"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ersel'den yazılar

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski27-03-07, 21:10  #1
ersel

ersel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ersel'den yazılar

z. Hızla ilerlemek. Yanından geçen parçalar. Yüzüne vuran rüzgar. Yolu kazıyarak ilerlemek. Arkanda gittikçe yok olan yol. Önünde ışık. Hemen karşındaki ışık.Ama sen dokundukça kararan yığın.Işık yine karşında.Hemen burnunun ucunda.Dokununca geri çekilecek.Ama mesafeyi koruyacak.Arkandaki yol görülmeye değer.Ama sen göremeyeceksin.Sen gitme eyleminin temel taşı olan öne bakma yasasını çiğneyemezsin.Yine rüzgar.İlerlerken yaptığının iyi bir şey olduğunu her an hatırlatan en önemli öğe.Rüzgarı hissetmek için ilerliyor gibisin.Rüzgarın sanki bir tadı var.İnsana doygunluk hissi veriyor.Bir de yorgunluk var tabi.Kolay değil öyle tıka basa rüzgarı yemek.Elbette yorulacaksın.Eklemlerin ağırlaşacak.Yorulmak ilginç bir şey değil mi? Belki de en büyük düşmanımız.Bizim ötemizde bir güç.Bir yaratık.İnsana benzeyen ama sarı ve uzun tırnakları, küçük ve çukurlu gözleri, seyrek dişleri ile insandan farklı bir şeymiş gibi. Ama bazen de güzel görünür.Evet güzeldir ama soğuktur.Ürkütücü bir havası vardır.Yüzü yuvarlaktır.Saçları uzundur.Gözleri yine küçüktür.Her bir organı kendi başına biçimlidir.Ama dikkatli bakılınca birbiriyle uyumsuz görünür.Ama hız güzeldir,rüzgar lezzetlidir,arkada yok olan yolun hiçbir önemi yoktur ve ışık iyi bir şeydir.
ersel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-03-07, 18:44  #2
lamira
Forumdan Uzaklaştırılmış

lamira'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Nasıl anlatmalı; daha önce de kısa parçalar halinde yazılarınızı okumuştum tekniğiniz olduğunu düşünüyorum. İç konuşma akıcı ve sürükleyici. neyazıkki kısa parçalar halinde yayınlıyorsunuz.
lamira is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-03-07, 01:58  #3
ersel

ersel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın lamira şöyle demiş:

Mesajı Göster
Nasıl anlatmalı; daha önce de kısa parçalar halinde yazılarınızı okumuştum tekniğiniz olduğunu düşünüyorum. İç konuşma akıcı ve sürükleyici. neyazıkki kısa parçalar halinde yayınlıyorsunuz.
sayın lamira
öncelikle teşekkür ederim
oldukça utana sıkıla yolluyorum yazılarımı
açıkçası kendime güvenim deniz seviyesinin altında
bu yüzden de oturup uzunlamasına bir şeyler yazmak haddime değilmiş gibi geliyor
Eski29-03-07, 02:07  #4
ersel

ersel'nın Avatarı

Arabaların sesi uzaklardan akan bir nehrin sesini andırıyor.Ormanın içindeyim.Kuşlar ötüyor,yapraklar hışırdıyor.ama yakınlardaki bir yerleşim yerinden çocukların manasız bağırtıları da duyuluyor.Bazen bir arabanın hırsız alarmı ötüyor.Demirin demire vurma sesi geliyor.İnsanların ürettiği her hangi demirden şey,diğer demirden şeye vuruyor.Huzur bulmaya geldim ormanın içine ama henüz bulamadım.Daha mı derinlere gitmeliyim?Ağaçların arasında yok mu olmalıyım?
Eski30-03-07, 04:08  #5
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Sn.Ersel
Akan giden,insanın içinde kaybolacağı yeniden düşler içinde buluşturan,hırslı ama aynı zamanda lütufkar sorgusuzca dağıtan yazılar..
Büyük bir keyifle tek solukta okudum.Teşekkur ederim.
Saygılar...
Eski08-04-07, 06:05  #6
SİBYLLA
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: Ütopya................

sanırım yazı da hıza eşlik etmiş,ışık olmuş..
flu görmek yaşamayı daha katlanılır kılıyor..hızla birleşerek görüntüler,bir garip yaratığa dönüşüyor..ürkütücü değil aslında bu şey?
yalnızca insanın hareketi yadırgaması ve gerçekle yüzleşmenin verdiği şaşkınlıkla karışık çekingenlik ve korku..dolayısıyla bunun adına da yaratık diyorlar.gelinen en son nokta onun evi midir??ve öyleyse de ne yapılır bunca hızdan sonra??sıcak bir kahve mi içilir,derin bir uyku mu çekilir..yoksa hiç gelinmemiş midir o eve de hareketin verdiği bulantıdan mıdır halisünasyon??
SİBYLLA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-07, 17:45  #7
ersel

ersel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın SİBYLLA şöyle demiş:

Mesajı Göster
sanırım yazı da hıza eşlik etmiş,ışık olmuş..
flu görmek yaşamayı daha katlanılır kılıyor..hızla birleşerek görüntüler,bir garip yaratığa dönüşüyor..ürkütücü değil aslında bu şey?
yalnızca insanın hareketi yadırgaması ve gerçekle yüzleşmenin verdiği şaşkınlıkla karışık çekingenlik ve korku..dolayısıyla bunun adına da yaratık diyorlar.gelinen en son nokta onun evi midir??ve öyleyse de ne yapılır bunca hızdan sonra??sıcak bir kahve mi içilir,derin bir uyku mu çekilir..yoksa hiç gelinmemiş midir o eve de hareketin verdiği bulantıdan mıdır halisünasyon??
Bir halisülasyonun ötesinde gerçek diye adlandırmayı tercih ettiğimiz şeyler.Gitmek ise sadece yol almak ve rüzgarı hissetmek.Ev sadece biz aciz insanların güvenli olduğunu sandığı şey.Yuva kavramı vs.Gitmek iyidir.Sonun olduğunu bile bile sonsuz gibi düşünmek te o kadar kolay ve doğaldır.Olur zaten odur.Flu görmek ise gözün aslında gerçek işlevidir.Dünyada ki hiç bir nesne romantik ressamların resmettiği gibi net değildir.Zaten aslında biz insanların flu dediği şey madde ve madde özünü aynı anda görmektir.Maddenin geleceğini ve geçmişini...İşte korkutuculuk burdadır.Kaldırmak güçtür bunu.Bu olgu kibirlenmeye de yol açabilir.Bir şeyleri görebilmenin verdiği kibir.Ayrıca ötesi yalnızlık ve anlaşılamama.Ama en korkuncu gözlerini yakan ışıktır.İçini deşen rüzgardır.

ersel Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-04-07 17:48 .
Eski11-04-07, 16:05  #8
SİBYLLA
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: Ütopya................

Teşekkür ederim açıklama için..
Bunu anlayabiliyorum..
Bir yerde yazının devamı gibi.. Akışa teslim olmak değil
Akış olmak ?
SİBYLLA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-07, 20:44  #9
ersel

ersel'nın Avatarı

Evet akış.
Ben teşekkür ederim bu arada.
Eski12-04-07, 17:50  #10
ersel

ersel'nın Avatarı

İnsanın mutlu olmayı dilemesi nasıl bir şeydir? Bunu istemek çok şey istemek midir? Yoksa çok olağan bir şey midir? Biz bu hayata huzur bulmaya mı geldik. Ya da huzur istenmemesi gereken uzak bir olgu mudur? Bunlar saçma sorular mıdır? İnsan bu soruları sorarak bir yere varamaz mı? Sadece kendine verilen ödevleri yapmalı ve yorulduğu zaman da bir köşeye çekilip yorgunluğunun tadını mı çıkarmalıdır? Yeterince dinlendikten sonra tekrar ödevler, görevler midir? Yazı yazmak ne işe yarar? Zaten var olan, gözümüzle görüp kulağımızla işittiğimiz şeyi yazmak ne kadar mühimdir? Hangi işler önemlidir? Kendimizi mutlu edecek işler mi önemlidir? Yoksa başka birisini mi? O başka birisi kimdir? Sevdiğimiz birisi midir? Yoksa korktuğumuz mu? Niye korku duyarız? Yoksa biz, yaşamaya başlamadan önce bir şeyler biliyorduk ta, korku sayesinde mi yaşamımızda hatırlıyoruz o önceden bildiğimiz şeyleri? Hayat korkunç bir şey midir? Korkunç olabilecek kadar önemli midir? Yoksa korkunçluğun önemli olmakla bir ilişkisi yok mudur? Ben mutsuzsam bunun suçlusu kimdir? Benim mutsuz olmam önemli bir şey midir? Mutsuzluk farkına varıldıkça mı büyür? Yoksa kendiliğinden hissedilen bir şey midir?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı