"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Eşcinsellik bir tercihtir..Ve saygı duyulmalıdır..Doğanın kuralının ne olduğunu hangimiz kesin olarak bilebilir ki?Mesela bir tarikat çıkar derki erkek ve kadın ayrı yerlerde yaratıldı,aslında çoğalmayacaklardı bir deney için ordalardı ama kaza eseri ürediler ve bugüne geldiler..Eşcinsel ilişki asolandır.GEnel-geçer olabilecek bir şey değildir tabi bu..Ama insanlar böyle de düşünebilir..Ve kimse yanlışsın diyemez.. Ki öyle bile değilse bu genlerden ve beynin kısımlarından kaynaklanan bir şey..Yani Bugün bilimadamları sizlerin birkaç geni ile oynayarak,beyninize birkaç müdahale ile sizi eşcinsel yapabilirler. (: Demek istediğim eşcinsellik doğuştan gelen bir şeydir..Ve bir Hastalık değil tercihtir.. Bırakın Kadın kadınla evlenmek istiyorsa,erkek erkekle evlenmek istiyorsa evlensin..Birgün gayler iktidarı ele geçirip de kadın-erkek ilişkisini yasaklasana ne düşünürsünüz? Herkes özgürce tercihini yaşasın... Bu bir hastalıktır diyenlere cevabım şu olacaktır... Onlarda Karşı Cinslerin İlişkiye Girmesini Hastalık olarak görüp tedavi etmeye kalkarlarsa,hiçbir şey diyemezsiniz..(yukarıdaki gibi teoriler bile temeli olabilir) Bırakın isteyen istediğini yapsın..Dini inancınız gereği sizce yanlış mı?O zaman siz eşcinsel olmayın ya da anal seks yapmayın..Sizin tercihinizdir..Bu yapı meselesidir ve tercihtir.Buna yanlış demekle,kendisiyle bir konuda aynı düşünmeyen bir insana da hastalık teşhisi koyabilir.. Ve Tanrı'ya inanç geni olduğu biliniyor bugün.. O zaman biri çıkıp deseki Tanrıya inanmak bir hastalıktır tedavi edilmelisiniz bunu kabul eder misiniz..Onun için bırakalım insanlar olduğu gibi davranabilsinler ve yaşayabilsinler. Benim tercihim bir bayanla beraber olmaktır,sizin de böyle olabir ve ya olmayabilir..Ama bu bizi ilgilendirir..Başkalarının hakkında tehşis koymak hele bi de reçete yazmak haddimize değil diye düşünüyorum. Sevgilerle __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #2 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Tercihler doğumdan sonra olur herhalde. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsan doğuştan çok kıskanç biri olabilir,ama zamanla bunu aşabilir ve değiştirmek için çabalayabilir.Öyle kalmak ya da kalmamak bir nevi onunla yaşamak isteyip istememesine bağlıdır.Yani tercihtir..Onun gibi.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sizin bu örneğiniz kişilikle ilgili. Yani biraz psikolojik. Ancak eşcinsellik insan anatomisiyle ilgili bir durum. Burada konuya fizyolojik olarak bakmak gerekiyor bence. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #5 | |
Guest Mesajlar: n/a
| tamam eşcinsellere saygı duymak gerekir doğru eşcinsellik anne karnından genlerle belli oluyor ama ne bileyim erkek erkeğe o işin yapılmasınıda kabul edemiyorum bana çok garip geliyor ben belki biraz ayırımcı olacağım ama şunu da savunuyorum gay'lerin takıldıkları mekanlar olsun sadece oraya gitsinler geçen kız arkadaşımla bara gittim benim vücudum biraz kaslıdır orada bir eşcinsel derin derin beni kesiyordu durumu farkeden kız arkadaşımın alay konusu oldum |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Essence arkadas aciklamasinda haklidir. Her sey beyinde bitiyor. Insan beyni de henüz gizini korumakta. Ancak bazi bölgelerin ne isler becerdigi de biliniyor yavas yavas. Örnegin, sayin Essence´nin dedigi gibi, insan beyninde mistik merkez bulundu. Görünmedigini sandigimiz varliklarin, inanc kavamlarinin yuvalandigi faal bir bölge bulundu insan beyninde. Kimi insanlarda, emnim benim gibi, sizin de mistik merkeziniz pek iyi calismiyor olsa gerek. :-) __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Hayatımın hiçbie dönemi boyunca eşcinselliği anormal görmedim.Şu anda da çevremde eşcinsel bir arkadaşım var ve çok iyi bir arkadaşlığımız var.Ve baktığımda da şunu görüyorum ki uygar ülkelerde eşcinsellik daha kabul edilebilir bir olgu iken uygarlaşamamış ülkelerde ise bu hala bir tabu. |
| #8 | |
| Evet cok aci. Daha yakin gecmiste, es cinsellerin evleri; mahallenin namus bekcisi vatandaslar tarafindan taslaniyordu. Atila Ilhan´in, cinslerin ayrilmasi ve ecsinsellik üzerine yazilarinin dikkatle incelenmesi gerekir gibi geliyor bana. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kendisini eşcinsel ya da buna benzer kavramlarla tanımlayan bir insanın, neden oluyor, ne yapıyor,nasıl oldu gibi sorularla irdelenmemesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların cinsel tercihleri kendilerini ilgilendirir.Hiç kimsenin uluorta eleştiri hakkı olamaz. Hele de bir vebalı, bir uzaylıymış gibi karşılanması, toplumsal açmazlarımızın bir başka sıkıntısı olarak niteliyorum. Üniversitedeyken başka bir fakültede okuyan bir arkadaşım vardı. Eşcinseldi. Dünyanın en güzel insanlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlığımız kısa sürmüştü. Başka bir fakültedendi ve kişisel sorunları fazlaydı. Bize belli etmemeye çalışırdı. Zaman zamna onunla yaptığımız sohpetleri özlediğimi söyleyebilirim. İnsanı sadece insan olarak görme alışkanlığını kazandığımızda sanırım insanlar arasındaki, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımının hiç bir önemi kalmayacak. Ama işte toplumsal evrim de kolay olmuyor ve zamana ihtiyaç gösteriyor. |
| #10 | |
| Saniyorum, basligin atilisinda da bir hata var. "Escinsel haklari" . yani; escinsellik cok ayri bir seymis gibi. daha basindan böyle bir baslik verilirse,ön yargilara aciktir demektir. Direk olarak, (ecsinselliik) basligi yeterliydi. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|