| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Paris-Bastil Meydanındayız / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| FRANSA'DA ''SOYKIRIM YALAN'' MİTİNGİ İÇİN YASAL İZİNLER TAMAM 14 Nisan'da Bastille Meydanı'ndayız Lozan'daki duruşma, Avrupa'daki Türk gücünü birleştiriyor ve harekete geçiriyor. Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-04-07 20:51 .Sebep: Aydınlık dergisi linkinin kapak değişimi |
|
| #2 | |
| Otuzuncu Tablet, Bastil Ben Bastil! Devrimin meydanıyım. Söz bende. Burada bekliyorum, Fransa’nın rahminde, Burada bekliyorum, yüz elli yıldır, yüreğim elimde. Bakmayın üzerimde gezen kuru kalabalığa, Öyle yalnızım, öylesine sıkılıyor ki canım, ah! Beynimi kemiriyor, ciğerlerimi yiyor kendi yurttaşım. Meydan dolusu öfke içimde, meydan dolusu kin, Velakin, çok heyecanlıyım bugünlerde… Devrimciler gelecek, diyorlar, Türk devrimcileri, Öyle özledim, öylesine özledim ki kanat açmış sözleri: Asya’nın isyankar çocuklarını bekliyorum, Doğunun arslanlarını bekliyorum: Doğu’yu ve arkadaşlarını. Yolu aç polis, çek elini savcı, kenara çekil tetikçi. Taçlandırsın Paris’i bayrakların kardeşliği. Ey süslü parlamenter! Hiç duydun mu adını Genç Türkler’in? Utanıyorum senden, çünkü Fransız adı taşıyorsun, Utanıyorum senden: İçiyorsun, Monteskiyö’nün içtiği kadehten. Basit neon ışıklarından utanıyorum senin… Bekliyorum, ne zaman bulacak Fransa kendi fikrini? Nerede özgürlük için canını veren yurttaş? Temmuzun çocuklarına ne oldu, atardamar durdu mu? Yüzüm Ruso’nun yüzü, kalbim Robespiyer’in kalbi, Cezayir’de kurşuna dizildi liberte ve egalite ve Kardeşliği boğdunuz Atlantiğin dibinde… Şırrak şırrak diye inerdi giyotin, ebedi eşitlik için, Bebeklerin başı için düşürdüm kralların kellesini sepete! Jak Şirak! Amerikanca konuşmayı bırak, Başını kaldır da gözlerimdeki ateşe bak: Vive la Commune! Vive la Commune! Ya istiklal ya ölüm! Hüseyin Haydar http://www.yazarcizer.com/modules.ph...zi_oku&sid=155 |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Bedenimiz burada olsa da yüreğimiz orada... Bekliyoruz Asya'nın isyankar çocuklarını kucaklamak için Taksim'de,Kızılay'da,Gündoğdu'da... __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! |
|
| #4 | |
| BASIN TOPLANTISINA DAVET! Stuttgart ve Çevresi Demokratik Kitle Örgüt Temsilcilerimizin ve Türk Toplumu Öncülerimizin BASIN TOPLANTISINA DAVET! Sayın Basın Çalışanları ve değerli arkadaşlar PARİS 2007, FRANSA DUR! BEYNİNİ HAPSETME ! Ermeni Soykırımı Emperyalist bir Yalandır, 14-15 Nisan 2007, Paris Bastil Meydanında Miting ve çeşitli paneller yapılacaktır. ERMENİ SOYKIRIMI TARİHSEL BİR YALAN! Stuttgart ve Çevresinde yaşayan Türk toplumununda Vatan Savunmasında söylecek sözü var! http://www.turkpolitika.com/modules....ticle&sid=7716 |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Türkiye
| Ermeni sorunu bile demek saçma geliyor bana. 1.Dünya Savaşı sırasında Rusya'nın doğu sorununu ortaya atmasıyla ilk kez orataya çıktı.Oranın siyasi bütünlüğüne bir darbe vurmak istiyorlardı ve isyan ettirilcek bir topluluk bunu başarabilirdi.Ermeniler seçildi.Tamamen emperyalistlerin kışkırtmalarıyla halklar arasında bir gerginlik yaratıldı ve sonuç malum. Şimdi ise bu gerginlik yine tavan yaptı. Ne sorun çıkıyorsa emperyalistlerden çıkıyor.Uluslararası hukukla falanda olmaz bu iş.En güzelini yapıyor değerli arkadaşlarımız.Orada bulunacaksın paşa paşa mitingini yapcaksın.En etkili ve doğal tepki bence..Tebrik ederim. __________________
"Ve ben 24 yaşımdayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum !" 1947-2007 !!! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sayın Fedailer, İ P, Sözde Ermeni soykırımı meselesinde üzerine düşen görevi özellikle Lozan'da fazlasıyla yaptı....Artık emperyalist merkezlerin bu tarihi yalanı tanıyıp tanımamaları Türk antiemperyalistlerinin umurunda bile değil....Bizler bu konuda her zaman ve her yerde tam bağımsızlıkçı Milli duruşumuzu göstereceğiz.... Ancak sizin ,Ankara'da 14 Nisan da Büyük bir Milli miting varken Paris'de Millici güçleri tolamaya çalışmanız doğru bir karar değildir...Şu anda Türk antiemperyalistlerin başat sorunu, yerli işbirlikçilerin iktidar noktalarını ele geçirmelerini önlemektir....2007 yılında yoğunlaşmamız gereken konu AKP nin iktidarına son verme meselesidir... Bence doğru yönlendirme;'' İlk hedefimiz 14 Nisan da ANKARA...'' dır.... Saygılarımla.... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
herkesin Parise gideceğini düşünemezsiniz herhalde? Lozan'a gidildiği gibi, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş öncülüğünde yine , bir veya 2 uçak dolusu vatansever aydın Parise gidebilecek(malum maliyet meselesi, İşçi partili herkesin bu masrafı karşılayacağı düşünülemez, İşçi partisi halkına ve üyelerine dayanan bir parti, devlet yardımı almıyor, CHP gibi geçmişteki CHP nin mali mirasına sahip değil iş bankası vb. gibi...DSP gibi trilyonlara sahip değil , hortumcu talancı , devletten rant yemiş bir parti değil..Amerikadan, tarikat ve cemaatlerin mali kaynaklarından , ağalardan destekli parti değil.. ayrıca Lozana olduğu gibi Parise de, her partiye , Milletvekillerine aydınlara, sanatçılara çağrı yapıldı) Paris'teki mitingin asıl amacı , Fransada ve Avrupanın diğer ülkelerindeki Vatandaşlarımızı harekete geçirmek , Paristeki mitinge toplamak. İşçi partisi 14 Nisan da güçlü bir şekilde Ankarada olacak hiç merak etmeyin. 1 Nisan günü İzmir'de Gündoğdu meydanında partiler ve Ege Sivil toplum birliklerinin , Bayrağa ve Cumhuriyete saygı mitingi yapıldı. Mitingde En güçlü yer alan kortej işçi partisi idi.. CHP bile, ne yazık ki , 30-40 kişi kadar bir grupla temsil edilmişti.. DSP daha da azdı.. azdı, Genç parti 60 kişi kadar vardı. MHP hiç yoktu..HYP hiç yoktu vs. vs. Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-04-07 21:03 . | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
sayın kgürleyen, Fransa programı, bir yıl evvelinden çalışmaları başlatılmış, günü belirlenmiş bir programdır. Yumurta kapıya sıkışınca yapılan bir eylem değildir. 3 kasım seçimlerinin hemen sonrası, Tayyip Erdoğanla çıktıkları tv programında "Tayyip Erdoğanın da önünü biz açacağız ,onun başbakan olmasını da biz sağlayacağız diyen Deniz Baykalın, 58.Gül hükümetinde , AKP-CHP elbirliği ile meclisten kişiye özel yasa çıkarıp , ABD nin BOP eşbaşkanı olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğanı Başbakan etmesi, şimdi Cumhurbaşkanlığına çıkartmam demesi ne kadar inandırıcıdır?? Deniz Baykal seçim sonrası Tayyip Erdoğanı önce milletvekili sonra Başbakan yapmak için çabalarken, İşçi partisi genel başkanı Sayın Doğu Perinçek , seçimlerin ardından , hemen sonra , 6 Kasım 2002 de Sayın Cumhurbaşkanı Sezer'e şu mektubu yazmış ve kamuoyuna açıklamıştı. http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay...ay&idhaber=585 Dediğim gibi , Parise Türkiye'den gidecek olanlar Fransaya gidebilmek için kendi masrafını karşılayabilenlerdir. bunlarda sadece İşçi partililer değildir. her siyasi görüşten vatansever aydınlarımız, bilim adamlarımız ,sanatçılar vb. bir de İşçi partisinin çağrısına icap edecek olan siyasilerdir. Yani buradan Fransaya gidebilecek olan 1 veya 2 uçak insandır. Fransadaki mitingin esas amacı, Avrupadaki Vatandaşlarımızı ayağa kaldırmaktır.Fransa dışındaki, AB ülkelerindeki vatandaşlarımızı da emperyalistlerin yalanına karşı ayağa kaldırmaktır.. Sayın kgürleyen , İşçi partisi 14 Nisanda da, Ankara'da Miting alanında güçlü bir şekilde olacaktır. Siz CHP de iyi çalışında , İzmirde 1 nisandaki, Bayrağa ve cumhuriyete saygı mitingindeki gibi 30-40 kişi ile gelmesinler. ![]() Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-07 01:50 . | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bence 14 Nisanda Ankarada olmak daha uygun diye dusunuyorum ve bende isvecten gelip Ankarada olacagim __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|