| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Psikanaliz-Freud / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Psikanliz (Psikodinamik-Derinlik) ve S.Freud hakkındaki düşünceleriniz neler ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
| Psikanaliz çok ilgimi çeken bir bilimdalıdır.Sigmund Freud ise bu bilim dalının önemli şahsiyetlerinden biridir.Psikanaliz ve bilinçaltı konusunda çok önemli araştırmalar yapmıştır.Özellikle rüyaların bilinaçltının bir ürünü olduğunu savunur.Bilinçaltı normal günlük hayatta yaşayıp da pek hatırlamak istemediğimiz olayları depoladımız, beyinimizin bir bölümüdür.Beyinde henüz tanımlanamayan ve çoğunluğu oluşturan bir karanlık bölge vardır.Bu karanlık bölge bilincimizin istemediği veya eski kullanılmayan kısımları gönderdiği bi nevi çöplük olarak tanımlanmaktadır Freud tarafından.İşte bu bölge de bazen kendini boşaltmak ister , rüyalar da bu noktada devreye girer. Özellikle rüyalar konusunda Freud gibi düşünmediğim için pek desteklememekteyim... |
|
| #3 | |
| Freud bastırılan duyguların özellikle cinsellik ve saldırganlık olduğunu söyler bunun içindir ki insanların rüyaları bu 2 ana güdü etrafında şekillenmektedir. Freud'un rüyalar konusundaki hangi düşünceleri size uzak gelmektedir ? __________________
|
| #4 | |
| Ben rüyaların bilinçaltı ürünü değil 6. hislerin ürünü olduğunu düşünmekteyim. Rüyalar kısık kısımdır.Tamam bazıları bilinçaltı ürünüdür ama çoğunluk 6. hisler sonucu oluşur... (sanırım İndigo çocuklar bununla ilgili bir konu) |
|
| #5 | |
| Sanırım rüyaların bilinçaltı ürünü olduğu kanıtlanmıştı; gene de 6.hisle rüyalar arasında nasıl bir ilişki kuruluyor ve 6.hissi tanımlarsanız sevinirim; doğrusu tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. __________________
|
| #6 | |
| 6. his metafiziksel bir kavramdır.Bazı olayların öngörülerini içerir.Matrix anlatımıyla normal yazılımdan bir sapmadır Olacak bazı olayları önceden hissetmekdir.Negatif yada pozitif enerjiyi önceden hissetmek gibi bir şey...Bir nevi Osho ile bağdaştırabiliriz çünkü bir noktada mistik bir kavramdır. |
|
| #7 | |
| Demek 6. His Filmi'nin ismi filmle uyuşmamaktada; orda 6. histen çok şizofroni anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. (Ozamanlar çocuktum) Dediğiniz gibi Mistisizmle de hemen hemen aynı. Anladığım kadarıyla 6.his geleceğe dönük; peki rüyalarla nasıl ilişki kurulmakta ? __________________
|
| #8 | |
| 6. his asıl olarak önemli bir olayı önceden hissetmek , olumlu yada olumsuz olayları hissedebilmektir.6. his sadece rüyalarla alakalı değildir gün içinde anlık da hissedilebilir.Mesela insanların negatif elektrik dedikleri şey de bir nevi 6. histir (konu biraz Freud başlığını aştı ama ) |
|
| #9 | |
| Aştı ama rüyalara bağlarız ![]() Metafizik olduğu için ben kabul etmekte zorlanıyorum; yani bir insanın geleceği hissedebilmesi bana garip geliyor; söyledikleriniz felsefedeki sezgiciliğe benziyor; onlar da doğru bilgiye sezgiyle ulaşabileceklerini söylemekteler(di). 6. his var diyelim bu nasıl oluyorda rüyaları yönlendirmekte ? __________________
|
| #10 | |
| İnsan uyku halinde dış uyaranlara kapalıdır ve uyku esnasında insanların hisleri (6. his) daha kuvvetlidir.Buda rüyalar yoluyla simgeler şeklinde bazende çok açık bir şekilde kendini gösteriri.Ancak ne varki bu her insan bu şekilde değildir.Bazı insanlar hislerden öte somut sonuçlara inandıkları için hisleri körelmiştir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|