"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kızımı iki yıl ana okuluna verdikten sonra, ilk okul için işyerimize yakın bir özel okula vermiştim. Birinci yıl şöyle böyle geçti.Arada bir bazı öğretmenler-nedense- okuldan ayrılıyorlar ve yerlerine yenisi geliyordu ama, ilk yıl olmanın heyecanıyla, çokça da üstünde durmamıştık. İkinci yıl öğretmenlerin okuldan ayrılması biraz daha sıklaşmıştı.Çıkış saatlerinde çocuğumu almaya gittiğimde, bazen ağlar bulurdum.Sorduğumda ya İngilizce hocası vedalaşmış olurdu, ya da beden hocası... Sınıflar 12-13 kişiydi. Kıyaslama yapamadığımız için bilgisinin de yeterli olup olmadığını pek anlayamıyorduk. Sınıf öğretmeni her şeyin yolunda olduğunu söylüyordu. Üçüncü sınıfa gelmeden okul sahibi ve yöneticilerle konuşmuştum. Her şeyin iyi olacağını söylüyorlardı.Kızım okuldan ayrılmak istemiyordu. Sınıf öğretmenini gerçekten çok seviyordu. Ailecek de ara sıra görüşüyorduk. Peşin para verip kayıt yaptırdığımızda ( biraz iskonto yapıyorlar) okulun açılış gününü hiç unutmam...Bayrak töreninde az sayıdaki veli yine de öğrenci sayısından fazlaydı. Bizim 3. sınıfımız dört kişiydi. Hem ücretin yüksek oluşu ve hem de öğretmenlerin ara sıra da olsa geride yaşlı gözler bırakarak ayrılması bunda etkili olmuştu. Uzatmıyalım; yıl sonunu zor getirdik. Gelmeyenler olduğunda iki kişiyle ders yapıyorlardı. Bizim evdeki hayvanlar,(tabii küçükleri) gün aşırı okula giderdi.Hamster, kaplumbağalar, muhabbet kuşumuz. Tam bir eğlence...Çocukların ağlamaları da sıklaşmıştı. Belirli aralıklarla birileri gider, birileri gelirdi. Aylıklarını alamıyorlarmış. Sonunda sınıf hocası da dayanamadı. 4. sınıfı pilot okul niteliğinde olan bir devlet okuluna verdik. Sınıflar 29-30 kişi. Kızım ilk günler hiç belli etmedi. Ama bir sabah, onu ağlarken gördüm. Okulun ilk haftasıydı. Arkadaşı olmadığı ve bir türlü alışamadığı için...okulda sıkılıyormuş.Öğretmeniyle görüştük. Biraz özen.Alıştı. Şimdi 5. sınıfta. Çok mutlu. Özel okuldan söz etsem, karşı çıkıyor. Eğitimi, bilgi düzeyi gerçekten iyi. Detaylarına sonra gireriz; bizim ve kızımın ilk okul serüveni böyle. Ya olanakları olmayanlar? Ya Anadolu'dakiler? Öğretmensiz, okulsuz olanlar? Çocuklarımız... Onların sesini duyan var mı sanırsınız? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| şimdi şöyle bişey var sayın melnur.. ben eğitim dönemim boyunca 8 okul değiştirdim biraz tecrübem var bu konularda.. düze okulda da okudum, süper lisede de, anadolu lisesinde de, kolejde de.. düz devlet okullarının durumu gerçekten vahim.. öğrencilerin seviyesi düşük.. parlak öğrenciler de maalesef bir şekilde bu ortamda sönüyorlar.. öğretmenlerde, idarede bir başıboşluk, kaynaklarda yetersizlik, vs.. ilerisi için konuşursak süper lise, anadolu liseleri, vsler de devlet liseleri.. yukarda saydığım özelliklerin hepsi bu okullar için de geçerli.. aradaki tek fark öğrencilerin belli bir sınava tabi tutulmalarından ötürü seviyelerinin yüksek olması.. özel okullar ise apayrı.. ben lise 2'nin ikinci dönemi anadolu lisesinden özel bir okula geçmek zorunda kaldım.. yaşadıklarımı ise şöyle anlatıyim.. hayatım devlet okullarında geçtiğinden gördüklerim karşısında baya bir affaladım.. öncelikle sınıfların mevcut sayısının çok az olması.. hayatımda 35 kişiden az mevcudu olan bir sınıfta okumamışken bir anda 13-14 kişilik bir sınıfın içinde buldum kendimi.. bunun dışında öğrencilerin hocalarına karşı yaptıkları çirkin hareketler de gözümden kaçmadı.. öğrencilerin büyük bir çoğunluğu hocalarına arkadaşları gibi davranıyor akıl almaz davranışlarda bulunuyorlardı.. tüm bunların yanında disiplin beni şaşırttı!! dediğim gibi devlet okullarında idari yönden bir başıboşluk varken özel okulda öğrenci sürekli göz altındadır ve ailelerle temaslar güçlüdür.. sigare içersin eve telefon, okuldan kaçarsın telefon!! :D ayrıca devlet okullarında siz öğretmenin peşinden koşarsınız, özel okulda öğretmen sizin peşinizden koşar.. kısacası ilgi ve alaka hat safadadır.. müdürle karşılıklı çay içer sohbet edersiniz, devlet okulunda yanına gittiğinizde bir dayak yemediğiniz kalır.. (genelleme yapmak istemiyorum sadece yaşadıklarım) özel okullarda bir de burslu öğrencilerin dışındakilerin seviyesi oldukça düşüktür.. öyle bir sınıfa düşerseniz vay halinize!! ki genelde burslu öğrencileri ayrı bir sınıfa toplarlar.. öğretmenlerin sürekli değişmesi konusuna gelince bu okullar yıllık sözleşme yaptıkları için her nedenden dolayı öğretmenler sürekli değişebilir, bu gayet dolaydır.. bir de öğretmen giderlerini azaltmak için bol bol stajerler alınır ana derslere sokulurlar, ucuz ucuz çalıştırılırlar.. biraz uzun oldu yazdıklarım ama.. neyse sonuç itibari ile özel okul ve devlet okulları arasındaki eğitim uçurumu gerçekten inanılmaz.. ancak tavsiyem şudur ki madem özel okul ile öğrenime başladı çocuğunuz, durumunuz çerçevesinde özel okula devam etmesini tavsiye ederim.. ortaokula kadar özel okulda okuyup sonra lgs'yi kazanıp devlet okulunda yapamayan ve çok öğrenci olmuş duyduğum kadarıyla.. (gerçi bi 4 5 seneye ne olur eğitim sistemimiz bilinmez ama) benim söyleyeceklerim bu kadar.. umarım çocuğunuz için herşey gönlünüzce olur.. saygılar.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| bu arada çok saygı değer eğitim bakanımız basın açıklaması ile özel okullara giden çocukların ailelerine kredi verecek ve bu kredi faiziz nin % 50 sini karşılayacakmış bu ne utanmazlık ya bu kadar da halk düşmanı zengin hayranmı olunmaz. sen bu yardımları develt okulunda okuyan çocuklar için yapsana. urfa nın bir okulunda sekiz yıllık eğitim veriliyor 11 öğretmen görev yapıyor 2 lojman kılıklı bina var bina dediysem 3 odalı tek katlı iki ev. bir evde 5 bayan öğretmen kalıyor bu şartlarda eğitim veren öğretmenlere adam gibi lojman yaptırmak yerine zenginlere hizmet daha mı fazla rant sağlıyor? şimdi bu iddia mı kanıtlamak gerkirse urfa ili ceylanpınar ilçesi sedatkaya köyü dür. bakın bu zenginlere yaranma zihniyeti ne zaman biterse o zaman bu ülke düzelir saygılar. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
| #4 | |
| sayın che,devlet özel okullara ve dershanelere çanak tutuyor olay bu aynı şey sağlık sektörü içinde geçerli bir insan için en önemli üç unsur vardır eğitim,sağlık ve sosyal güvenlik;bu üç unsuru devlet en iyi şekilde sağlarsa hayatın zorluğu yarı yarıya kapatılmış olur gerisi de o insanın çalışmasına bağlıdır düşünsenişe devlet senin çocuğuna mükemmel eğitim veriyor çocuğunda bu fırsatı değerlendirirse geleceği sağlam garantiye alınır düşünsenize devlet mükemmel sağlık hizmeti veriyor çocuğun hastalandığı zaman ücretsiz mükemmel hizmet çocuğun sağlıklı yaşayacak düşünsenize sosyal güvenlik mükemmel ileride emekli olduğu zaman iyi bir maaş ve maaşlarından biraz kesintiyle de mükemmel huzur evi hizmeti yaşıtlarınla oturur tavla oynar;tango yaparsın son zamanlarında hayata dair ne kaldı geride sadece bizim hedef belirleyip çalışmamız tamam devlet ticaret yapmasın ama bu üç unsur çok önemli ah şu koca göbekli patronlardan vergi almayı bilse hortumculuğu engellese nerde spartaküs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-01-06 11:33 . |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben yine de ilköğretim çağında özel okul yerine devlet okullarını tercih ederim.Çocuklar devlet okullarında kendi başlarının çaresine bakıyorlar.Bu da kötü birşey değil herhalde.Ama düz liselerin durumunun çok vahim olduğunu duymuştum.Bu yüzden Anadolu lisesi kazanamayanların mali durum uygun olduğu takdirde özel okullara gönderilmeleri yerinde olabilir. |
| #6 | |
| sayın asi12 zenginle fakir arasındaki fark giderek açılıyor bunu göremiyorsanız diyecek birşeyim yok. eğitimde eşitlik ortadan kalktığpında neler olacağını bir düşünün. __________________
| #7 | ||
| Alıntı:
aslında akıllı marabalar ise tarla sürecek yada hayvan otlatacak memleket sadece ticaret işiyle uğraşacak bilim mi? o hazıra konacağız manzara bu | |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben bunun farkındayım ve onaylamıyorum.Çocukları sermaye olarak gören özerl okulların hepsinin kapanması taraftarıyım.Kapanmasını istediğim şeye gidilmesini de elbette tasvip etmem. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006 Ülke / Şehir: türkiye
| merhabalar. özel okullar hakkındaki düşüncelerim. sayın spartaküs'ün bahsettigi gibi egitim saglık ve sosyal güvenlik konuları devletin en iyi imkanları saglaması gerekir. özel okullar konusuna şöyle cevap veriyim. bir ailenin parası yoksa iyi egitim almaya hakkı yokmu? parası olan mı? yoksa bilgisi olan birinin mi? her zaman iyi yerlerde görmek istiyoruz. durumu olmayan ve okumak için çırpınan ögrencileri bizler ne yapalım sokağa mı atalım yoksa onları yetiştirip onları iyi yerlerde mi görmek isteriz. ben parası olan da olmayanında devlet tarafından okutulmasını isterim çünkü buna mecburuz. |
| #10 | |
| sayın comandante kes yapıştır yapsanızda olurdu :-) şaka bir tarafa neden develtin mecbur olduğunu açıklarmısınız saygılar... __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|