| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sünni ve Şii ayrımı Sünni - Şiilerin; İmamet ve 12 İmam meselesinde birbirinden ayrıldıklarını duymuştum. Bunlar kadar büyük problem yok aramızda bildiğim kadarıyla. Peki tam olarak nedir İmamet ve nedir 12 İmam meselesi ? Nasıl çözüm getirilebilir ? Bu konu hakkında bilgilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu konu burada olmamalıydı sayın elektron.Çünkü içimizdeki sorunları kendi içimizde tartışmalıyız.Kendi iç dini sorunlarımızı bizimle aynı inancı paylaşmayanlarla tartışmaya açmak faydadan çok zarar getirir diye düşünüyorum. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 12 İmamı Kimler Hangi Ortamlarda Doğru(!) Anlatabilir!?
| |
| #4 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
İnanmayan kişilerle inanmadıkları din hakkında neden konuşulur ki sayın Doğançay. Onlar sadece arayı daha çok bozma yolları geliştirirler ![]() __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-03-07 15:10 . | |
| #5 | ||
| Bilenler Bilmeyenlere Öğretebilir:Öğrenmek İsterlerse!
doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-03-07 13:05 . | |
| #6 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Valla sayın Doğançay; sayın Özedönüş'ün yazısından sonra benimde kafama dın etti. Konuyu hem Alevilerin hemde Sünnilerin olduğu bir forumda açtım ben tartışıyorum. Bu gibi yerlerde ise bir laf sölersiniz bir saat öle şey olurmu saçmalık der gibi tavırlarla bir gereksiz konunun etrafında döner döner döneriz. Sonunda birde bakarızki elimizde 0 var. Ateist adam neden araştırsın ki hem bu konuları sadece kardeşim bu böle olmaz bu böle olması gerekir diye ellibin tane teori üretir. Hangisine bir son versen yeni bir tanesi bulunur. Düşünceleride Kuran'a yönelik/dini olmaz! Örneğin diceksin ki Aleviler ümmetçilikten uzaktırlar. Sizce ateistler ne söylemeye başlar. Tabiki öyle olmalı çünküüüüüüü diye başladılarmı gerisini hayal edemiyorum. Dileyen tartışsın ben caydım. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-03-07 13:47 . | |
| #7 | ||
|
| |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
İki güç de kendi taraftarlarını karşı tarafın aleyhine yönlendirmek için farklı bir ideoloji veya mezhep veya din ne derseniz diyin uydurmuşlardır. İki tarafta karşısındakini bitatle suçlar.İki tarafta Kuranın dışlayarak kendi kutsal kitaplarını oluşturmuşlardır.Sünnilerin kutsal kitabı 6 tane kütüb-i sitte denen hadis kitabıdır.Şiilerinde aynı şekilde 4 tane hadis kitabları vardır. Ya Kuran , Kuran kimin umurunda... Hz.ömer,Osman,Ali ,Hasan,Hüseyin hepsi öldürüldüler. Bunlar peygamberimizin en yakın arkadaşları ve akrabaları,islam devletinin de devlet başkanları idi.... Yani islamın gerçektemsilcileri tasfiye edildi.Bu iç savaşta 70.000 kişi öldü,Mekke kuşatıldı hatta Kabe mancınıkla yıkıldı. Yani karşı devrim yapıldı,islam tasfiye edildi,bunu yapan güçler de kendilerine uygun yeni bir din oluşturdular... sünni şii olayı budur. Aynı kitaba inansalar böylesine kanlı ihtilaf olurmu. İşte Irak...işgalci abd i bırakmışlar bir birilerini öldürüyorlar,bir birilerinin mabedini bombalıyorlar. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|