"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türkiye'de spor haberleri nasıl olmalı?. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Türkiye'de spor haberleri nasıl olmalı?. Türkiye'de yayınlanan spor haberleri, bence yetersiz,tarafsız ve âdil değil. Sayın forum sakinleri;Türkiye'de, Gazete,radyo ve tv lerde,nasıl bir spor haberi isterdiniz.? İsmi spor gazetesi veya tv si, spor proğramı vs.vs.ama, sadece üç takım üzerine odaklanmışlar. en azından ben böyle görüyorum. Sizlerce verilen spor haberleri,yeterli ve âdilmi?. Saygılarımla. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| elbette ki değil.Türkiye de spor sadece fuboldan oluşuyormuş gibi bir tek futbol haberleri yapılıyor.FB, GS, BJK başka da bir şey yok.Yani böyle olmamalı, bir çok spor dalı ve spor klübü var.Onlara da bol bol yer verilmeli... Bir buzda dans diye program yaptılar birden buz patenine olan ilgi arttı.Aslında hiç tasvip etmiyorum ama biraz daha farklı dallara ilgi çekilebilse bence çok iyi olur... |
|
| #3 | |
| Türkiye'de spora yeteri kadar önem verilmediği için doğal olarak spor haberlerine de yeteri kadar önem verilmiyor. Sayın Zeze'nin dediği gibi spor denince akıllara hemen futbol geliyor. Satranç gibi bir sporun haberlerini hiçbir yerde göremiyoruz. Nerde turnuva oluyor; kim neler yapmış hiç öğrenemiyoruz. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
| Ben motor sporlarına çok ilgi duyuyorum özellikle F1 benim hobim...Tam üç gündür her gün F1 üzerine başlık açıyorum ve hiç kimse bir tek yorum yapmıyor (Sn rollan ve tuqu hariç çok sağolun).İşin bu boyutunu geçtim sadece CNNTURK yarım saatlik bir program yapıyor ve yarışı veriyor.Bunun dışında hiç bir spor haberlerinde adı bile geçmiyor.Neden ama çok merak ediyorum!Acaba medyadan mı yoksa insanların tercihinden mi kaynaklı hala karar verebilmiş değilim... |
|
| #5 | |
| Evet o dikkatimi çekti Sayın Zeze; ama ben o konularda çok cahil kaldım; bir Alman vardı her sene o 1. oluyordu ondan başka bir bilgim yok; olsa yazardım. Bence dediğiniz gibi kişisel seçim; ilgi ve yetenek alanına yatmadığı için olabilir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-03-07 13:54 . |
|
| #6 | |
| Michael Schumacher onu kim bilmez ya O bir efsane...Maalesef geçtiğimiz sezon F1 i bıraktı.Çok üzücü ama tabi yeni gelenler yol vermek lazım.Harika bir insandır bayılırım hem kişilik olarak hem de başarı olarak çok takdir ederim. Bir daha gelmez onun gibisi..Başarı olarak aslında Alonso fena değil gibi ama onunda değişik bir kişiliği var.Çok hırslı ve hırsına yenik düşüyor...Bu gün saat 14:50 de sabah 04:50 deki yarışın tekrarı var.İzlemek isterseniz tavsiye ederim. |
|
| #7 | |
| Valla ben bilmem ![]() Bu seferlik bir göz atayım; aslında yarış başlangıçları güzel oluyor; 2-3 sene önce mi ne yazın bir arkadaş tutturmuştu izleyeceğiz diye ama açılıştan sonra bıraktık tabii izlemeyi. Bir de spora hırs girdi mi bence hiç zevkli olmuyor; zevkine yarışsınlar işte ![]() Şimdi para kazanıyorlar onlar profesyonel diyeceksiniz ama olsun; hırs insanları komik düşürüyor bence. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | |
| Zaten sırf bu yüzden Alonso'yu desteklemem pozitif kişiliğinden dolayı favorim Jenson Button'dır.En hızlı olduğunu düşündüğüm ise Kimi Raikonen (ice man) dir.GP2 ve MotoGP yi de çok severim ama her zaman izleyemiyorum. Bu arada evet F1 in en güzel anı 5. yeşil ışık yandığında çıkan motor sesleri ve starttan sonraki ilk virajdır. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Haklısınız başka spor dallarıda var.Ben sadece örnek olarak futbolu haberlerine dikkat çekmek istedim. Örnek vereyim.Bu gün biraz önce devlet tv.si olan trt birde,spor proğramı vardı.Birde spor yazarı proğram konuğu idi. Beşiktaş şöyle oynarsa şu puana ulaşır beşiktaş.idmanlarda şunu yaptı.kayseri erciyes maçında seyircisiz oynamakta .oyuncularından şunlar oynamakta vs.vs. Fenerbahçe şöyle olursa böyle olur, yahu allah aşkına insanı bezdiriyorlar.Üç büyük takımdan başkasısının oynadığı oyun değilmi.Karşısında Kayseri Erciyes spor oynuyordu.Ondan hiç söz etmiyorlar. Koskocaman Devlet tv si trt 1 , proğramları bitene kadar.Aynı takımı anlattı durdu.Yazıklar olsun çizik kırık plak gibi aynı yerde dönüp duruyorlar.Hiç yakıştıramadım trt ye. Devletin parasıyla kurulmuş izleyicileride ayn devletin vatandaşları. Sadece kayseri erciyes spor teknik direktörüne,birkaç kelimelik reportaj sözü verdi hepsi okadar. Süper likde,ikinci likde ve diğer liklerde,birçok kulüp ve takımlar var .Bunlardan,ve diğer spor dallarından,hiç söz etmeden,proğramı kapattılar. Hayret le dinledim yazıklar olsun diyorum. Keşke bu yazıları spor proğramı yapanlar izleseler.Hoş izleselerde birşey değigşmez ya. Eğer galatasaray,beşiktaş,fener bahçeden başkasından söz edilmiyecekse, Bu üç takım kendi aralarında bir link düzenlesinler, diğer geri kalan takımlarda kendi aralarında oynasınlar diye düşünmeden edemiyorum. Hürmetlerimle. | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Aslında türkiye de spora verilen önem kadar.haberlerinede âdil bir şekilde her takıma aynı uzaklıkda durarak haberlerini verseler oda yeter. Evet haklısınız.Satranç çok değerli ve faydalı spor dalı olmasına rağmen,Satranç sporu haberlerine de ,hiç değer verilmiyor. Üç büyük takım hangi takımla oynarsa oynasın içinde bu takımlar olunca hangi tv kanalını açsanız bu üç takımıların hatırı için.Tv lerin ekran köşesinde,Maç boyuncaskor skor gösteriliyor. galata saray, fener bahçe veya beşiktaş,Bunlardan birtanesi mağlüp olduğu zaman.Yenen takımdan yine söz etmiyorlar.İyi oynadılar galibiyeti hak ettiler demiyorlar.O zamanda yine bu büyük takımlar.Şu hatadan yenildri bu hatayı yaptı.Bu şekilde değilde, şu şekilde oynasalardı ,yenilmezlerdi diye,yine bu üç takımdan bahsediyorlar.Diğer takımların yenme hakları yokmu.? Yani bunların dokunulmazlıklarımı var.Bu takımlar hiçmi yenilmiyecekler. Pes doğrusu bu kdarıdamı fazla değilmi?. En iyisi bu büyük takımlar sadece kendi aralarında oynarken sahaya çıksınlar.Diğer takımlarla oynama zamanında,zahmet edip sahaya bile çıkmadan 3 puanı hanelerine yazsınlar.Olsun bitsin. Böyle yapacağına,diğer yenen takımı alkaşlasalar,yenmeyi hak ettiler deseler,ne kaybederler acaba.Diğer takımlar takım değilde figuranmı?. Bu şetkil verdikleri habarlerle haberciler kendi güvenirliklerini kaybediyolar. Saygı ve hürmetlerimle. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|