"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Satıyorum..Satıyorumm...Saaaaat-tım!!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| 46 bin 241 metrekare!!!! Başbakanın 'sayın Öcalan' hitabı patlak vermişken toprak bütünlüğümüz peyda pey gitmeye devam ediyor!!! AHMET NAZİF ZORLU'NUN 701 milyon dolarla ihaleden çekilmesi yabana atılcak bir miktar değil !!! Katılımcılar: 1. Şirket : Biskon Yapı AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Sahibi : Kiler Grubu 2. Şirket : Zorlu Holding Sahibi : Ahmet Nazif Zorlu 3. Şirket : Toray İnşaat Sanayi Ticaret AŞ. Sahibi : Torunlar'a ait 4. Şirket : Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım AŞ-Nurol ortak girişimi. Sahibi : Hüsnü Özyeğin 5. Şirket : Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Sahibi : Emrullah Turanlı 6. Şirket : Limak İnşaat Sahibi : Nihat Özdemir 7. (Tek yabancı yatırımcı) Şirket : Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul( Bu şirket El Maktum'un Türkiyede kurduğu gayrimenkul yatırım şirketidir) Sahibi : Dubai Şeyhi El Maktum Ayrıca ; Sizce toprak satımları kendi içimizde olsa daha doğru olmaz mı ? Hürriyet gazetesi: "AHMET NAZİF ZORLU'NUN NEFESİ YETMEDİ" diyor.... 701 milyon dolar!!!! şeyhin verdiği paranın yanında (705 ) paramı canım 701 milyon dolar http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6...rid=3603&oid=1 Benim Fikrim : 6' yerli ve türk firmaya karşı; 1 yabancı şirketin bu ihaleyi kazanması...bana samimi gelmiyor... __________________
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKINIZ!! madonna Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-03-07 22:08 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İhale şartları üzerine yorum getirmek ne kadar haddimedir bilmem, ancak isterdim ki bu tü ihalelerde yabancı şirketlerin, yerli şirketlerden belli bir yüzde oranda fazla ödemesi şart koşulmuş olsun. Bunun nedeni "milliyetçi" duygular değil, yerli şirketlerle doğabilecek tüm hukuksal sorunların yine ulusal hukuk düzeni içersinde çözümlenebilme kolaylığıdır. İhaleyi yapan devletin bu tür farkları gözeterek, yerli şirketleri teşvik etmesi kendi menfaatine olurdu sanırım. |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| vay anasını "bu memleket parsel parsel satılabilir" derlerdi de inanmazdım.harbiden satılıyormuş.Bize de toprak düşer mi acaba??????? __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | ||
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
)) iki metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde 1.5 metre derinliğinde, ama önceden yer ayırtmak lazım yoksa oda kalmayabilir )) (allah gecinden versin bu arada ) | |
|
| #5 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Alıntı:
![]() __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Korkuyorum,yakında bizim evi de satarlar Ofer'e falan diye. -E kardeşim burası bizim ev,tapusu var. -Olmaz gardeşim ben yerliye gidenlere özelleşmiş demem,illa ki yabancıya satacam ver şu tapuyu zorlaştırma işimizi. ![]() analiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-03-07 01:45 . |
|
| #7 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Aklımdayken... En eski fabrikalardan biri de Paşabahçe Cam Fabrikasıdır. Temelini M.Kemal Atatürk atmıştır. Bu ülkede tüm büyük kuruluşların temelini kimlerin attığını aradığınızda bulursunuz. Bu fabrika en zor şartlarda İşçi, Memur ve Köylülerden kesilen vergilerle kurulmuştur. Cumhuriyet öncesi bu toprakların Doğusu Kuzeyi Güneyi Batısı hepsi işgal altındayken Bu topraklar dişe diş ,göze göz ,cana can vererek alındı. Türkiye dönüşü olmayan yollara girmiştir..ve Satılan bu topraklar ne yazıkki hiçbir şekilde geri alınamayacaktır.ileriki günlerde ülkemiz tekrar işgal edilirse bu kez Cumhuriyet sonrası olmayacak!!! __________________
TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKINIZ!! |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Biz burada gündem oluşturan, İstanbul'un değerli arsalarından bahsediyoruz ancak değeri anlaşılamamış yada kırsalda olması nedeni ile önemsenmemiş onca arsalarımız bugün yabancıların elinde. Bugün Türkiye yüzölçümünün yakşalık sekizde biri orandında (1/8); bir buçuk Kıbrıs adası büyüklüğünde arazi;100.000km2'nin maden işletme ruhsatı uluslararası şirketlerde. Kısacası bu arazilerde bulunan yeraltı ve üstü zenginlikler bizim kaynağımız olmakdan çıkarılmış da diyebiliriz.* Umarım Türkiye'nin çıkarlarını duyguları ile değil, aklı ile savunabilecek; dünya gerçeklerine ve değişimine göre uzun vaadeli plan ve programa önem veren yöneticilerimiz tüm bu tabloyu tersine çevirir. Yok ülkemin arsa zenginleri ülkemi yönetmeye devam etsin adı da demokrasi olsun diyorsak olacaklardan da hiç çekinmeyelim, ağlayıp sızlanmayalım.... ----------------------------------------------- *Rant Lordları,2004 - Mustafa Çınkı,s.563 | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| taktik tutturuldu ya siz ona bakın."böl--parçala--yut".yerlilerin toplam gücünü tek yabancıyla boşa çıkarmanın galibiyeti bundan sonraki ihalelere girecekler için "gözdağı"olmuş ya aferin bize be!sebeb olanları kutluyorum. dünya devleri"üretip büyürken"biz "satarak"büyüyeceğiz..akıllı mıyız?akıl mı alıyoruz?iflas mı ettik?ülkeyi ipotek mi yaptık?geleceğimizden mi vazgeçtik? hele piyasalardaki şu "sis"kaybolsun.ata mı biniyoruz,eşeğe mi yoksa tahtadan ata mı bindirildik?anlaşılacak yakında.demokrasilerde çareler tükenmez de memleket ve umutlar tükenir. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bunlara sınırlama getirmeleri lazım.Hatta gerekirse ihalelere bile yabancı kaynaklı şirketlerin girimi kıstlanıp kontrol altına alınmalıdır. TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|