Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: ÖSS hakkındaki düşünceniz nedir ?
Evet, uygulanmalı5 35.71%
Hayır, kaldırılmalı9 64.29%
Kararsızım0 0%
Oy Verenler: 14. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski18-03-07, 21:44  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
ÖSS

Öğrenci Seçme Sınavı sizce uygulanmalı mı; kaldırılmalı mı ?
Kaldırılacaksa yerine ne getirilmeli ?
Eski18-03-07, 22:06  #2
madonna
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Bence uygulanmalı

Meslek liselerinden sınavsız geçişlerin ne kadar verimli olduğunu tartışmak lazım derim ama kanımca çok da anlamlı olmadı..

Halkça Sayısal zekamız hakkında ülkemizin ekonomik konumunu göze alırsak yoruma kapalı bile diyebiliriz...

Matematiği fiziği kimyayı bilmeden meslek sahibi olmak ne kadar verimli olmamızı sağlar o da ayrı bir boyut

Amannnnn günlük hayatta hiçbir işime yaramıyor diyoruz sonra kazandığımız paralarımızın büyük bir kısmını çoluğumuzu çocuğumuzu dersanelere göndermek için harcıyoruz

Herkes mühendis olamaz herkes genetik okuyamaz bunun için dersleri iyi öğrenmek ve bilmek lazım ve evet ÖSS gerekli
Eski18-03-07, 22:48  #3
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Bence kaldırılmalı. Gençler hayatlarının büyük bölümünü sınava hazırlanarak geçiriyor ve sosyal gelişimleri, yetenekleri gelişemiyor. Sonunda ise sadece belirli kalıpları ezberlemiş olanlar sınavları kazanıyor; ama meslek edinme konusunda yine de bazıları çok başarılı olamıyor çünkü sadece birşeyleri ezberlemek kimseyi hayata hazırlamaz. En azından bir sınavla sadece öğrenci alımı kaldırılmalı.
Kişinin yeteneklerine göre eğilimine göre üniversitelerin kendine ait sınavları olmalı(tabi sınav mutlaka gerekirse) ilgi duyduğu alana gerçekten yeteneği olup olmadığı ölçülmeli. Mülakat yöntemi de iyi bir yöntem olabilir. Okul başarısı göz önüne alınarak mülakat yöntemi kullanılabilir(mülakat yöntemi adil yapılmalı tabi ki) Böylece insanlar nereye puanı yeterse oraya girmek yerine gerçekten yetenekleri olduğu bir alanda kendilerini geliştirebilirler. Eğer bu sağlanırsa insanlar daha verimli de olabilir diye düşünüyorum yaptıkları işlerde.
Eski18-03-07, 23:30  #4
balikci343

balikci343'nın Avatarı

kaldırılsın!

üretim-tüketim dengesini sağlayacaksa kaldırılsın istiyorum.
balikci343 is offline  
Eski19-03-07, 01:49  #5
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Gençleri bir sene boyunca strese sokan bu eğitim sistemin hiçbir faydası yok.. Elbette bir şekilde eleme olacak ama bu ÖSS sistemiyle olmamalı.
Eski19-03-07, 17:11  #6
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Kaldırılmalı. Uzmanlık alanları olsun. Herkes istediği alanda eğitim alıp o alanbdan sorgulansın, tabii temel eğitimi aldıktan sonra...

Alıntı:
Sayın madonna şöyle demiş:

Mesajı Göster

Herkes mühendis olamaz herkes genetik okuyamaz bunun için dersleri iyi öğrenmek ve bilmek lazım ve evet ÖSS gerekli
Bir tane daha mühendis yetiştireceğiz diye belki de bin edebiyatçımızı, felsefecimizi, sosyoloğumuzu, hukukçumuzu, siyasetçimizi anlamsız alanlardan sorumlu tutup zekaya sığmayan bir yöntemle elemeye çalışıyoruz ve hepsini KAYBEDİYORUZ!!!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski19-03-07, 17:29  #7
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Bence ÖSS çok lüzumsuz bir sınav.İnsanı körelten, gereksiz bilgilerle yükleyen bir sınav.Eğitim kesinlikle alan dahilinde olmalıdır.Çocuklar bu şekilde küçüklükten yönlendirilmelidir.

Zaten çok doğru bir yöntem olsaydı milyonlarca yığılma olmazdı ya da bir çok gencimiz bu yüzden helak olup gitmezdi.Veya kendi alanında çok bilgili dünyaya mal olmuş insanlar çıkarırdık kendi üniversitelerimizden...Bir kaç istisna dışında hani nerde?Ben göremiyorum ya siz?
Eski19-03-07, 17:50  #8
apocalypse

apocalypse'nın Avatarı

Şuanki Türkiye'nin durumuna bakıldığında ÖSS gerçekten gerekli olan bir sistem.

Milyonlarca kişi üniversitelerin kapısına yığılıyor,her sene milyonlarca kişi sınav için başvuruyor.Bu milyonlarca kişinin hepsinin üniversiteye alınması imkansız.Bu yüzden bir elemenin olması gerekiyor.

Sınavsız bir üniversiteye giriş sisteminin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Düşünsenize sınavsız üniversiteye girildiğini,herkes üniversiteli olur;böylece üniversitelerin kalitesi düşer ve ülkemizdeki üniversite mezunu işşizlerin sayısı tavan yapar...

Bu ülke için sınav şart...ÖSS'nin çok adaletli bir sistem olmadığına bende hemfikirim....Sınavın 3 saate değil,yıllara dağıtılmasının daha iyi olacağının inancındayım.
apocalypse is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)