"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: ÖSS hakkındaki düşünceniz nedir ? | |||
| Evet, uygulanmalı | 5 | 35.71% | |
| Hayır, kaldırılmalı | 9 | 64.29% | |
| Kararsızım | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 14. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Öğrenci Seçme Sınavı sizce uygulanmalı mı; kaldırılmalı mı ? Kaldırılacaksa yerine ne getirilmeli ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bence uygulanmalı Meslek liselerinden sınavsız geçişlerin ne kadar verimli olduğunu tartışmak lazım derim ama kanımca çok da anlamlı olmadı.. Halkça Sayısal zekamız hakkında ülkemizin ekonomik konumunu göze alırsak yoruma kapalı bile diyebiliriz... Matematiği fiziği kimyayı bilmeden meslek sahibi olmak ne kadar verimli olmamızı sağlar o da ayrı bir boyut Amannnnn günlük hayatta hiçbir işime yaramıyor diyoruz sonra kazandığımız paralarımızın büyük bir kısmını çoluğumuzu çocuğumuzu dersanelere göndermek için harcıyoruz Herkes mühendis olamaz herkes genetik okuyamaz bunun için dersleri iyi öğrenmek ve bilmek lazım ve evet ÖSS gerekli __________________
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKINIZ!! |
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bence kaldırılmalı. Gençler hayatlarının büyük bölümünü sınava hazırlanarak geçiriyor ve sosyal gelişimleri, yetenekleri gelişemiyor. Sonunda ise sadece belirli kalıpları ezberlemiş olanlar sınavları kazanıyor; ama meslek edinme konusunda yine de bazıları çok başarılı olamıyor çünkü sadece birşeyleri ezberlemek kimseyi hayata hazırlamaz. En azından bir sınavla sadece öğrenci alımı kaldırılmalı. Kişinin yeteneklerine göre eğilimine göre üniversitelerin kendine ait sınavları olmalı(tabi sınav mutlaka gerekirse) ilgi duyduğu alana gerçekten yeteneği olup olmadığı ölçülmeli. Mülakat yöntemi de iyi bir yöntem olabilir. Okul başarısı göz önüne alınarak mülakat yöntemi kullanılabilir(mülakat yöntemi adil yapılmalı tabi ki) Böylece insanlar nereye puanı yeterse oraya girmek yerine gerçekten yetenekleri olduğu bir alanda kendilerini geliştirebilirler. Eğer bu sağlanırsa insanlar daha verimli de olabilir diye düşünüyorum yaptıkları işlerde. __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell |
|
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| üretim-tüketim dengesini sağlayacaksa kaldırılsın istiyorum. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Gençleri bir sene boyunca strese sokan bu eğitim sistemin hiçbir faydası yok.. Elbette bir şekilde eleme olacak ama bu ÖSS sistemiyle olmamalı. __________________
Yok! |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Kaldırılmalı. Uzmanlık alanları olsun. Herkes istediği alanda eğitim alıp o alanbdan sorgulansın, tabii temel eğitimi aldıktan sonra... Bir tane daha mühendis yetiştireceğiz diye belki de bin edebiyatçımızı, felsefecimizi, sosyoloğumuzu, hukukçumuzu, siyasetçimizi anlamsız alanlardan sorumlu tutup zekaya sığmayan bir yöntemle elemeye çalışıyoruz ve hepsini KAYBEDİYORUZ!!! __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bence ÖSS çok lüzumsuz bir sınav.İnsanı körelten, gereksiz bilgilerle yükleyen bir sınav.Eğitim kesinlikle alan dahilinde olmalıdır.Çocuklar bu şekilde küçüklükten yönlendirilmelidir. Zaten çok doğru bir yöntem olsaydı milyonlarca yığılma olmazdı ya da bir çok gencimiz bu yüzden helak olup gitmezdi.Veya kendi alanında çok bilgili dünyaya mal olmuş insanlar çıkarırdık kendi üniversitelerimizden...Bir kaç istisna dışında hani nerde?Ben göremiyorum ya siz? __________________
Her zaman keşfetmek için bak... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Şuanki Türkiye'nin durumuna bakıldığında ÖSS gerçekten gerekli olan bir sistem. Milyonlarca kişi üniversitelerin kapısına yığılıyor,her sene milyonlarca kişi sınav için başvuruyor.Bu milyonlarca kişinin hepsinin üniversiteye alınması imkansız.Bu yüzden bir elemenin olması gerekiyor. Sınavsız bir üniversiteye giriş sisteminin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Düşünsenize sınavsız üniversiteye girildiğini,herkes üniversiteli olur;böylece üniversitelerin kalitesi düşer ve ülkemizdeki üniversite mezunu işşizlerin sayısı tavan yapar... Bu ülke için sınav şart...ÖSS'nin çok adaletli bir sistem olmadığına bende hemfikirim....Sınavın 3 saate değil,yıllara dağıtılmasının daha iyi olacağının inancındayım. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|