"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| "söz" üzerine hazırladığım çalışmayı özel gurubuma sunmadan önce sizlerle paylaşmak istedim..ekleyeceklerinizi de sevinerek kabul ederim.. yanlış kullanıldığında: 1-incitir. 2-sevgiliyi ve aşkın tadını kaçırtır. 3-insanı oyalar ve işten-güçten alıkoyar. 4-bakış ve görüşleri etkiler. 5-düşünceleri dağıtır. 6-şüphelere ve yadırgamaya yol açar. 7-söylenen sözün safiyetini bozar,kara yüzlüdür. 8-işin özünü,gerçeği perdeleyip güzeli seyretmeye engel olur. 9-gerçeğin üzerini örten toz gibidir. 10-aşkın sırrını örter,kapatır,sıkıntı verir,zahmet verir. 11-baş ağırtır. 12-gönlüderde-tasaya düşürür. 13-sırları deşifre eder. 14-ayıbı ortaya çıkarır. 15-yel gibi,saman gibi uçar ve gönlü daraltır gider. 16-insanı hakir eder,yorar. 17-insanı yerinde saydırır. 18-insanı uyutur. 19-insanı alacağı zevkten eder. 20-insanın kibire düşmesine sebeb olur. 21-birliği engeller,ayırıcıdır ve ayrılık getirir. 22-kavga ve inatlaşmaya sebeb olur. 23-insanı ifadede acze düşürür. 24-"söz"davul gibidir.görevi:duyurmaktır.duyurma da başkaları içindir.manalandırmada yeterli değildir.dildekiler değilgönül ve gönüldekiler değerlidir. 25-"söz"ü değersiz yapan,kullananın seviyesizliğidir.sohbet ve anlatım seviyesi muhataba göre ayarlanamazsa faydadan çok zarar verir. 26-"söz"gül gibi şekildir.kokususu güzel olmalıdır.güle yakışan budur. 27-insanlar düşündüklerini"dil" kalıbına yerleştirmede yetersiz kalabilir ve yanlış anlaşılır. şimdilik bu kadar..dudakların şekil veremediği "söz"leri başkaları düzeltirse olacaklara katlanmak gerek. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| söz=düşüncenin seslendirilmesi ise hep merak etmişimdir sözün sese dönüşümünde içinde barındırdığı duyguya eşlik eden titreşim acaba evrende nelere nasıl etki etmektedir örnek vermek gerekirse blogcunun bilim bölümünde suyun hafızası olduğunun ortaya çıktığını okumuştum. deneye göre su kendine söylenen her sözün mana içeriğine bağlı olarak yaydığı titreşimden etkilenerek pozitif sözlere güzel şekillerle negatif sözlere bulanık şekillerle tepki vermekteymiş. hatta bu şekillerin fotoğraflarıda konuyu okuduğum blogda yer almaktaydı. saygılar __________________
içimizdeki sahil |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| bir örnek te benden:amerikada olmuş(ben anlatanın yalancısıyım). ölüm bekleyen hastaları ikiye bölmüşler..iki odada sebest bırakmışlar.sağlıklı hastalara"ölüme yaklaşan hastaların içecekleri suyu bildiğiniz dualarla bereketlendirir misiniz?"diye teklif etmişler.okunan suları sadece bir odaya gizlice sürekli vermişler..bir hafta sonra olaydan habersiz hastalara "gördüklerizi yazın" denmiş. dualı suyu içen hastaların daha mutlu ve neşeli oldukaları rapor edilmiş. ispatlayamam fakat ben böyle işlere olumlu yaklaşıyorum.. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|