Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Dünya da gelişen son siyasi hamleleri tahlil edelim.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski31-03-07, 11:07  #1
turuncu

turuncu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Dünya da gelişen son siyasi hamleleri tahlil edelim.

ABD teskere krizinden sonra Türkiye’ye tavır olarak Kürtlerle yakınlaşma içine girmiş ve Türkiye’ye sözümü dinlemezseniz bende sözümü dinleyenlere yardım ederim tehdidine baş vurmuştur.
Kısa vadede ABD bu politikasını doğru hamle olarak görse de uzun vadede çare değildir çünkü Kürtler ve Türkler kültürleri iç içe geçmiş bununda yanında aynı dine İslam dinine mensup olan insanlardır.
Milli kimlikleri ayrı olsa da her iki tarafta İslam dini mensubudur ortak inanışları ve ortak gelenekleri vardır.

Dün akşam ceviz kabuğunun ermeni soykırımı iddiaları konulu programını izledim.

Programda konunun ele alınış biçimi Türkiye de ordunun fikrini temsil ettiğini sandığım görüşlerden şu çıkarımlarda bulundum.

Türkiye Kendini yola gelmek için parmak sallayan ABD ye madem öyle bir hamlede bizden diyerek
Ermeni soykırımı iddialarına karşın Rusya bizi destekleyen tarihsel belgeleri bize sundu Duyurusunu yaparak desteksiz olmadığımızı biliniz mesajını ABD ye vermiştir.

Ayrıca bugün gazetelerden okuduğum üzere iranın karasularını ihlalden dolayı elinde tuttuğu askerlere verdirdiği son mesajda
("Güçlerimizi Irak'tan çekmeye başlama zamanı gelmedi mi? Kendi geleceklerine karar vermelerine izin verelim'' )

ibaresinden çıkardığım sonuç ise iranın da ABD nin ıraktan çekilmesi isteğini yinelemesi
ayrıca Kürtlere ve ırak halkına İslam inancı doğrultusunda din kardeşiyiz ABD nin size kısa süreli desteği sizi yanıltmasın barış için ortak değerlerimizi hatırlayalım hatırlatmasında dolaylı olarak bulunmuştur.

Ayrıca yine bu sabah yine sabah gazetesinde okuduğum habere göre

(‘’Japonya'da kabine, Irak'ta 31 Temmuzda sona erecek hava gücünün görev süresini 2 yıl daha uzatmaya karar verdi. Dışişleri Bakanı Taro Aso, kabinenin dün aldığı kararından sonra yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun Irak'ın yeniden yapılanması çalışmalarının devamı için yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, Japonya'nın desteğinin devam edeceğini kaydetti. Kabinenin kararının, haziran sonunda parlamentoda oylanması bekleniyor. Tokyo geçen yıldan bu yana, Kuveyt'ten Irak'a hava gücüyle malzeme ve personel nakline ve ikmaline yardımcı oluyor. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack yaptığı açıklamada, Japonya'nın Irak'ta nakil ve ikmal yapan hava gücünün görev süresini uzatmaya karar vermesinden memnun olduklarını bildirdi.’’)
ABD nin olası bir iran – Rusya – Türkiye – Çin ittifakına

Japonya ya dostluk mesajı vererek Çin – Japon sürtüşmesinden yola çıkarak
Yakınlaşma isteği olarak değerlendiriyorum.
Ancak ABD buna da çok bel bağlamamalıdır.
Çünkü Japonların ABD nin atom bombasını kafalarına atan Devlet olduğunu çok çabuk unutmaları ancak hayalcilik olur.

Bu doğrultuda ABD nin kendi bütünlüğünü koruması ve yalnızlaşmasına engel olması için yapabileceği en akılcı hamle
Tüm dünya devletlerine öz eleştirisini samimi olarak vermesidir.
Bunun Aksini kanıtlamaya ve yapmaya devam ettiği müddetçe dünyaya karşı cephe almış olacak ve 3. dünya şavaşının adımlarını atmış olacaktır.

Burada einstein’ın bir sözünü tüm dünya devletlerine hatırlatmak istiyorum

‘’3. dünya savaşında hangi silahlar kullanılır bilemiyorum ancak 4.dünya savaşında taşlar ve sopaların kullanılacağını biliyorum.

Albert Einstein

Şuan nükleer silahlarla yapılacak bir 3. dünya savaşı bence ortada taşı ve sopayı kullanacak insanları dahi bırakmayacaktır.

Sağ duyunun tüm insanlığın kurtuluşu ve devamı adına olması gereken en büyük ilke olduğuna inanıyorum.

Barış ve Adalet olmadıkça insan türü yok olmaya mahkumdur.

Saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı