"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Milliyetçilik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| insanın doğuştan milletini ırkını seçemediği için milliyetinden ötürü gururlanmasını veya aşağılanmasını hep komik bulmuşumdur.sakat doğan bir insanla sağlıklı doğan bir insanın değerlendirilmesi gibidir ki bu olduğundan daha yanlıştır.ayrıca bakmaktayim ki milliyetçilik tamamen batı icadıdır.1700 lü yılların sonunda başlayan doğumu daha sonra tam manasıyla gelişme yaşamış ve dünyayı kırıp geçirmiştir. türk-islam aleminde milliyetcilik yol bulmamıştır.emevillerin yalnız 80 yıl süren arap milleyetciliği tarihin tozlu sayfalarına tüm müslümanların ortak lanetiyle gömülmüştür.daha sonra gelen ve tırnak içinde milliyetci olmayan abbasiler ise müslümanlara altın çağını yaşatmıştır.daha sonra osmanlıya bakıldığında milliyetciliğe çöküş döneminde rastlamaktayız.daha önce müslim -gayri müslim olarak ayrılan halk milliyetçilik nimetiyle!!! türk,kürt,ermeni,rum,süryani,laz,çerkez,arnavut,sı rp,bulgar,arap gibi akla hayale gelmeyecek şekilde bölünmüştür.burdan demek istemem şudur ki milliyetçilik birleştirmrkten çok bölmektedir.dünyada hiçbir devlet sırf bir ırktan oluşamaz.yani hiçbir zaman milliyetcilik ülkenin bütünlüğünün teminatı olamaz.bilakis ülke bütünlüğüne yukarıda belirttiğim gerekçelerle zarar verir.ülkemizde yaşanan pkk meselesinde de kürt faşizmiyle türk faşizmin mücadelesi maalesef yıllarca anamızı ağlatmış nice vatan evladının şehit olmasına yol açmıştır.düşünün bu insanlar türküm kürtüm yerine türkiyeliliyim dese kardeş kanı dökülür mü? ben türküm.ama sadece türküm............. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Bir de dünyada sayısız ırk oldugu gibi sayısız din de var.Ha türk kürt diye ayırdın ha müslim-gayri müslim diye.Milliyet ayrımı için söyledikleriniz aynı şekilde din ayrımı için de geçerli değilmidir? İslam tarihi de aslında sürekli milliyetçilik ile kolkola olan bir tarihtir.Hz.muhammedin belki samimi bir ümmetçiliği vardı ama malesef bu anlayış islam yayıldıgında arap-türk-fars faşizmiyle sonuçlanmıştır.İslam ise pratikte bu üç milliyetin ortak faşizmidir.Selçuklu kendi faşizmini halifenin kozu olan sünnilik ile yaymaya çalışırken iran milliyetçiliği de şiilik şeklinde yayılmıştır vs..... Faşizm ve milliyetçilik öyle abd'de veya avrupada falan değildir.Dünyanın en azılı faşizmi ortadoğudadır.(belki hitler almanyasını ayrı tutmak gerekir) __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Türkiye
| Faşizmin kaynağını çok uzaklarda aramaya gerek yok ![]() Milliyetçilik aslında bana göre çok değerli bir kavramdır.Ama ne yazıkki asıl milliyetçilik bazıları sayesinde evrim geçirerek "ırkçı" politikayı saran bir kılıf haline getirilmiştir. Milliyetçilik aslında insanların kültürüne, değerlerine, geleneklerine ve göreneklerine sahip çıkmalarından başka birşey değildir. Artık milliyetçilik deyince akla neden hemen Yunan, Ermeni düşmanlığı geliyor ? Dediğim gibi bu düşünce, biçimi değiştirilerek beyinlere yanlış bir şekilde sokuldu.. __________________
"Ve ben 24 yaşımdayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum !" 1947-2007 !!! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sayın Said, Milliyetçilik;maddi ve manevi açıdan ülkesinin çıkarlarını herşeyin üstünde tutma anlayışıdır.İnsanın ırkıyla ilgisi yoktur.Ben bir Türk olarak ne kadar milliyetçiysem etnik olarak Türk olmayan ama bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes yani her Türk vatandaşı en az benim kadar milliyetçi olmalıdır. Ben şimdi bu fikri benimsemişsem kürtleri , lazları , çerkezleri dışlamış mı oluyorum. Aksine ortak değerlerimiz altında birleştirmektir buradaki amaç. Irkçılık ise kendi ırkının başka ırklardan saf ve üstün olduğunu öne süren veya savunan öğretidir. Sizin yazınızda bahsettiğiniz şey ırkçılıktır ve milliyetçilikle hiçbir alakası yoktur. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Birde Türkiyelilik konusuna değinmişsiniz.Bana bu ifade bölücülük gibi geliyor.Kimseye zorla Türküm dedirtemessin ama Türk vatandaşı ifadesi daha birleştirici daha güçlü ve daha sarsılmaz bir ifade.Bence bu tercih edilmeli. Benim milliyetçilik anlayışım Atatürk'ün dediği gibi ''Ne mutlu Türküm Diyene'' tarzındaki milliyetçilik anlayışı.Burada Dikkat edilirse '' Ne mutlu Türk olana'' denmiyor. Orada denmek istenen '' Bu vatanın birliği ve bütünlüğü için çalışana ne mutlu '' dur. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Milliyetçilik kapitalizmin askeridir! SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Milliyetçilik bir araçtır.Onun emperyalistlere karşı da kullanabilirsiniz, kendi halkınız kesmek içinde.Burada belirleyici olan milliyetçiliğin önüne gelecek sıfattır yani onu kullanan ideolojidir. milliyetçilik hem sağda hem solda benimsenmiş bir olgudur.Bu da ek bilgi olsun __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Milliyetçilik "another brick in the wall" dur... |
|
| #9 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |