Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Forumdaki dengesiz dağılım / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski23-03-07, 09:35  #1
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul
Forumdaki dengesiz dağılım

forumda özellikle son birkaç haftadan beri siyaset dışındaki bölümlerde yazılan mesajların sayısı azaldı ve buna karşılık siyaset bölümünde hergün onlarca konuya mesaj yazılmakta. Bunun önüne geçilemez mi bir şekilde ve bu doğru bir eğilim mi? Artık felsefede ve insan bilimlerinde üzerinde tartışılabilecek konular nadiren açılır oldu. Bir üye bundan dolayı ister istemez mesaj yazıp fikirlerini belirtemiyor. Siyaset bölümünde de ben hangi birine yazacağımı şaşırdığım için hiçbirine yazmamayı tercih etmek zorunda kalıyorum. Siyaset bölümünde günde on tane konu açılmasa, olan konular üzerinden tartışmalar devam etse daha iyi olamaz mı? Böyle olursa o konudaki tartışmalarda işin daha ayrıntısına girilebilir ve bir sonuç alınma şansı daha fazla olur bence. Moderatörlerimzin ve üyelerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum. Saygılar.
Eski23-03-07, 10:35  #2
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın esitlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
forumda özellikle son birkaç haftadan beri siyaset dışındaki bölümlerde yazılan mesajların sayısı azaldı ve buna karşılık siyaset bölümünde hergün onlarca konuya mesaj yazılmakta. Bunun önüne geçilemez mi bir şekilde ve bu doğru bir eğilim mi? Artık felsefede ve insan bilimlerinde üzerinde tartışılabilecek konular nadiren açılır oldu. Bir üye bundan dolayı ister istemez mesaj yazıp fikirlerini belirtemiyor. Siyaset bölümünde de ben hangi birine yazacağımı şaşırdığım için hiçbirine yazmamayı tercih etmek zorunda kalıyorum. Siyaset bölümünde günde on tane konu açılmasa, olan konular üzerinden tartışmalar devam etse daha iyi olamaz mı? Böyle olursa o konudaki tartışmalarda işin daha ayrıntısına girilebilir ve bir sonuç alınma şansı daha fazla olur bence. Moderatörlerimzin ve üyelerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum. Saygılar.
Sayın esitlik sizce siyaseti felsefe ve insan bilimlerinden ayrı tutmak doğru mu?!Bunlardan ayrı duran bir siyasetin ne anlamı olduğunu ayrıca tartışmak gerekmekte galiba.Belki de ülkemizde siyaset tüm bunlardan soyutlanıp,yaşanıyor,tartışılıyor ve uygulanıyor.Yaşadığımız herşeyin altında bunlar olamaz mı yani?Forumda özellikle bir grup insanın tartışmak gibi bir sorunlarının olduğuna inanasım gelmiyor nedense.Sıkıntınızı belirttiğiniz bu durumu bundan ayrı düşünmemek gerektiğine inanıyorum.Saygılarımla.
Anadolu is offline  
Eski23-03-07, 10:36  #3
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın eşitlik

Siyaset bölümlerinin isteneni vermediğini görmek mümkündür.Bu,birkaç açıdan böyledir.Birincisi senin dediğin gibi o bölüme yoğunlaşıp daha önemli lan bilimsel konular arka plana itiliyor.İkincisi ise sloganik biryapısı olduğundan bazılarının forumdan soğumasına sebep oluyor.Bilim bölümlerinden dolayı yazmayı bırakan veya uyarı cezası alanlar nerdeyse yok gibidir.

Siyaset bölümünde de prim yapan Milliyet ve Din meseleleridir.Tüm dünyayı ilgilendiren diğer siyasi başlıklar da bilim bölümleri gibi yorumsuz.Buradan siyasette fikir alışverişinin hala başlamadığının anlamı çıkıyor.
özedönüş is offline  
Eski23-03-07, 11:49  #4
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Anadolu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın esitlik sizce siyaseti felsefe ve insan bilimlerinden ayrı tutmak doğru mu?!Bunlardan ayrı duran bir siyasetin ne anlamı olduğunu ayrıca tartışmak gerekmekte galiba.Belki de ülkemizde siyaset tüm bunlardan soyutlanıp,yaşanıyor,tartışılıyor ve uygulanıyor.Yaşadığımız herşeyin altında bunlar olamaz mı yani?Forumda özellikle bir grup insanın tartışmak gibi bir sorunlarının olduğuna inanasım gelmiyor nedense.Sıkıntınızı belirttiğiniz bu durumu bundan ayrı düşünmemek gerektiğine inanıyorum.Saygılarımla.
ben de siyasetin insanın kişiliğinin temelini oluşturduğu, insanın karşılaştığı her olaya karşı hangi çerçeveden bakacağını belirlediğini ve yaşamın her alanında olduğunu düşünüyorum. fakat siyasetin hayatın temelini oluşturması, ona bir anlamda bağımlı olan felsefe ve davranış bilimleri üzerindeki tartışmaları azaltması ne derece doğrudur tartışılır. Zira antik yunanda önce felsefe ve sosyoloji doğmuştur, ondan sonra siyaset kuramları üretilmiştir. Sosyal bilimler üzerinde düşünmeden siyasetin geliştirilemeyeceğini düşünüyorum, bu nedenle de felsefe ve sosyolojiyi en az siyaset bölümü kadar ele almamaız gerektiği kanısındayım. Saygılar.
Eski23-03-07, 12:07  #5
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:

Mesajı Göster
ben de siyasetin insanın kişiliğinin temelini oluşturduğu, insanın karşılaştığı her olaya karşı hangi çerçeveden bakacağını belirlediğini ve yaşamın her alanında olduğunu düşünüyorum. fakat siyasetin hayatın temelini oluşturması, ona bir anlamda bağımlı olan felsefe ve davranış bilimleri üzerindeki tartışmaları azaltması ne derece doğrudur tartışılır. Zira antik yunanda önce felsefe ve sosyoloji doğmuştur, ondan sonra siyaset kuramları üretilmiştir. Sosyal bilimler üzerinde düşünmeden siyasetin geliştirilemeyeceğini düşünüyorum, bu nedenle de felsefe ve sosyolojiyi en az siyaset bölümü kadar ele almamaız gerektiği kanısındayım. Saygılar.
Sayın esitlik ben de bu ülkede siyasetin,yazdıklarınızın tersiyle anlamlı olduğunu düşünüyorum nedense.Bu anlamda özel bir çabanın olduğunu da söyleyebilirim ve bu çaba yaşamın tüm alanlarına hakim olmuş durumda.Sizi anladığımı sanıyorum,katılıyorum,bu çabanızın ve düşüncenizin de cevap alması gerektiğine inanıyorum.en azından forumda.Umarım öyle olur.Saygılarımla.
Anadolu is offline  
Eski23-03-07, 14:49  #6
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Siyasette herkes her konuyu açabiliyor ve orası 1-2 kişiye bağlı değil; ama felsefede veya insan bilimleri konusunda siz de farkındasınız ki orası 1-2 hadi taş çok feci biçimde çatlasa 3 kişiye bağlı. Onların açtıkları konularla o bölümlerle ayakta duruyor ve gene bence onların dışında diğer üyelerin açtıkları konular her zaman olmasa da bana göre sıradan oluyor; ama siyaset öyle değil; herkes duyduğunu-gördüğünü ya da aklına takılan konuyu açıyor; felsefede ise az da olsa bir eğitim gerekli ya da cesaraet.
Burda herkes kendini biliyor ve kimseyle polemik yaşamak gibi bir amacım yok; ama söylemek istiyorum; bir ara felsefede ve inançlar-mitolojiler bölümünde sıradan da olsa konular açıp tartışıyorduk; bunun karşılığında gelen özel mesajlar ateist muhabbetleri canımı çok sıktı ve artık en azından bu aralar içimden o bölümlerde konu açmak gelmiyor. Benim konu açıp açmamam elbette önemli değil, bunu söylemekteki amacım eğer bana o mesajlar geliyorsa diğer arkadaşlara neler geliyordur; onu belirtmek istedim.
Bana göre olayın özü bu sayın Eşitlik.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-03-07 14:54 .
barış is offline  
Eski23-03-07, 19:57  #7
bozkır

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:

Mesajı Göster
siyasetin bu kadar ilgi çekmesi doğal.Güncelliğinden dolayı insanların ilgisini çekiyor.Ayrıca birikim sahibi olmadan da herkes birşeyler karalayabiliyor.
Ama özellikle iş felsefeye durum tam tersi.Yani bu dengesizlik biraz normal.

Siyasette konu sınırlamasına gelince ben buna destek veririm.Bazı konular hiç tartışılmadan eskiyor.Yazık oluyor yani.

saygılar

En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle.
Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde.
bozkır is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı