"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Forumdaki dengesiz dağılım / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| forumda özellikle son birkaç haftadan beri siyaset dışındaki bölümlerde yazılan mesajların sayısı azaldı ve buna karşılık siyaset bölümünde hergün onlarca konuya mesaj yazılmakta. Bunun önüne geçilemez mi bir şekilde ve bu doğru bir eğilim mi? Artık felsefede ve insan bilimlerinde üzerinde tartışılabilecek konular nadiren açılır oldu. Bir üye bundan dolayı ister istemez mesaj yazıp fikirlerini belirtemiyor. Siyaset bölümünde de ben hangi birine yazacağımı şaşırdığım için hiçbirine yazmamayı tercih etmek zorunda kalıyorum. Siyaset bölümünde günde on tane konu açılmasa, olan konular üzerinden tartışmalar devam etse daha iyi olamaz mı? Böyle olursa o konudaki tartışmalarda işin daha ayrıntısına girilebilir ve bir sonuç alınma şansı daha fazla olur bence. Moderatörlerimzin ve üyelerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum. Saygılar. __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #2 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın eşitlik Siyaset bölümlerinin isteneni vermediğini görmek mümkündür.Bu,birkaç açıdan böyledir.Birincisi senin dediğin gibi o bölüme yoğunlaşıp daha önemli lan bilimsel konular arka plana itiliyor.İkincisi ise sloganik biryapısı olduğundan bazılarının forumdan soğumasına sebep oluyor.Bilim bölümlerinden dolayı yazmayı bırakan veya uyarı cezası alanlar nerdeyse yok gibidir. Siyaset bölümünde de prim yapan Milliyet ve Din meseleleridir.Tüm dünyayı ilgilendiren diğer siyasi başlıklar da bilim bölümleri gibi yorumsuz.Buradan siyasette fikir alışverişinin hala başlamadığının anlamı çıkıyor. |
| #4 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| #5 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Siyasette herkes her konuyu açabiliyor ve orası 1-2 kişiye bağlı değil; ama felsefede veya insan bilimleri konusunda siz de farkındasınız ki orası 1-2 hadi taş çok feci biçimde çatlasa 3 kişiye bağlı. Onların açtıkları konularla o bölümlerle ayakta duruyor ve gene bence onların dışında diğer üyelerin açtıkları konular her zaman olmasa da bana göre sıradan oluyor; ama siyaset öyle değil; herkes duyduğunu-gördüğünü ya da aklına takılan konuyu açıyor; felsefede ise az da olsa bir eğitim gerekli ya da cesaraet. Burda herkes kendini biliyor ve kimseyle polemik yaşamak gibi bir amacım yok; ama söylemek istiyorum; bir ara felsefede ve inançlar-mitolojiler bölümünde sıradan da olsa konular açıp tartışıyorduk; bunun karşılığında gelen özel mesajlar ateist muhabbetleri canımı çok sıktı ve artık en azından bu aralar içimden o bölümlerde konu açmak gelmiyor. Benim konu açıp açmamam elbette önemli değil, bunu söylemekteki amacım eğer bana o mesajlar geliyorsa diğer arkadaşlara neler geliyordur; onu belirtmek istedim. Bana göre olayın özü bu sayın Eşitlik. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-03-07 14:54 . |
| #7 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Ama özellikle iş felsefeye durum tam tersi.Yani bu dengesizlik biraz normal. Siyasette konu sınırlamasına gelince ben buna destek veririm.Bazı konular hiç tartışılmadan eskiyor.Yazık oluyor yani. saygılar __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|