Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski06-10-05, 10:33  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
24.İstanbul Kitap Fuarı

"Tüyap Kitap Fuarı,8-16 Ekim tarihleri arasında kitapseverlere 24. kez kapılarını açıyor."

Tepebaşında düzenlenirken hiç kaçırmadığım, Beylikdüzü'ne taşındığından beri hiç gidemediğim bu muhteşem etkinliğe bu kez katılacağım.

Tempo dergisinin bu ayki (Ekim) sayısı da bu konuyla ilgili bir ek dergi veriyor.

Bence kaçırılmaması gerekir.
melnur is offline  
Eski06-10-05, 10:45  #2
petricli
Guest

Arkadaşlar,

TÜYAP Kitap Fuarından giriş ücreti alınmaktadır. Fuar alanına ücretsiz davetiyeyi Sistem Yayıncılık Taksim adresinden alabilirsiniz.

* Öğrenci ve öğretmenler için giriş ücretsizdir.

Adres: Tünel, Nergis Sok. Sistem Apt. N:4 Beyoğlu /İSTANBUL

Saygılar,

Eski06-10-05, 11:27  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Tempo dergisi aldığınızda iki kişilik davetiye de elde etmiş oluyorsunuz.

İyi kitaplar!!
melnur is offline  
Eski11-10-05, 00:17  #4
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nı bugün ziyaret ettim. Kaçırılmaması gerektiğini yinelemek istiyorum. Aradığınız her kitabı bulmanız mümkün. Çoğu standlarda da önemli oranlarda indirimler yapılıyor.

Giriş kısmına bir bilgisayar koyulmuş yazar ya da kitap adını verdiğinizde, nerede bulabileceğinizin bilgisini de size veriyor.

Hafta sonu çok kalabalık olabiliyor. Hafta arası müsait olabilenler için çok keyifli bir gün geçirmek mümkün.

Etkinlik 16 Ekim akşamına kadar sürecek.

Tempo'nun deyimiyle "Kitap Oburunun En Mutlu Haftası."
melnur is offline  
Eski11-10-05, 13:06  #5
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Geçen sene gitmiştim. Sevdiğim birkaç yazarla tanışmıştım. Gerçekten harikaydı. Bu sene de kaçırmamaya çalışacağım...
cyrano is offline  
Eski11-10-05, 17:28  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sevgili Cengiz,

Nerede oturduğunu bilmiyorum ama, olanaklarını zorlamalı ve mutlaka zaman ayırarak gitmelisin. Sanatla etkin bir şekilde uğraşan biri yılda bir kez yapılan böyle bir etkinliği kaçırmamalı.

Müsaitsen hafta içini yeğlemelisin. Tam bir kitap şöleni ile karşılaşacaksın.
melnur is offline  
Eski11-10-05, 19:56  #7
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Mutlaka gitmeye çalışacağım. Fuarın hafta sonları ne kadar yoğun olduğunu geçen seneden biliyorum. Maalesef hafta sonu gidebileceğim galiba.

cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-10-05 21:48 .Sebep: imla
cyrano is offline  
Eski13-10-05, 21:30  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Bugün mesleki amaçlarla, üniversitedeki çeviri bölümü olarak öğrencisiyle, öğretim görevlisiyle Tüyap'taydık. İlgi gerçekten yoğundu. Özellikle de öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekiciydi. Ne yazık ki, konferansa katılacağımızdan ötürü fazla gezme imkanımız olmadı.

Avrupa Birliği sürecinde Çevirinin önemi, konulu konferansa katıldık. AB ile ilgili haberleri yıllardır ilgiyle takip eden biri olarak bu denli doyurucu ve bilmediğim şeyler beklemiyordum açıkçası.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nden Bürokrat, Hukukçu, Çeviri Koordinasyon kurulu başkanı, çevirmenler ve biz çevirmen adayları oradaydık.

Tarama Süreci, Muktesebatın tercümesi, Geçici ve Kalıcı Derogasyonlar, Müzakere başlıklarında Türkiye'yi çok zorlayacak konular, daha az zorlayacak konular, siyasal süreç vb. konularda çok doyurucu anlatımlardı.

Fakat, izlenecek süreci detaylarıyla gördükten sonra, Türkiye için müzakere sürecinin çok çok daha sancılı, uzun ve zor geçeceği kanaati bende eskisinden daha da güçlü olarak oluşmaya başladı.

Süreçte belirleyici taraf Avrupa Değil, Gerçekten de Türkiye olacak.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-05 21:33 .
Antioksidan is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı