"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Solculuk kafataşçılığın Truva atı mı olacak?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski21-03-07, 22:48  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Solculuk kafataşçılığın Truva atı mı olacak?

Ülkemizde en büyük eksiklik nedir sorusuna benim cevabım solculuk olacaktır.türkiyede adam gibi solcuların neredeyse nesli tükendi?Bir taraf MHP ile kesişmeye koşarken diğer taraf PKK nın borazancılarıyla kol kola.

Daha önce ülkücü çizgideki solcuları açokça CHP yi eleştirmiştim.Şimdi meselenin diğer yanı.
Öğretmenlerin sol cephedeki en büyük sendikası EĞİTİM-SEN dir.Öğretmenliklerin özlük hakları ve sosyal durumları ile ilgilenmesi gereken bu örgüt sanki bu işleri çok güzel başarmış gibi gitti anadilde eğitim sorununa taktı.Tamam bu meselerde bir öğretmen sendikasında tartışılabilir ama iş takıntı boyuna varıyorsa bu birşeylerin açık götergesidir.O gerçek de şudur.Sol sendikaların üst kademeleri kürtçüler tarafından ele geçirilmiştir.Eğilip bükülmeden gerçek budur.Nasıl bazı DİSK şubeleri MHP nin elinde ise KESK ve ona bağlı sendikalarda kürtçülerin elindedir.Bu kafatasçı herifler bir de utanmadan bu işleri solculuk maskesi altında yapıyor.Hadi ordan.O kanlı ellerinizi sendikalardan çekin.Bu yaptığınız emekçi hareketlere bir büyük ihanettir.

Sol elbette kürt sorununa sahip çıkacaktır.Ama bunu kürtçülerle koyun koyuna yatmak olarak algılıyorlarsa onlara yazıklar olsun.Bir taraftan kafatasçılarla işbirliği yapıp ardından NAZIM ın DENİZ GEZMİŞ in anısına sarılmasınlar.Zira en ufak bir ortak noktaları dahi yoktur.Bu ancak onların saygın anılarını zedeler.

herkes kendi siyasetini kendi kuvarında yapsın.Kuzu postuna bürünmüş kurt gibi hareket edip solculuğu kendinize bir tuzak at olarak almayın.Bu mitolojiye gerçekmiş gibi inanmak olur.Zira Homerosun masallarının tersine o atı kimse surlardan içeri almaz.Buna ancak safdiller inanır
Eski22-03-07, 14:07  #2
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın bozkır demişki,

Sol sendikaların üst kademeleri kürtçüler tarafından ele geçirilmiştir.Eğilip bükülmeden gerçek budur.

Kuzu postuna bürünmüş kurt gibi hareket edip solculuğu kendinize bir tuzak at olarak almayın

Değerli Arkadaşlar;

İnsan Hakları Derneği(İHD),

TAYAD'da yıllar önce Kürtçüler'in eline geçmişti!

Hala da öyle!

Bu Nasyonel hale gelmiş kuruluşların Adları KürtTAYAD ve KÜRTİHD olarak tez zamanda değiştirilmeli!

En azından sol kimlik görüntüsünden kurtulurlar!

Sayın Adalet AĞAOĞLU İHD'nin Nasyonel Kürtçü yapısına dikkat çekmiş;sonradan Koca Yazar ikna edilerek(!) söylem değiştirmişti.

Emil Galip Sandalcı'nın yönetiminden başlayarak İHD adım adım Nasyonel Kürtçü çizgiye ulaşmıştır!

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-03-07, 18:03  #3
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Turkiyedeki en önemli eksiklik Solculuk diyen arkadasimiz Sn.Bozkir

Belki cok haklisiniz Turkiyenin en önemli eksikligi Solculuk olabilir ama nedenleri nelerdir bunada bakmak lazim

Bu ulkede solcularin cektiklerini kim cekti ki ? Solcugu komunizmle karistirip "Komunizm geliyor" diye darbeler yaptilar
Denizler Asildi,Kaypakkayalar iskencelerde öldu

Simdi bunlardan sonra insanlar nasil solcu olduklarini herkesin icinde bagira bagira söylesinler
Insanimiz korkmus bir halde su anda

Kurtculerin eline gecti sol örgutlerin lider kadrolari demissiniz

Hakli olabilirsiniz
Nedeni aciktir cunku DTP bir sol harekettir görunuste
Ama ben cok solcu insanlar tanidim hemde lider olanlari tanidim cunku ailemin icindede bu insanlar var ama hic birinin Kuzey Iraktaki olasi Kurt devletine destegini görmedim cunku onlar cok iyi biliyorlar ki bu yapilan Amerikanin iyi niyetinden degil Ortadoguyu daha cok karistirmak icin yapilan bir eylemdir

Yani sol örgutlerinin lider kadrolarinin sizin dediginiz gibi kurtculer tarafindan ele gecildigi yok (gibi geliyor bana yanlis olabilirim tartisalim dogruyu ögrenelim)
Eski22-03-07, 18:54  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Bogazkaya şöyle demiş:

Mesajı Göster

Belki cok haklisiniz Turkiyenin en önemli eksikligi Solculuk olabilir ama nedenleri nelerdir bunada bakmak lazim

Bu ulkede solcularin cektiklerini kim cekti ki ? Solcugu komunizmle karistirip "Komunizm geliyor" diye darbeler yaptilar

Simdi bunlardan sonra insanlar nasil solcu olduklarini herkesin icinde bagira bagira söylesinler

Hakli olabilirsiniz
Ama ben cok solcu insanlar tanidim hemde lider olanlari tanidim cunku ailemin icindede bu insanlar var ama hic birinin Kuzey Iraktaki olasi Kurt devletine destegini görmedim cunku onlar cok iyi biliyorlar ki bu yapilan Amerikanin iyi niyetinden degil Ortadoguyu daha cok karistirmak icin yapilan bir eylemdir

Yani sol örgutlerinin lider kadrolarinin sizin dediginiz gibi kurtculer tarafindan ele gecildigi yok (gibi geliyor bana yanlis olabilirim tartisalim dogruyu ögrenelim)
sn boğazkaya
ben de solcu bir insanım.Solcuların ne çektiğini bilirim.Benim derdim solculuğu tartışmak değil kafatasçıların solu kullanmasıdır.Buna izin verilemez.türkiyeyi şu anda kurtaracak tek şeyin ssolun renkleri olduğı bir dönemde hele...
saygılar
Eski22-03-07, 19:37  #5
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn boğazkaya
ben de solcu bir insanım.Solcuların ne çektiğini bilirim.Benim derdim solculuğu tartışmak değil kafatasçıların solu kullanmasıdır.Buna izin verilemez.türkiyeyi şu anda kurtaracak tek şeyin ssolun renkleri olduğı bir dönemde hele...
saygılar
Sn Bozkir
Kafatascilarin solu kunlanmasinin tek nedeni dunyadaki esitsizlige tek ilacin sol olmasidir onun icin ister istemez kafatascilar solu kunlaniyor
Dediginiz gibi tabiiki buna izin veremeyiz ama takdir edersiniz ki At izi It izine karisti su anda Turkiyede kimin it kimin at oldugunu kestirmemiz biraz zor
Eski25-03-07, 00:35  #6
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Şöyle bir gerçek var ki,artık Türkiye solu,Kürt soluna kaymaya başlamıştır.Ben kürt faşizmini eleştirirken de bir empati kurmaktan geri kalmıyorum.

Kimi solcu,kürt sorunu üzerinden çıkar amacaı güdüyor.Pkk yakınlışıyor,böyelce 80 sonrası içindeki radikalliği bununla dolduruyor.Daha doğrusu kendilerine dava bulmuş oluyorlar...

Ancak bu kamplaşmada haklılıkta var.Bence bu ülkede Kürtlere yanlış davranılmadı,onlar tüm haklara sahip oldular gibi birşey söylemek gerçeklikten uzaktır.Özetle hepimiz kardeşiz derken samimi değildik.En güzel empatiyi K ve T harflerinin yerini değiştirerek yapın ve yaşamınızı sorgulayın.İşte o zaman ne mutlu Türküm gibi bir cümleyi kullanabiliyorsanız helal olsun.

Bunların haricinde,Türkiye solunun Kürt milliyetçiliğine kaymasını çok kez eleştirdim.Bu insanların gerçekten ''sol'' zihniyete sahip olmadıklarını da söyledim.Türkiye'nin tarihinde bir sol varsa,oda Denizlerin soludur...

Bu Denizler ölürken,tam 35 sene önce,şu an yaşamakta olduğumu duruma ayna tutmadı mı?Bence Türkiye ''solunu'' bulacaksa,bunu dışarda aramamalı...Çünkü bu zaten geçmişte yatıyor.Herkesin ve birçok kesimin hataları oldu,artık çözüm yoluna gitmeliyiz.

Sadece ''sol'' içindeki kamplaşma için değil,daha güzel bir dünyayı yaratma hevesinde olduğumuz için bunu yapmak zorundayız.

Evin bir bireyi bardak kırdı diye su içmekten vazgeçemeyiz.İşte soldaki bu kamplaşma da ve durum budur.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-07, 02:48  #7
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bence Türkiye solunun en büyük sorunu durağanlık, kitleleri peşinden sürükleyecek bir liderinin olmamasıdır. Bunda SSCB nin ve sosyalist bloğun yıkılmasının yanı sıra darbelerle bastırılmış bir nesil vardır. Ayrıca gençlerin büyük bölümü televole kuşağı ve apolitik şekilde yetişmiştir. Ve dünyada Latin Amerika dışında solda bir hareketlenme görmek pekte mümkün değil..Bu sebeplerden ötürü ülkemizde sol 20-30 yıldır sol kan kaybetmiştir. Sol içinde gerek Türk gerek Kürt milliyetçiliğine kaymanın sebebi soldaki aşırı dağınıklıktır.
Eski25-03-07, 11:44  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Nostrum şöyle demiş:

Mesajı Göster
Şöyle bir gerçek var ki,artık Türkiye solu,Kürt soluna kaymaya başlamıştır.Ben kürt faşizmini eleştirirken de bir empati kurmaktan geri kalmıyorum.

Kimi solcu,kürt sorunu üzerinden çıkar amacaı güdüyor.Pkk yakınlışıyor,böyelce 80 sonrası içindeki radikalliği bununla dolduruyor.Daha doğrusu kendilerine dava bulmuş oluyorlar...

Ancak bu kamplaşmada haklılıkta var.Bence bu ülkede Kürtlere yanlış davranılmadı,onlar tüm haklara sahip oldular gibi birşey söylemek gerçeklikten uzaktır.Özetle hepimiz kardeşiz derken samimi değildik.En güzel empatiyi K ve T harflerinin yerini değiştirerek yapın ve yaşamınızı sorgulayın.İşte o zaman ne mutlu Türküm gibi bir cümleyi kullanabiliyorsanız helal olsun.

Bunların haricinde,Türkiye solunun Kürt milliyetçiliğine kaymasını çok kez eleştirdim.Bu insanların gerçekten ''sol'' zihniyete sahip olmadıklarını da söyledim.Türkiye'nin tarihinde bir sol varsa,oda Denizlerin soludur...

Bu Denizler ölürken,tam 35 sene önce,şu an yaşamakta olduğumu duruma ayna tutmadı mı?Bence Türkiye ''solunu'' bulacaksa,bunu dışarda aramamalı...Çünkü bu zaten geçmişte yatıyor.Herkesin ve birçok kesimin hataları oldu,artık çözüm yoluna gitmeliyiz.

Sadece ''sol'' içindeki kamplaşma için değil,daha güzel bir dünyayı yaratma hevesinde olduğumuz için bunu yapmak zorundayız.

Evin bir bireyi bardak kırdı diye su içmekten vazgeçemeyiz.İşte soldaki bu kamplaşma da ve durum budur.
Dediğiniz sol kürt sorununa çözüm bulacaksa -ki başkası yapamaz- bunu kürtçülere yanaşarak değil solda kalarak yapabilir.Tıpkı vatana sahip çıkmak için türkçülüğe kayacağına solda kalarak.Benim derdim bu.Türkiyede solun harbi solun yükselmesi
saygılar
Eski28-03-07, 18:47  #9
Manson

Manson'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ben de üniversitede solcuyum diyen insanların kürt milliyetçileri ile aynı safta görünmesinden hiç hoşnut değildim.Aynı düşüncede olduklarını sanıyorlar ama onlar gerçek solcu değil.Türkiye'de gerçek solcu Deniz Gezmiş'ti bana göre.Onun her dediği söze de katılırım.
Eğitim-Sen'in yapısında da çok fazla kürt milliyetçisi olduğu zaten aşikar.Benim bir çok tanıdığım insan da oradan kürtlerle kol kola olmak istemediği için ayrıldı.Bence solun darbelerle yok edilmesi,yetiştirilen apolitik gençlik artık solun gerçek anlamını yitirmesine neden oldu.Gerçekten zor bir durum...
Eski06-04-07, 15:13  #10
Adalet06
Yazar Adayı

Adalet06'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın Bogazkaya şöyle demiş:

Mesajı Göster

Hakli olabilirsiniz

artık acık acık herkes söyleyebilir haykırabilir BEN solcuyum diye eskiye farklıyız biraz görüslerimi toplum icinde bagıra bagıra dile getirmekden hic bi zaman kacınmadım!!!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)