"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Belgelerle ''Milli ve Siyasi'' kendi sözleri ve onu anlatan sözler. Devamı (2)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| (Ulus Gazetsi,10 ocak 1936.s.1.3-Cumhuriyet Gazetsi 10 Ocak 1936.s.1.10) 1935 Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyle Ankara'daki Tümkomutanı (Tümgeneral) Kemal Kökçe'nin Tören konuşması: ''1-Eylül-1922: 1338 sabahı TÜRK ORDUSUNUN BAŞBUĞ'U ORDULARINA (ordular ilk hedefiniz akdenizdir,ileri!) buyruğunu verdi. Bu buyrukta sade Akdeniz değil,TÜRK Medeniyetinin yaşamış olduğu yerlere varın anlamı vardır.ERGENLİĞE SUSAMIŞ OLAN ORDU;BAŞBUĞ'UNUN BU BUYRUĞUNU DOKUZ GÜNDE YERİNE GETİRDİ.Ve yine onun buyruğu ile durdu. 30 Ağustos TÜRK kin ve intikamının taştığı gündür. YAŞASIN TÜRK ULUSU;O'NUN BAŞBUĞ'U VE ORDUSU.Yaşasın Cumhuriyet. (Ulus Gazetesi.31 Ağustos 1935.s.5) 1 Aralık 1923 Perşembe İSTANBUL İZCİLER OCAĞI BAŞBUĞ'LUĞUNU KABULÜ Bugün İstanbul İzciler Ocağı Başbuğ'luğunu kabul ettiğini bildiren bir telgraf gönderdi. Ankara:1 Mart 1339 (1923) İstanbul Vilayetine VATANA YÜKSEK SECİYELİ VE METİN RUHLU GENÇLER YETİŞTİRMESİNİ TEMENNİ EYLEDİĞİM İSTANBUL TÜRK İZCİLER OCAĞI'NIN BAŞBUĞ'LUĞUNU BÜYÜK BİR HİSSİ İFTİHARLA KABUL EDİYORUM.GENÇ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR VE SELAMLARIMIM TEBLİĞİNİ RİCA EDERİM,EFENDİM. Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal (Hakimiyet-i Milliye gazetesi.4 Mart 1923.s.1-Gökhan Uzgören.İĞzcilik Tarihi.s.68) (Ahmet Bekir Palazoğlu,Başöğretmen ATATÜRK.s.108) ULU BAŞBUĞ 1923 YILINDA VERDİĞİ BİR SÖYLEVİNDE! Büyük şeyleri büyük millet yapar...demişti. İşte sizde büyük şeyler,büyük eserler yapmaya çalışınız.Bunu yapacaksınız çocuklar,çünkü; TÜRK'SÜNÜZ VE DAMARLARINIZDA ASİL VE KAHRAMAN TÜRK KANI VAR. (C.H.P. Halkevi.O'nun için yazılanlar,söylenenler.s.228-229) 10 Kasım 1938 ATATÜRK'ün ölümüyle ilgili Ulus Gazetesinin manşeti: ATATÜRK BAŞKUMANDAN:BAŞBUĞ'LAR YETİŞTİRİLMEZLER,ONLAR BAŞBUĞ HASLETLERİYLE DOĞARLAR! **** *** *** *** *** *** BAŞBUĞUM! Hedefim Kızılelmam Yolumdur benim Turan! Bozkurt yoldaşım olan Türk'üm atam Oğuz Han! Türk oğlu benim soyum İslam dini imanım! Türk islam uğrunayım Kızılelma Turanım! Alem-i Sır Siirlerinden! *** *** *** TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Bitti. |
|
| #2 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Herşey niyet ile ölçülür. Irkını sevmek oda bir (üstünlük veya gerçek sevgi!..) niyetine bağlı değer vermek ve sevginin neyi ifade eylediğine bakar. Sevmek evet (Türk olan bir Milleti sevmek ve severim!..) demek ben Türkleri kendi Irkımı seveceğim ve onlar için çıkarları uğruna mücadele edeceğim fakat manevi olarak da her ırk ve insan birdir eşittir, eşit olması gerekir. Ancak şu dünya üzerinde yaşam varsa sevgisiz olmaz. Bize Ataürk'ten geçen ''Türk Irkını seviniz ve onlar için çalışınız, fakat ırkıçılık (Almanlar ve İtalyanlar gibi ''Faşizm'' yapmadan) işte budur. Ben ''Faşist bir Irkçı'' değilim ve Irkımı severim! Dünya yaşamı ve yönetimi oldukça kendi Milletim ve Irkımı ön planda tutmam ve onlar için çalışmam lazım. Eğer bu şekilde olmazsa Millet ve yönetimimiz, tarihimiz ve kültürümüzde var olmadan yok olur ve esaret bir hayata bağlanır kalırız. Hala bunları görmeyecek kadar korkak ve duygusuz isek öyle olanların malesef idaresinde zaten bunuda yaşıyoruz. Atatürk'ün kendi öz sözlerini yayınlayan yazarların orada hiç bir fikir ve yarumları olmadan yazdıklarına herkes kendine has bir fikir sokmaya kalkıyor. Efendim o zaman tek particilik varmış ve savaşlar varmış bizde yeni çıkmışız savaşlardan falan filan..böyle saçma düşünceleri ancak cesur olmayan, batı hayranlığı ve onların kendi forumlarına uygun bir sözüm ona (Demokrasi!) anlayışını bize sokmaya çalışanların şu anki Irak'ta yaptıklarını bizede yapmaya çalışmalarınamı bakacağız. Onlar gerçek Demokrasiyi bizden alırlar ve bize de kendilerine uygun, uydurma Demokratik bir rejim sokmaya çalışırlar. Bunlarıda yaşıyoruz ve o savaşlı yıllar dediğimiz geçmişimizde olduğu gibi şimdide etrafımızda ve içerimizde fır dönüyor en yüksek dozunda (PKK - AB ve ABD) nin çevirdği dümenlerle hemde iç siyasi bölünmeler niyetledikleride apaçık ortada. Hala efendim nedense ''TÜRKLÜK'' ve ''Ben TÜRKÜM'' kim derse seviyorum ırkımı yani diğer adıyla Milletimi derse;.. aman Allah'ım olmaz olurmu bu Irkçılık böyle şey olamaz ..babından tel vuruyor şuç sanki!..severim ve seveceğim ben TÜRK - İSLAM yolunda Milletim için ve onların Demokratik ve siyasi çıkarları için çalışacağım ve mücadele vereceğim. ''BENİM ATAMDA TÜRK'DÜ - GELECEK NESLİMDE TÜRK OLACAK'' ve ''YOLUM KIZILELMA HEDEFİM TURAN'' TÜRK İSLAM UĞRUNA MÜCADELEM VARDIR VAR OLACAK'' bunların kelime ve cümle anlamlarını iyi okuyun ve inceleyin anlayın, ondan sonra fikir yürütün ve deyinki; hakikatten ben neyim bana neler yapıyor bu batı ve ben ne yapacağım sana ey!..batı.. Eğer her, Atatürk'ün sözlerini işine gelmeyenler ;..efendim o zaman ordaydı geçmişte kaldı Atatürk'de o zaman öyle demesi gerekirdi..falan filan..diyerek atıp tutarsa o zaman Atatürk'ün her sözü şimdi bizi bağlamaz ve geçerli değilmi diyeceğiz. Beğenmediğimizi biz Atatürk'ün ağzından çıkan her sözü şimdi geçerli saymayacakmıyız (zaten AB ve ABD bunu istiyor) yani vay kendini aklı nesil zannedenler vayyyy ki, halinize vay!.. Atatürk'dü ve her sözü atamın ilelebet yerinde ve geçerli olamak üzre vardır ve var olacaktır. O belgeli yazdığımız sözleri o zamanda yerindeydi ve şimdi de yerindedir ve kalacaktır. Kimse kendince fikr-i beyanat vermesin ve heveslenmesin. O sözleri kimse yok edemez biz Milliyetçi Atatürk'ün yolunda olanlar var oldukça ve varız! ATATÜRK'ÜN KENDİ ÖZ SÖZLERİ (her zaman vardır ve kalacaktır.) (Anlıyana !) BİZ DOĞRUDAN DOĞRUYA MİLLİYETPERVERİZ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ. ''Mustafa kemal ATATÜRK'' Mekkede toplanacak İslam Kongre'sinde Türkiye'yi temsil edecek Milletvkili Edip Servet Tör'e, Atatürk'ün sözleri: MEKKE'YE GİDİP BENİ TEMSİL EDECEKSİN. TÜRKSÜN VE MÜSLÜMANSIN. TÜRKLÜK, MÜSLÜMANLIĞIN ÖNCÜSÜ VE KILAVUZUDUR. (Fatih Rıfkı Atay. Mustafa Kemal'in Mütareke Defteri, s.85) Atilla'ya atfedilen bir söz vardır: Atilla, Şark İmparatoruna elçiler göndermişti. Şark impartoru elçilere atalarının adlarını saymış, ''Ben onların soyundanım.'' demiş. Bunun üzerine elçiler de Atilla'nın kim olduğunu söylemişler. Fakat atalarının adlarını saymmışlar. yanlızca: ''-ATİLLA, BÜYÜK BİR IRKIN, TÜRK IRKININ EVLADIDIR.'' Bu söz Atatürk'ün çok hoşun giderdi. Birçok kereler tekrarladığını duydum. (Hikmet Bayur, T.D.K. Türk Dili - Belleten. No: 33, s.16, Ulus Gazetesi, 16 Kasım 1938, s.7) Türkler, bir imparatorluk kurarak yayılıp genişledikçe, Milli bir devlet olmaktan çıktılar. Çeşitli ırkları, dinleri, dilleri bir araya toplaması, O'nun Milliyetçi Ruhunu öldürdü. Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanıtan zihniyet: ne yazıkki kendi içimizede girmiştir. Herşeyden önce millete, tarihini, asil bir köke sahip bulunduğunu, bütün dünyaya uygarlıklarının beşiği olan bir kavmin çocukları olduğunu öğretmek gerekir. MİLLETİ TAASSUBUN PENÇESİNDEN KURTARIP, O'NUN MİLLİYETÇİLİK VASFINI UYANDIRMLI, O'NA TÜRKÇÜLÜK İMANINI AŞILAMALIYIZ. (Muvaffak İhsan garan. Milletlerin Sevgilisi Atatürk, s.51) ''MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR'' TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN!.. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Bu kudreti ve cesareti kendinde var sayanlara tüm sevgi ve saygılarımla! __________________
Toprak olsam ayağında!Vatan olsam kucağında! ÜLKÜ!..Olsam dudağında!Sen!..Beni hep söylermisin?Alem-i Sır dan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|