| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Allah'a neden inanılır | |||
| Ölüm korkusu | 13 | 23.64% | |
| Cennet tasarimlari | 8 | 14.55% | |
| Allah korkusu | 12 | 21.82% | |
| Allah sevgisi | 19 | 34.55% | |
| Bilgi yetmezligi | 16 | 29.09% | |
| Sonsuz yasam arzusu | 15 | 27.27% | |
| Hiçbiri | 8 | 14.55% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 55. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Arkadaslarin yorumlarina aciktir ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-10-05 14:41 . |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| .Boşlukları Doldurma .Genetik,Kültürel ve ya Çevresel Nedenlerden Doğan İhtiyaçlar .Ölümle Yüzleşebilmeyi Kolaylaştırmak için .Varlığına,doğaüstü ve geçici olmayan bir anlam yüklemek için vs. vs. gider :D __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn. Canuğur, Allah'a nanılmasının temel nedeni Allah'a inanılan bir toplum içinde doğuluyor olmasıdır. Ara sıra "akıl, sorgulama sonucu..." gibi nedenler ileri sürülse de, bunun gerçekte böyle olmadığını düşünüyorum. Tanrı ne akıl ile bulunabilir; ne de sorgulamayla...Buna gerek de yoktur. Toplum kendisinde var olan bir olguyu doğal olarak kendisinin içinde doğan çocuğa verir ve çocuk bunu kabullenir. En önemli neden - temel neden budur; diye düşünüyorum. Sizin sıraladıklarınız, belki, din olgusunun ortaya çıkış nedeni olarak sayılabilir. |
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.İlker, İşin özünü yakalamışsınız: "Bir güç var!" Bu gücü isterseniz, "maddenin içine gizlenmiş" olarak görür, isterseniz "doğanın işleyişine serpiştirilmiş" olarak nitelersiniz... Ama sürekli olarak "müdahale eden" biri haline getirdiniz mi, ortada ne bilim kalır, ne de yücelttiğimizi sandığımız "güç". Bilim kalmaz; çünkü sürekli müdahale varsa kural yoktur... Güç kalmaz, çünkü bir defada oluşturulamayan bir doğayı yaratan güç nasıl bir güçtür ki, ikide bir müdahale ediyor. Böyle bir güce "güç" denir mi? melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-10-05 14:51 . |
| #5 | |
| Bu maddeleri önce bir anket gibi düzenlemeye calistim ama, beceremedim, isaretleme yapilamiyor:-)) Anket hazirlama, moderatörün görevi saniyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #6 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #7 | |
| Tesekürler, sn Türker, ne acemiyim degil mi? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #8 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
| #9 | |
| Hic biri dememiz icin, soru da farkli sorulmali sayin ilker. Sizin yanitiniza göre evrenin bir üst kültür anlaminda yapicisi oldugu sorusune benzer bir anket sorulari düzenlenebilirdi. Ama ben su an, günümüz düsünce yapisina paralel olarak dinsel inanci kapsayan allah kavramini kullandim. saygilar __________________
| #10 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|