"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: SAKARYA
| Ders çalışırken konsantrasyon zorluğu Arkadaşlar konsantirasyon sorunum var . Bu konuda sıkıntı çeken ve çözüm üretmiş arkadaşlar varsa fikir ve yorumlarını bekliyorum . Teşekkürler. ![]() |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Üniversitedeyken bu konuda benimde problemim vardı.Ama bir türlü çözüm bulamadan 1,5 yıl uzatmalı şekilde okulu bitirdim Allah kolaylık versin... |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ders çalışırken zorunlu olmadıkça bilgisayar kullanmayın. Ortalama 30-35 dakikadan sonra 10-15 dakika kadar ara verin, bunaldıysanız camı açıp biraz oksijen alın. Kendinize güzel bir çay / kahve yapın. Bunlar bende işe yarayan çözüm yolları. Ek olarak http://www.megahafiza.com.tr/urunler/set-bio.htm adresinde bulunan Konsantrasyon setini almayı düşünebilirsiniz. |
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| 4-5 gundur sıkı ders çalışan biri olarak tavsiyem arka fonda huzur veren kısık sesli bir müzik, rahat bir koltuk, okurken hafif sesli okumak ve bir demlik çay ![]() __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| ... ve eger mümkünse, ders calisilan ya da kitap okunulacak ortami; bu amacla gecici de olsa zaman zaman degistirmek. Tok karnina konsantre güclügü cekilir. Adamakili aclik da degil tabi. ![]() Bir fincan kahvenin, 3 saat uyarici etkisi oldugu, birden fazla icilen kafeinli sicak iceceklerin 3. fincandan sonra tam tersi etki yaratip yorgunluk ve ciddi konsantre güclügü yarattigi biliniyor. Uzanarak calismanin kimi zaman, kan dolasimi acisindan, konsantreyi kolaylastirdigini duymustum. Denedim, olumlu sonucunu aldim diyebilirim. saygiyla |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın hoca uzanarak çalışmak çok sakat bir yöntem sonu acaip hüsranla bitebiliyor.Ben o şekilde çok uyuya kalıp ders bırakmıştım.Aman uzanma yöntemine dikkat edin... |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
cünkü mutlaka gelecekti uyumak....Zinde iseniz, uyku olayi pek mümkün degil. konsantrsyon icin önce bedenin rahat bir pozisyonda olmasi gerek. Sandalye de olasidir ama iki büklüm bel bacak, boyun agrilari vb. gibi sorunlar zaten konsantreyi bozacaktir. yani dingin bir beden ile uzanarak calismanin gercekten yarari var. saygiyla | |
| #8 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ya istemiyorsan eğer çalışmak,bir yerini de yırtsan olmuyor ![]() Mesela ben yatarak birşeyler okuyorsam, Bizimkiler çalışmayacağımı bilir ve boşuna öyle durma derler ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Ben de konsantrasyon sorunu yaşadığım dönemlerde fon müzikleri dinlerdim kısık sesle. Ve tabi ki belli aralara kendimi ödüllendirmek için çay,kurabiye ya da tek bölüm simpson tarzı şeyler serpiştirirdim Ve hatta arada bir kalkar odamdaki ufak top aracılığıyla fiziksel olarak enerjimi dışarı atardım.__________________
okutulduk, bugünlere geldik. Ve şimdi borcu bir nebze de olsa ödeme sırası. Seve seve asker! |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul-zonguldak
| Uzanmak uykuyu çağırır, uzanarak ders çalışmak geçerli bir yöntem olsaydı bütün eğitim bilimciler bunu önerir sistem okullar da bile böyle oluşturulurdu.Ancak uzanmak biyo-psikolojik olarak beynin uyku emrini vermesini sağladığı için önerilmez.Müzikle çalışmak ise; beynin aynı anda iki işle uğraşması demektir ki buda güdülenmeyi olumsuz etkiler. tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-04-07 19:28 . |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|