"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Şiddet / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsanların çoğunda şiddet eğilimi vardır. Bazıları eyleme geçirir, bazıları ise şiddet dürtüsünü bastırmaya çalışır. Çoğu kişi için bir güç gösterisidir. Bazı insanlar şiddet içeren filmleri zevkle izlerler, bazıları ise bir kavgayı. Bunun nedeni sizce ne olabilir. Siz şiddete nasıl bakıyorsunuz? Ben şiddetin her türlüsüne karşıyım. Düşüncelerinizi bekliyorum. __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-03-07 00:51 . |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben de şiddetin her türlüsüne karşıyım. Fiziksel şiddete karşıyım çünkü; dayağın hiçbir şekilde eğitim, cezalandırma yöntemi olduğuna inanmıyorum. Psikolojik şiddete karşıyım çünkü insanların pasifleştirilmesine neden olur; insanlarda fiziksel darbeden daha çok iz bırakır bence; birine vurduğunuzda onun acısı elbet geçecektir; ama ona söylediğiniz bir söz onun hayatını değiştirebilir. Bunun için de; Dayak cennetten çıkma, Abi dayağı insanı adam yapar. ... Gibi sözleri oldum olası sevemedim. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-03-07 03:34 . |
|
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Peki devletin şiddet kullanma hakkını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şiddetin her türlüsü yanlış ise nasıl meşrulaştırılabiliyor? __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-03-07 03:47 . |
|
| |
| #4 | |
| Devlet adına şiddet kullananlar gene insanlardır ve güdülerini tatmin etmek için devletin ona verdiği görevi şiddetini uygulamak için güzel bir nedene benzeyen bahane şeklinde haklı zemine oturtmaktadır. Devletin de kesinlikle şiddet kullanma hakkı yoktur. Unutmamalıyız ki şiddet şiddeti doğurur. Eğer devlet bireyine herhangi bir şiddet uyguluyorsa birey de devlete uygulayacaktır. Devletin şiddeti meşrulaştırması ise kimin elinde silah varsa onun dediği olacağındandır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Devleti güçlü yapan budur, gücü meşru olarak kullanan tek varlıktır.... Olmamalı dersiniz o ayrı. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| evet, siddeti mesrulastiran, devlet mekanizmasidir... Imam-cemaat özdeyisi gibi ![]() saygiyla |
|
| #7 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Yaramaz bir çocuğa söz geçiremeyen (eğitimli - eğitimsiz hemen hepsi yapıyor) bir annenin çocuğunu uyarırken sergileyeceği tavır ile ikna edebilmek için harcayacağı zamanı ele alırsak... ŞİDDET EN KISA SÜREDE MAHSULÜNÜ TOPLAYACAĞINIZ BİR YÖNTEMDİR!!! ŞİDDET "İNSAN KAYBEDERKEN" ZAMAN KAZANDIRANDIR!!! __________________
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKINIZ!! |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
kaybedilen zaman da, sonucta insan kaybidir... | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| şiddet.bedensel bir tavırdır.karşılığında zarar-kar hesabı yapanların vazgeçmelerinin temelinde bu duygunun terbiye edilmesi yatar.aslında güdü denilen şeyler vücudun ihtiyaçlarıdır..bastırılan duyguların beyinde tutulamaması sonucu patlayan duygu taşmasına şiddet diyoruz.. |
|
| #10 | |
| İnsan algılarıyla ve müzik kompozisyonuyla çok uğraştığım için şiddet bende farklı anlamlar çağrıştırıyor.Ne alaka bunlar diyebilirsiniz.Açıklayayım. Müzikte şiddet tanımlanabilir ve kullanılabilir bir durumdur.Bir akışın kuvvetini ifade eder şiddet.Yoğunluğunu,vuruculuğunu.Üstelik şeytani ve karanlık ses dizileri ve akorlarla da kendini göstermek zorunda değildir.Aydınlık ve coşkuyu aynı anda ifade eden sesler de şiddetlidir. Burdan şuraya gelmek istiyorum.Hız,yoğunluk,resonans,kuvvetli titreşimler aslında insan doğasının sevdiği, yatkın olduğu,hep var olan şeylerdir.Bizim anladığımız anlamda kötü yıkıcı şiddet bu duyguların olumsuz şeklidir.Çok da çirkindir tabi ki.Doğru insan davranışı bu içinde olan duyguyu yapıcı şekilde kullanmayı öğrenmektir.Çeşitli yollarla coşkuyu zihninde ve algılarında tanımlanabilir biçimde var etmeye çalışmaktır. Diğer türlüsü çok kötüdür.Bilinçsiz davranıştır.Öncelikle şiddeti uygulayana zarar verir.Onu insanlıktan çıkarır.Verdiği anlık şeytani zevk yanılsamadır.Gerçek ve kalıcı değildir. İnsanlık tarihin başından beri kötü şiddetten çok çekti.Hala çekmekte.Devletim kurumlarından çocuklara kadar kötü şiddet var oluyor.Şeytani zevkler elde ediliyor.Üstelik dinsel,toplumsal ve ahlaksal haklar yaratılıyor şiddete. Bir de bunların dışında özgürlüğü için savaşan bireyin veya halkların özgürlüklerini kısıtlayanlara uyguladığı şiddet var.Özgürlük "savaşları" var. Peki sizce bu nedir? Hak mıdır?.Gandhi mi haklıdır?Yoksa William Wallace mı? İşte bu konuda ben karar veremiyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|