"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
"17 ile 17 yeni üniversite kurulacak"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hükümet 17 ile 17 yeni üniversite kurma hazırlığında. Üniversite kurulacak iller arasında Ağrı, Bitlis, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman da var. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı'nın kurulacak 17 yeni üniversite ilgili kurula bilgi verdiğini söyledi. Çiçek, "Başbakanlık çalışmaları tamamlayınca tasarı Meclis'e sevk edilecek" dedi. Bakan Çiçek, yeni üniversite kurma kararının seçim yatırımı olmadığını, zaten planlamada var olduğunu söyledi. Çiçek, üniversite kurulacak illeri Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman olarak sıraladı. http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=318015 Şimdi bunlar siyasi yatırımlar, seçim yatırımları adletmeleri gelecek eğer önüne geçilemiyecekse bu bütçe propagandasının bu şekilde olmasında ben yarar görüyorum... Yok istediği kadar kadro yok desin ben kurulması taraftarıyım ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| istihdam yaratılmadıktan sonra sovyet ülkelerine döneriz.. yine de ''daha aydın bir türkiye'' için olumlu bir gelişme olabilir.. bu arada seçim öncesinde sosyal olmayan partilerin bir anda sosyalleşmeleri çok doğal bir durumdur, alışkınız.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bunlar için yapılması planlanan yatırım ve bütçeye konulan pay ne kadar acaba? Ortalama 1 milyar dolardan 17 milyar dolar ayırmışlar mı? Yoksa bunlara seçim yatırımı bile değil, seçim propagandası denir. Bu para ayrılmadan açılacak okullara da üniversite demek utanmazlıktan başka birşey değildir. Milletin gözünü boyamak için açılacak adı üniversite olan bu kuruluşlara diploma dağıtma kuruluşu denilmesi gerekir. Sonuçta bunların mezunlarına da lise diplomalı işsiz değil, üniversite diplomalı işsiz denilecektir. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-03-07 06:25 . |
|
| #4 | |||
| Alıntı:
![]() Alıntı:
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Ortada tahsisat filan yok. Kalkınma planları genel hedefleri vazeder. Bunların çoğu dilektir, temennidir. Somut plan, yatırım planıdır, yani devletin bütçesidir. Bütçede olmayan şeye plan denmez. Cemil Çiçek, her zamanki gibi demagoji yapmaktadır. Saygılar. | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Var olan ünüversiteler ne yetiştiriyorki?Yenileri ne yetiştricek? Ünüversiteleride köylü mehmedin ürünlerine çevirdik. Köylü mehmet su isteyen bir ürünü kurağa eker ondan sonra yağmur duasına çıkar!Bilim ve ilim yuvaları dergah ve tekkeye çevrilirse vay benim ülkeme!! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ünivrsiteleri medreseye cevirmek isteyen zihniyetin, bu düsüncesi tamamen secim propagandasidir. Aklima gelmisken sorayim dedim, Siirtte´ki otomobil fabrikamiz vardi ya, hani prototipi Fadil Bey tarafindan halka tanitilmis %100 Türk otomobili ne alemde, bilen var mi? Üretim fazlaligindan son yillarda pek calismiyor olmali ![]() saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-03-07 02:54 . |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Aydınlığın yolu üniversite kurmak mıdır? Yoksa karanlığa daha hızla koşabilmek için mi kuruluyor bu üniversiteler? İstihdam yokken nereye gidecek bunca mezun? Amaç belli tartışmaya gerek yok... __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! |
|
| #9 | |
| Hali hazırda mezunlar dahi iş bulamazken 17 üniversite daha birileri kolay yoldan oy kapmanın yolunu bulmuş anlaşılan |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bence ne kadar çok ünüversite o kadar çok kalkınma demektir ![]() Ama dikkat edelimde dünyanın en kalkınmış ülkesi olmayalım yoksa ABD, JAPONYA gibi ülkeler çok alınırlar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|