"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ben büyümeye devam ediyordum, sorularım her adımda önüm sıra çoğalmaya devam ediyordu Hangi taşı kaldırsam altından aşka dair bir söz çıkıyordu Aşkın ismi herkesin dilindeydi ama cismi neredeydi Derken aşkı aramaya koyuldum İlk durağım kadın ve erkek oldu İki cins arasında yaşanan en büyük coşku! ancak bu coşkunun ömrünü uzatamayan insanlar aşk var mı? Yok mu? İkilemine giriyor önce aşkı yücelterek göklere çıkaranlar onun son bulması karşısında bu coşkunun ancak bir yanılsama olabileceği asla sonsuz olamayacağı fikrinde birleşiyorlardı. Ben bu fikre katılmadım. Bırakın aşkın sonsuza kadar sürdürülmesi gerekliliğini İnsan ömrü gibi ortalama 70-80 yıllık bir sonlu zaman dilimine bile uzatılamayan şey bana göre aşk olamazdı. Bana göre aşk sonlu bir şey olamazdı, hatta sonu gelen bir duygunun adı her şey olabilirdi ama asla AŞK olamazdı. O zaman anladım ki Aşkın ismini dünyada ömür geçirmiş herkes biliyordu Ancak aşkın cismini, bulabilenlerin sayısı tahmin ettiğimden çok daha azdı. İkinci durağım kendim oldu Evet yavaş, yavaş aşkı keşfetmeye başlıyordum onun yasalarını anlamaya başlıyordum. Aşk eğer bu güne kadar gelmeyi ve ayakta kalmayı başardıysa sürekliliği vardı. Aşk yaşarken içinde bulunulan en doruk coşkuysa, Ozanların, bilgelerin ilham kaynağıysa Somuta, türlere, bedenlere ve cinsiyetlere hapsedilemeyecek kadar engin ve güçlüyse Üçüncü durağım evren oldu Aşk içinde anlam gördüğüm ve tüylerimi diken diken eden coşkuya rastladığım her soyut ve somut varlığın özünde oluşunda mayasında vardı. Aşk ‘güven’in içine doldu. Sevgi adında bir çocukları oldu. Ve bu eşsiz aile kainattaki tüm güzelliklerin yaratıcısı oldu. saygılar __________________
içimizdeki sahil |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Tesekürler sayin turuncu, yorumcuya yazacak bir sey birakmayan sevgi serüveni betimlemeniz icin emeginize sagilik. saygiyla __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın turuncu aşk size göre sonsuz mudur? Ya da sonsuz ise aşkın dünyada karşılığı var mıdır? Sonsuz aşkı yaşayan olmuş mudur? Aşk size göre tek kişilik midir yoksa karşılıklı mı yaşanır? Platon"seni seviyorsam bundan sana ne" sözü ile aşkı tek taraflı görmüştür. Ayrıca aşkın yasaları olabilir mi yukarıda bahsettiğiniz gibi? Aşk delilik de değil midir bir anlamda, kişiyi değiştiren, bazen kendine yabancılaştıran bazen kendini bulduran, sınırların yok olduğu bir duygu değil midir? __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| dördüncü durak yok mu?sürükleyici bir yazıydı benim için..devamını isterim varsa! __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
| #5 | |
| sayın dreammm Size güneşin ve suyun toprağa olan aşkını anlatsam toprağın güneşle sevişmekten çatlamış vücuduna suyun süzülüşünü anlatsam ve onların kusursuz güzellikteki çocukları olan binbir kokulu ve binbir renkli çiçekleri anlatsam Aşkın bedenlere nüfuz ettiğini ancak bedenlere sığmayacak engin bir okyanus gibi bir kasırga gibi üzerimizden geçtiğini söylesem aşkı keşfettiğimi ve yaşadığımı anlatabilmiş olurmuyum size diyeceğim şudur aşkı gerçekten bütün ruhunuzla ararsanız onu bulmamanıza imkan yok size sorum siz hiç aşkın içinden geçtiniz mi? __________________
içimizdeki sahil |
| #6 | |
| Aşkın içinden geçilse bile sonra onun içinden çıkılınca aşk olur mu ya da gerçekliği şüpheye düşürmez mi insanı? __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| aşk bence daima çift kişiliktir..ayna misali..zıtların birliği gibi..kadın ve erkek gerçeğinde olduğu gibi.bir yerlere ulaşmak,birilerine kavuşmak hep vasıtayla olur..insanlar birbirine muhtaç ya.. 1-aşk desteklendiği sürece canlıdır.. 2-tek taraflı aşk:tek kanatlı kuşun uçuşuna benzer.. 3-aşkın yasaları:vardır fakat herkes kafasına göre yasa yaparsa olmaz..aşk yasaları değişkendir..ayak uydurmak maharet ister.. 4-aşk:bir anlamda deliliktir.insanı halden hale sokar.. 5-aşkı:yaşayan da yaşamayan da her süprize açık kapı bırakmalı.. 6-a:arama ş:şımarma k:kaçma bir arkadaş aşkın fomülünü böyle açıklamıştı..içiçe geçen ve içinden çıkılması bilgi,yürek,cesaret ve delilik isteyen bir hayata merhaba demektir aşk.. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
| #8 | |
| sayın dreammm önemli olan içinde bir ömür geçirebileceğimiz bulduğumuzda asla terketmeden hep onunla kalabileceğimiz aşkı bulmak değil mi? Biz istemedikçe aşk bizi terketmez Peki bizim Aşkı bulduktan sonra terkettiğimiz onun boşluğunu doldurmaya çalıştığımız şeyler her ne ise sizce aşkı terketmeye değer mi? Tabi önce gerçek aşkı anlamak ve bulmak koşuluyla Aşkı bulmak için onun varlığına tüm bilincinizle inanmanız gerekir Saygılar __________________
içimizdeki sahil turuncu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-03-07 13:53 . |
| #9 | |
| Bence aşk nasıl ki bizim arayışımız sonucu değil de kendi bizi buluyorsa aynı şekilde terk eden de aşktır bence. Eğer insanın elinde olsa tabi ki terk etmeye değmez hiçbir şey için. Bazen de insanın inançları hayattaki gerçeklerle örtüşmeyince kayboluyor. Saygılar... __________________
| #10 | |
| Aslında Giden değil Kalandır TERKEDEN Gidende bu yüzden GİTMİŞTİR zaten Bu sözün sahibi ben değilim ama bu sözü çok doğru bulurum saygılar __________________
içimizdeki sahil |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|