"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Gerçek Düşman/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Gerçek Düşman " Gerçek azılı düşman, size sizden daha yakın olandır. Çünkü çoğu zaman o sizsinizdir. " ******************************* Ben artık şunu daha iyi anlıyorum ki bahanemiz her ne olursa olsun, yarını giden yolda hep dünün hatalarını tekrar ettiğimiz için bugünün esiri ve yarının mağduru oluyoruz. Ve şunu da öz elieştiri olarak yapıyorum kendim için ; insan fazlasını değil sadece başarabileceğini istemeli yoksa heveslerimiz içinde kaybolup gidiyoruz daha birini bile başarmadan kendi tutkularımızın esiri oluyoruz. Artık hayattan daha az şey istiyecem.... BAŞARMAK İÇİN ! __________________
Esip geçen rüzgarında bir yaprak olsam, yine de eser misin canım , yine benimle... ? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| haklisin tabiki. insan kendini yendikten sonra yenemeyecegi kimse kalmaz. gerekirse tek basina dunyaya kafa tutar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İnsanın tek düşmaı vardır. Kendisi. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yapılacak iş aranıyorsa bu, ne düşman ne de dost aramak olmalı. Ne kendimizi ne de çevremizde. Sadece her an dostluk yapıp yapmadığımız daha önemli! |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ya şunu söylemem gerekiyor ki, insan başardığı herşeyi önce istemiş sonra başarmıştır.Ayrıca, insanın en tehlikeli düşmanı kendisidir.Çünkü herkes herşeyi kendine yapar.İyi de olsa, kötü de olsa. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| kendimize dost oluruz düşman oluruz kendimizi düşünürüz düşünmeyiz...bence bu "kendi" her kimse bazen yakasından düşmek gerekiyor.bütün kendilerin kendisini daha az kafaya takması nefes alması gerekiyor. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Insanin hayati boyunca kendine yaptigi kotulugu baska kimse yapamaz. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Ben doğru olduğuna inanmıyorum.Hep fazlasını istemek gerek bence...Zirvenin ötesini istersen ulaşabileceğin yer zirve olur.Hedeflerini kendinden öteye koymalısın bence.Ben üni.sınavını kazanıp,kazanamayacağımı bile bilmezken,şiu üniversiteyi istiyorum dersem,kazanmayı kabul etmiş olurum.Fakat kazanamayacağım ihtimalini ortadan kaldırmış olmam. İmnsan bilinçaltına olabilecek ihtimalleri attıktan,onları orada yaşattıktan fakat:ideallerini engelleyecek kadar öne çıkmamasını ayarladıktan sonra,en byüğü istemelidir.Fakat:bir noktaya ulaştığınızda,o noktadan ilerisini değil,o noktada en iyi olmayı istemelisiniz bence. Herkes işini en iyi şekilde yapsaydı,Dünya bir düzen içinde olurdu.Fakta herkes olduğu gibi kalmak istediğinde,birden ülke de olduğu gibi kalıyor.Ve bir süre sonra insanlar eskiden yaptığını şimdi yapmayı başaramıyor.Ve gerileme meydana geliyor. İnsan beyninin ve iradesini kontrol ettiği sürece insan gücünün,kararlılığının yapamayacağı bir şey yoktur.Ama yapamayacağınızı düşünerek başlarsanız,zaten yapamassınız.Hayt sizi mutlu eder gibi görnür fakat:daha sonra''neden:''sorusundan kendinizi alıkoyamassınız. GERÇEKÇİ OL,İMKANSIZI İSTE!!! __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| sana gülden bir söz getirdim...getirdim deli suskuyu attım içine...sarın ona ve in soluğunu duyduğun saate...ve sana ben kendi acımın çökeltisinden getirdim bu tatlı zehri...dönüşürlerken dururken ve kokarlarken en kıskanç aşık ol sakın sözlerini.. bu yol sana gider ..orada ucu parlayan okların ne yapar şimdi sensiz...orada şarkın kimi güldürür ağlatır... |
|
| #10 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsan başarmak için önce tutku ile istemeli. Bana göre insanın aşamayacağı hiçbir güçlük yoktur sadece korku vardır ve bu korku kişinin isteklerini yok edip eyleme geçişini engeller. Bir işe başlamadan önce kimse bilemez sonucunu. İnsan ayrıca bazen kendi bile inanamaz başarabildiklerine. Bu nedenle ben sınırların zorlanmasından yanayım. İnsanın kendine yaptığı tek kötülük bana göre tutkularını, isteklerini göz ardı etmesidir. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|