| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Solda birlik son dakika / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| "Yoldaşlar,Dostlar SosyalistForum büyük bir başarıya imza atarak bu haberi ilk kez kamuoyuyla buluşturuyor.Kamuoyuna Pazar günü açıklanacak olan bu haber çalışmalarımız neticesinde 23:30 itibariyle kamuoyuna sunulmuştur.Detaylar için: Detaylar Devrimci Selamlarımızla SOSYALiSTFORUM " Az önce bana ulaşan bu maile göre solda birlik için çok büyük bir adım atılmıştır.Pazar günü resmi açıklama yapılacak deniyor,şu anda resmi bir açıklama yok ancak kaynagın çok sağlam oldugunu söylediler bana dostlarım. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-03-07 07:19 . |
|
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Forumdaki yorumlara göre bu birliğe onay verilmemiş.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Kesinlikle olmasin böyle birsey sol zaten kendi icinde o kadar bölunmus bir ideoloji olduki Turkiyede birde böyle bir birlesim yoluna giderlerse isler dahada sarpa sarar bu seferde kusmeler baslar o zamanda hic iyi olmaz __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| 19 Aralık'tan sonra,DSP ile olacak bir ittifaka olumlu bakamayız ya Sn.fedailer... |
|
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Sonuç verecek bir birleşme değil.. __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! |
|
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| İçinde solcu saydıklarımızın yanı sıra kendini solcu sayanların da yer almadığı birliktelikleri pek anlamlı bulamıyorum. Buna CHP'den başlayıp İP, EMEP, TKP, ÖDP, SHP, DSP, SDP, (...), hatta DTP dahildir desem çok mu hayalci bulursunuz? |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kimine göre solcu sayılmayan CHP ile DSP birleşsin de yüzde 3-5 daha fazla oy kazanırız bu sene. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Faşizmle mücadele edecek sonra gidip de aynı birliğe oy mu vereceğiz? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. | |
|
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| "Anlamlı bulmak" başka bir şey, "oy verilir bulmak" bir daha başka! Üstünde konuşmaya değer bir birlikteliği tarif etmeye çalışmıştım ama görünen o ki becerememişim! Değerli Artena, Sizin ima ettiğinizi kasdetmediğimi böylece açıkladıktan sonra haydi gelin bir de kendi yaklaşımlarımızı sorgulayalım: 1- İP'ye ilişkin değerlendirmenin aynısı Kürtçüler ve Kürt seviciliği üstüne politika üretenler için de geçerli mi? 2- Kürtleri yok sayanlar ile inkar edenler ve görmemeyi yeğleyenler için de bir bilindik ölçü var mı? (Daha açıkçası, politik çıkarlardan vareste bir tanımlama yapılmış mı?) 3- Devrimci şiddet ile terörü birbirine karıştıranlar da var mı ki? Onları da solcu sayacak mıyız, yoksa defterden silelim mi? 4- DTP'ye bir itirazı olmayanın ötekilerden her hangisine itirazı anlamlı olur mu? Bu, gözden geçirilmeye mıuhtaç sorular çoğaltılabilir. Burada andığımız partilerin parlamento yoluyla iktidara taliplikleri gözlerden kaçırılmazsa; devrimle, ihtilalle, halk savaşıyla, proleterya diktatörlüğüyle, (...) değil ama "iktidar nimetleriyle" ilgililikleri kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Kavganın; emek ve onun iktidar mücadelesini değil, iktidar nimetlerine erişme kolaylığı için yol arayışını ifade ettiğini görürsek, kimlerin politik esneklik adına davrandıklarını tayin çok daha kolay olacaktır. Yoksa birbirinden farkı, acaba hepsi Osmanlı Bankası mı oluyor?! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| “..Oruç tutmam, namaz kılmam; ben sosyalistim. Öcalan da solcudur.. Örgüt kamplarında mescid olmaz, İslam öğretilmez.” * Mehdi Zana - D.Bakır eski Beld. Başk. __________________
En iyi silah fikir, en iyi fikir Türk Milliyetçiliği'dir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|