"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Müzakereler Nihayet Başlıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Nihayet müzakereler başlıyor. Ülkemiz büyük bir değişime sahne olacak. Yıllar sonra demokratikleşmiş, ekonomisi refaha ermiş bir ülke olduğumuzda "bugünü", 3 ekim Türkiye modernizasyon gününü kutluyor olacağız. Tüm vatana hayırlı olması dileğimle (Politikacı gibi konuştum ama idare edin bu kez :-) )__________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Dolu Tarafından Bakarsak, İç Güçlerle yapamadığımız demokratik reformları ve insancıl hakları Kapitalist devletlerin çıkarlarına hizmet edecek şekilde olsa yapacağız.. Ekonomik olarak zenginlerimiz daha da zengin olacak.Halkımız konusunda ise yorum yapamıyorum malesef. ......... Analizi artık her bir sonraki aşamada adım adım değerlendiririz.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-10-05 22:35 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Hadi hayırlı olsun . Başka ne diyelim ki. ![]() |
|
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bütün iyi dileklere katılıyorum. Müzakarelerin başlayacak olmasının kesinleşmesi, Tanzimat'la başlayan ve Cumhuriyet'le billurlaşan "batılılaşma" hareketinin en somut bir şekilde ortaya konulabilmesidir.Demokratikleşme, insan hakları,ekonomik ve siyasi reformların gerçekleşebilmesi...3 Ekim'den sonra farklı anlamlar kazanacaktır. 3 Ekim aklı, bilimi ve sağduyu'yu, kısaca çağdaşlaşmayı seçmenin ve orada yer alabilmenin tarihidir. Metinde,(çerçevede) bizi rahatsız edici bir takım maddelerin olması, bu tarihin önemini azaltmamaktadır, diye düşünüyorum.Hiç kuşkusuz bundan sonraki günlerde de zorluklarımız olacaktır. Ama 3 Ekim artık geri dönülemiyecek bir noktadır. Yarınların bugünlerden daha iyi olacağı konusunda hiç bir kuşku duymamaktayım. Türkiye Cumhuriyeti, karanlıklar yerine aydınlığı seçmiştir, hurafe toplumu olmak yerine bilim toplumu olmayı yeğlemiştir. Emeği olan herkesi kutlamak gerek... |
|
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Türkiye için önemli olan demokratikleşmenin yerleşmesidir. Keşke bunlar arkadaşların dediği gibi, dışardan başımıza vurula vurula yapılmasaydı. 80 yıldır Türkiye birbirini yemeseydi de bugün AB ye girmeye uğraşmasaydı. Bugüne kadar ülkemizi yönetmekten çok çıkarlarını yönetmeye çalışan politkacılar sağolsun. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Alıntı:
Sizi ne zaman Meclis'te görebileceğiz? :61 Şaka bir yana daha önce de belirttiğim gibi demokratikleşme açısından çok olumlu buluyorum, -sonuç ne olursa olsun bu reformlar yapılmalı, AB istediği için değil Türkiye için- ekonomik olarak AB'yi çok bürokratik bulsam da şu anki durumdan daha iyi olabiliriz. Ancak öncemli olan bunları toplum olarak özümsememiz, burada da herkes biraz çaba göstermeli diye düşünüyorum. Saygılar. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. belki bu surecin sonunda tam-esit üyelik gerceklesmeyebilir, zamanın neler getireceği cok belli olmaz ama ben bu sürecin yinede türkiye ye olumlu ve faydalı olacağı gorusundeyim, turkiye devleti bence kırmızı cizgilerini net bir sekilde ortaya koymustur umarım bu sekilde olmaya da devam eder. |
|
| #8 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: Virginia, USA
| sonuç oldukça olumlu. sonumuz tam üyelik olmasa bile türkiye tam anlamıyla her alanda belirli standartlara ulaşmış olacak. Bu yasaları AB nin diretmesi olmasaydı çıkaramazdık görüşündeyim. onlarca yıldır yapamadığımız bu gelişmeleri 10 seneye sığdıracağız haydi hayırlısı. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Türkiye ile didismektense, yanlarina almak daha mantikli görünüyor AB icin bu pazarlik. Adamlar mallarini pazarlarken, demokrasiyi de bize zorla ....:-) gelismelerden yanayim, umutluyum. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| bence ab bir masal.içinde bizim için önemle üzerinde durulması gereken hassas konular var. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|