| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| Ramazan ayı Geldi Tüm islam alemin ramazan ayının iyi ve sağlıklı geçmesi dileğimiz ile diliyoruz... |
| #2 | |
| Kendi adıma teşekkürler Sayın YarasaSpor. Bu vesile ile bende tüm inananların mübarek ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Saygılarımla, |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| TÜm arkadaşlara hayırlı Ramazanlar. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Hayırlı Ramazanlar. |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Tüm müslüman arkadaşlarımızın ramazan ayları kutlu olsun. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ramazan Ay'ına sadece dinsel anlamlar yüklemek ne kadar doğrudur- belki farklı bir tartışma konusu ama, ramazan aylarını sevdiğimi söyleyebilirim. Ramazanlar bir toplumun, belli bir dönemdeki kültürel çeşitlemesini de gösterir. Kimi yerlerde değişik yörelerin standlarının kurulması, yöreye özgü etkinliklerin tanıtımı ( daha çok da yiyecek-içecek üstüne oluyor), bütün bunların olabilmesi için birtakım ışıklandırma ve düzenlemelerin yapılması...insanlarımızın diğer günlerde olmadığı kadar 'sosyal davranışlar' göstermesi ( sokağa çıkıp dolaşmaları) bu aya özgü güzelliklerden, diye düşünüyorum. Eşim ve çocuğumla cuma akşamı (ertesi gün tatil) kurulduğunu düşündüğüm bu gibi yerleri gezmekle geçireceğim. Sultan Ahmet, Eyüp'te Miniatürk'ün bitişiğindeki yer( adı şimdi aklıma gelmiyor), belki Kadıköy...planladığımız yerler... Ama önce kurulup kurulmadığını öğrenmek gerekiyor. Bilen var mı? |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Forum dostu olarak, ramazan temennilerinize katiliyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | |
| Ramazan düzenlemelerinin kurulduğunu öğrendim. Gezilebilir. Ayrıca, Eyüp'te adı aklıma gelmeyen yer de Feshane olacaktı.Hatırladım. Sanırım,Canuğur Almanya 'da yaşıyor. Orada nasıl geçiyor? etkinlik oluyor mu? bize anlatabilir,sanırım. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
hepsinin icinde garip bir eziklik, bir pismanlik, süzgün süzgün geziyorlar iste. Kimse onlarin tr ye büyük borclarla izine gelip orada hava atmalarina bakmasin Ancak yine az önce sözünü ettigim sürüler, önde 15 sakalli, 5m arkada arkada 20 carsafli ev gezmelerine giderken sokaklardaki tüm insanlar durup bu manazrayi seyretmeden edemedigi ramazanlar yasaniyor almanyada. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-10-05 19:55 . | |
| #10 | |
| Sn.Canuğur, Siyasallaşan bir din, elbetteki böyle sonuçlar verecektir. "Dinsel doğrular" siyasetin içine girdi mi, despotluk ve şiddet ön plana çıkıyor. Ama ben kendi halinde yaşayan,sevgili halkımızın ne yaptığını merak etmiştim? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|