| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| İyi niyet uykuya dalarsa / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| iyi niyetli insanlar en az kötü niyetli insanlar kadar uyanık olmadıkça kötü niyetli insanların saldırgan tavırlarıyla galeyana gelip aklı ve öfkesine yenik düştükçe galip gelmek için daha çok vakit var demektir. sabır , akıl, çalışma işte başarının üç anahtarı __________________
içimizdeki sahil |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayın turuncu açtığınız konular ve yaptığınız yorumlara saygı duyuyorum.Bu açtığınız konuyuda bir öz eleştiri olarak niteliyorum.Çünkü yazdıklarınızda göstermiş olduğunuz iyi niyet çok belirgin. Ancak bunu kendime yorumladığım zaman biraz farklı görüyorum.Çünkü ben yapılanları ve ya söylenenleri en azından kendime yapıldığı zaman göstereceğim tepki ile ölçmeye çalışıyorum. Unutmayınız ki sonsuz bir iyi niyet düşünülemez.Kesinlikle iyiniyet en azında kibarlık ve nezaket çerçevesinde denk olmalıdır.Yoksa bir taraf hakaret ederken diğer tarafın sürekli inatcı bir şekilde kibarlık içinde kalması sadece yapılan hakaretlerin seviyesini aşağıya çekecek ve medeni olan tarafı kesinlikle daha çok incitecektir. Bu nedenle bence yapılacak en güzel şey bazan iyi niyetten vaz geçmek olmasa bile kötü niyetli kişiye pirim vermemek ve onu hiç olmazsa karşımıza almamak ve muhattap olmamaktan geçmektedir. Çünkü sizde çok iyi bilirsiniz ki bu tipler ne kadar çok toz kaldırırlarsa o kadar çok sevinecek ve yaptıkları ile gurur duyacaklardır. Emin olunuz hatta deneyiniz lütfen göreceksiniz ki bu tür bir tepki hiç olmasa kötü niyetli kişiyi başkalarına karşı tavrında biraz dahaitidale itecektir. Böyle bir yaklaşım iyi niyeti rafa kaldırmak ve ya onu uykuya bırakmak değildir.Sadece iyi niyeti hak edene vermektir.Bu bizim niyetimizin kötü olduğunu göstermeyeceği gibi aslında iyi niyetli yaklaşımlara ne kadaraçık olduğumuzuda gösterecektir diye düşünüyorum. Saygılarımla. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayın nesir Bana göre İki tip saldırganlık vardır. 1- kötü niyetli insanların saldırgan tavırlarıyla galeyana gelip aklın öfkesine yenik düşme ve öfkeye sarılma durumu ki karşınızdaki gerçekten kötü niyetli ve kasıtlı ise onun zaten yapmak istediği budur yani sizi öfkenize yenik düşürüp seviyeyi karşılıklı olarak alta çekmeyi başarıp söylenen doğruları arada kaynatmak. 2- Aslında öfke sahibi olmayıp sadece provakatörlük niyetini öfke kıyafetine büründürüp amacına ulaşmak. İşte buna meydan vermemek için asla öfkemize yenik düşmemek ve kendi durumu bizim doğrularımız karşısında cevaplayamadığı sorularla daha da pervasızlaşan kimseye Onu izledikten sonra söyleyeceğimiz şey şudur. Öfke çaresizlerin çaresidir. saygılar __________________
içimizdeki sahil |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Çok yerinde, işte buna "haklıyken haksız duruma düşmek" deniyor... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|