaklarını bildikleri halde siperlerinden fırlayarak düşman üzerine yürümekte bir an dahi tereddüt etmediler. Onurlu ve yürekliydiler...
Tek arzuları vardı vatana mahrem eli degmesin, ezanın sesi bu vatanda sonsuza dek inlesin...Yüzbinlercesi aklından bunları geçirirken o süt gibi ak ve pak alnından vurularak düştü vatan topragına...Metrekareye 4 şehid düştü orada! Ama vatan sagolsun diye canını verenlerin duası hürmetine bu vatan sag salim çıktı aydınlıga Mustafa Kemal'in önderliginde...Ruhunuz şad olsun...
Eski18-03-07, 00:25  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Remat

Bazen ben de aynı duygular içinde olsam da, her zaman şunu düşünüyorum:

"Ben moralli olursam, bana bakan diğer insanlarda umitsizliğe düşmez"

Umudunuzu kaybetmeyin, Allah'a inandığım gibi inanıyorum ki, Bu millet tekrar eski gücüne dönecek ve dünyaya adaleti yine bu millet götürecektir.

Saygıalrımla
Ulukoca is offline  
Eski18-03-07, 00:29  #9
vip_erkan

vip_erkan'nın Avatarı

Yüksek Ruh

"Bombasırtı Olayı ( 14 Mayıs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz. Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve Cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiç bir askerinde bulunmayan, tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur."

Mustafa Kemal Atatürk

vip_erkan is offline  
Eski18-03-07, 11:16  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Bu toprağa kanlarını akıtanları huzur içinde tutabilmek için o toprağı şenlendirmek gerek.Oysa biz erozyona kurban ediyoruz.Sonrada vatan millet sakarya diyoruz....

'Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir vatanın bağrında bulunuyorsunuz. Huzur ve barış içinde uyuyun. Sizler Mehmetçikler ile yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını bu savaşa gönderen analar, göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır.'
M.Kemal

şu sözlerinm anlamı ne yücedir ve nasıl bir yüce insan tarafında söylenmiştir.

Şehitlerimizm ruhu şad olsun

saygılar
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)