"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
"Bölücü Bir Vatan Hainiyim"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Forumlar güzel yerlerdir. Fikir alışverişlerinin olduğu, sürekli bilgi ögrenilen ya da tazelenen yerlerdir. Yazıyaz da öyleydi. Üye oldugum günden beri forumda hem eğleniyor hem de gerçekten iyi kalpli harika insanlar tanıyordum. Onlardan ögrendiklerim ve onları tanımam benim için oldukça önemli artılardır. Ne yazık ki aylardır bu durum değişti. Değerli ve çok sevdiğim Canugur'un ölümünden sonra başlayan bir şok evresi milliyetçiliğin tavan yaptıgı dönemlerde iyice yüzeye cıktı. Dolayısıyla forumda sol düşünce büyük bir çöküntü yaşadı. Bunda sol düşünceyi savunanların kabahati kadar "Dış etmenler"de büyük rol oynadı. Şİmdiye gelince; düşüncelerimizle alay edilen bir yazıyazla karşı karşıyayız. Her topikte şuursuzca "Vatan haini, Bölücü, PKK'lı" ilan edilip, topik içlerinde "lafı sana tersten yediririm, senin secerene Türk denmez, Din düşmanı..." ve daha bir çok yakıştırmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Sorun aslında bu cümleleri duymak değil, sorun düşüncelerimizle böyle alay edilip, sinilerimizin durmadan yıpratılması. Biz bu vatanın çocuklarıyız ve bu yurdu ölene kadar koruyacağız. Biz bu topraklar nasıl kurtulur bunları düşünür, bunun için yazar ve bunun için sokaklara çıkarken burada en iğrenç damgaları yemek ruhumuzu yıpratmaktadir. Bu konuda yönetime dert yansamda karşılığını alamadığım için sayın Balıkçı Filozof'un ilk dediğinde onu caydırmaya calıştıgım; ancak şimdi ona hak verdiğim bir cümlesini savunuyorum. Alıntı:
İlk başta burada ilk sevgimi kazanan Değerli Canuğur'a,bana katkıları olan sayın Seha,sayın Anadolu,sayın Kinem sayın Turker,sayın Artena, sayın İlkiz, sayın İl_bilge, sayın Papyrus, sayın Asya, sayın Chessmaster, sayın Hoca, sayın Elaşina, sayın Kitaptozu, sayın Bozkır,sayın Stran, sayın Dr_che, sayın Sosyologgg, sayın Adil, sayın Nostrum, sayın Komutan,sayın Bbucak, sayın Salah, sayın Analiz, sayın Lamira, sayın Venceremos, sayın Beckho, sayın Horozigo, sayın Yazarkedi, sayın Feanor, sayın Armes, sayın Dynein,sayın Essnipes, Sayın MK_devrim sayın Köylü, sayın Memetex, sayın Manon, sayın Rojin, sayın Doras, sayın Melnur; Ve onlarsız bir Yazıyaz düşünemediğim sayın Remat,sayın Barış Akar, sayın Doğançay, sayın Mcpo, sayın Anibal, sayın Nilsu, sayın İlker, sayın Ronald, sayın Masteer, sayın Onur0226, sayın Ursulamel, sayın Eses, sayın Charon, sayın Antropolog hepinize teşekkürlerimi sunarım.. Sağlığımı ve kendimi korumak için uzun bir ara veriyorum. Burada son zamanlara kadar yazmak benim için büyük bir keyifti, büyük bir öğrenimdi. Yeniden karşılaşıncaya dek hepinize saygılarımı sunuyorum. Başka bir yerde ya da başka bir forumda görüşmek dileğiyle; Hoşçakalın.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-03-07 11:26 . | |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın Elenorin kararınızı vermişsiniz ne desek boş; ama unutmayın ki burda bir mücadele var ve siz gitseniz de bu mücadele devam edecektir; umarım geri dönüşünüz ve mücadeleye katılmanız fazla uzun sürmez... Hoşçakalın... __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn elenorin en yakın zamanda aramıza bekleriz saygılar NOT:sizin boşluğunuzda sosyalistlik yapmak bize düşecek galiba :-)))) __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Gönül isterdi ki:gitmeyin...Ama ben biliyorum ki:gideceğiniz son yer,yine özgürlük uğruna gitmiş olduğunuz yerdir... Bizle kalın... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sanırım bu artık alışılmışlığın ötesine geçen bir durum,anlamamız gereken bırakmanın sebepleri nelerdir.Evet belki doğru değil ancak doğru olmayan kararın sebepleri,birileri düşünüyor mu? Kinem'de uzaklaştırıldı, gerçek olan bir düşünceyi yasalarınca söylemediği için...Şimdi Elenorin ayrılıyor,yakında kimlerin ayrılacağını kestirmek hiçte zor olmasa gerek diye düşünüyorum,yazar insiyatifinin olmadığı,yasalarınca işlediği hiçbir alanın özgür ve demokrat olamayacağını düşünüyorum,şayet bu yasalar demokrat olsa idi şimdi bunların hiçbirine gerek kalmazdı. Bizler her nekadar sınıf savaşımından bahsetsekte PKK,TKP/ML,DHKP/C ve adını sayamadığım diğer örgütlere mensup olduğumuz damgasını yedik,sevgili Elenorin'in de söylediği gibi onca hakaret içerisinde bizlerin aynı biçimdeki tutumlarını kimse söyleyemez,onca kışkırtmalara rağmen tahriklere rağmen politik tavrı herzaman korumaya çalıştık... Varolmak savaşıysa bu,kasırgalara karşı güçlü olmak gerek diyerek yaşamımızın her alanında şurada bir internet sayfasında bile bu düşünce ile hareket ettiğimizi söyliyebiliriz. hoşçakal kendine bizim gözümüzle bak Emre... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn Elenorin; Gerçek hainler fikir üretecekleri yerde fikirleri boğup slogan atanlardır. birileri her zaman tribünlere oynayacaktır. Unutmayınız. Faşizm her zaman kendine düşman bulmak zorundadır. Yoksa yaşayamaz. Siz vatana değil faşizme ihanet ettiniz. |
| #7 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Faşist,işbirlikçi, abd maşası,vb sözleri sürekli ülkücülere kullanıyorsunuz. Vatan haini, yobaz,gerici vb ifadeleri sürekli şeriatı savunanlara kullanıyorsunuz E peki şimdi bu yazınızın anlamı nedir sn elonorin.Siz söylediğiniz kadar karşı tarafta sizlere bu ifadeleri kullanacak. Yürek yetmediği yerde normaldir elbette ama yinede yersiz bir serzeniş olmuş. |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
Sn elenorin in 2500 tane mesajı var forumda.Ve bunların çoğu kendi siyasi düşüncelerini anlatabnilme,olaylara nasıl baktığını söyleyebilmek için yazılmıştır. Bence dönüp,tekrar tüm mesajlarını(ya da sonucu elde edecek kadar)okuyun derim.Elenorin'in düşünceleri sizce iki cümleyle ifade edilebilir mi?Hangimizin kavramlara genel bakış açısı anlaşılabilir iki cümleyle?Hayır,biz öyle olduğu için kullanıyoruz.Bu konuda zaten forumda Nazım Hikmet konusunda büyük yer kaplamıştır.Vatan haini ayrımı... Faşisti bir ülkücüye değil,faşiste:yobazı şeriatçiye değil yobaza kullanıyor Sn elenorin.Nesneler değişiyor,kavramlar ve ifade ettikleri malesef Sn tuğya Saygıyla... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> | |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Hayrette kaldım.Son zamanlardaki düzensizlikten şikayet herkes te eş zamanlı olarak yaşanmaktadır.Forum dünyasının kaderi sanırım bunlar... |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dünya'nın neresinde olursa olsun,kişinin bildikleri,karşısındakinin anlayabildiği ile sınırlıdır. Ve Nietzche der ki; Yükseldikçe uçma bilmeyenlere küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Ben Sn.Elenorin'in serzenişinde de bunu görüyorum ve hak veriyorum. Hayatımın her döneminde bilgiye ihtiyacı olan biri olarak üzüldüğümü itiraf etmek zorundayım.Umarım kararın beyhude olur ve şahsen senin yorum ve bildingen fazla uzak kalmamış olurum. Sağlıcakla... __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|