"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski27-03-07, 21:26  #1
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Bayrak Sömürüsü ve Kimsesiz Çocuklar....

Uzun zamandır yazmayı planladığım bir konu....Ankara metrosunda neler dönbüyor bilmiyorum ama gördükçe aktarmaya çalışıyorum.Son 1 aydır ellerinde bayrakla,şu ufak Türk bayrağı ile dolaşıp,önce elinize uzatıp,sonra da para isteyenler var....Bunu dsa kimsesiz çocuklar için istediklerini iddia ediyorlar.İnanılacak şey değl tabi ki.Ellerinde hiçbir belge yok.Ve garibime giden de muhabbet şöyle başlıyor''öğrenci misiniz'' ''hangi okulda''kaçıncı sınıfta''m ''x kişisini tanıyor musunuz''...uzayıp giden(yüz verdiğiniz takdirde)bir muhabbet.
Önce umursamadım,daha sonra her gün oradalar.Bne de güvenliğe söyledim.Güvenliğin yaptığı tek şey(bir kaç kez gözlemledim)metrodam dışarı çıkarmak oluyor ve onlar,tekrar iniyorlar.
En sonunda bunu sordum''ne yapmalı''diye yine güvenliğe.Si kovbmuyorsunuz ki dedim,geri geliyorlar ve bir ton insanı da orada öylece sömürüyorlar Türk bayrağı ile...
Bana yapılan açıkla şu idi:
-Eskiden bizden korkarlardı,şimdi elimize gelen yeni bir bildiri var,bizim onlara bir şey yapmaya hakkımız yok
-Nasıl yani,şimdi siz bir şey yapamıyor musunuz?
-Sadece,dışarı çıkmalarını söyleyebiliyoruz,metroda satışın yasak olması nedeni ile...
-Peki ben ne yapmalıyım,dilekçe filan...
Sözüm kesiliyor...
-Hanımefendi,bunun bir anlamı yok.Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerek.Bununla da uğraşmanız imkansız,sürer gider.Ve bunun anlamı olmaz,ne diyeceksiniz,adam Türk bayrağı satıyor mu..?Bunun iç yüzünü ancak bizler,sizler ve görebilenler bilir.Diğerleri de uzatmamak için,bunu görmemezlikten gelir.Şimdiye kadar kimse uğraşmadı ama:uğraşsanız da garanti veriyorum bir anlamı olmaz.
-Yani bunun hiçbir yolu yok diyorsunuz.
Ve son acımasızca batan cümle:
-Hayır,yok.Ama siz bulaşmayın onlara,onlarburada uyuşturucu çekip geziyor,bizler görüyoruz...Uzak durun,bırakın,boş verin.
Aman ne iyi,dedim kendi kendime,her konuda gün geçtikçe elim kolum bağlanıyordu....
Siz ne düşünüyorsunuz..?Bu insanların amacı gerçekten yardım etmek olamaz,bunu engellemenin bir yolu yok mudur?
Hepberaber,bayrağın sömürülmesine ve kimsesiz çocuklara da raptığımızı sandığımız katkılarla beraber duygu sömürüsüne maruz kalıyoruz.
Bu arada,bayrak bir ulusun bağımsızlığını(kim ne kadar kabuol edese etsin)en azından simge olarak yaşayışını gösterir.
Saygıyla....

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  
Eski27-03-07, 22:15  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sayın nilsu yazınızdan çıkan sonuç aslında tam bir Türkiye gerçeğini ifade ediyor.
"Memleket Sahipsiz"
Ulukoca is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı