"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

ABD'li muhaliflerden müthiş iddia: ABD PKK'yı destekledi!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski31-03-07, 20:26  #1
Rüzgar

Giriş Tarihi: Dec 2006

Milliyet Gazetesinin Haberi :

WASHINGTON(ANKA)

ABD Başkanı George Bush karşıtlarından oluşan Conservative Voice (Muhafazakar Ses) adlı oluşum, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yardımcısı Eric Edelman’ın Türkiye’yi düşman olarak gördüğü ve ikilinin PKK’yı desteklediğini öne sürdü.
Grubun internet sitesinde yayınlanan "Gates İran’
ı koruyor, Türkiye’ye saldırıyor" başlıklı yazıda ilginç görüşlere yer verildi.

Scott Sullivan imzalı yazıda, CIA’in ABD istihbaratının tüm alanlarının kontrolünü eline aldığı bunlardan birinin de Savunma Bakanı Gates’e bağlı olduğu ifade edildi. "İran yanlısı" şeklinde nitelen Gates’in sert bir şekilde eleştirildiği yazıda, "Gates ve yardımcısı Eric Edelman’a göre Türkiye düşman. Gates ve Edelman Türkiye’ye karşı PKK’yı ve İran’
ı destekliyor ve Kürtler’in Irak Kürdistan’ı bir fırlatma rampası olarak kullanarak Türkiye’yi bölmesini istiyor" denildi.

TÜRKİYE KERKÜK VE BASRA’YI ALMALI
Gates Dışişleri Bakanı Rice ve ve ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Halilzad’
ın İran’ı desteklerken, Türkiye’ye karşı savaş ilan ettikleri ileri sürülen yazıda, "Türkiye kendi kendini korumalı ve Kerkük’ü almalı" ifadelerine yer verildi. Türkiye’ye ayrı zamanda Basra limanın da kontrolünü ele alması önerilen yazıda, bu bölgede İran yanlısı militanların bulunduğu kaydedildi. Basra’yı kontrol edenin Bağdat’ı da kontrol edeceği savunularak, "Gates ve Edelman Basra’nın İran’ın kontrolünü bırakılmasını tercih ediyorlar. Gates ve Edelman, Kürtler ve İran’ın Irak’ı mini devletlere bölmeleri yönündeki çabaları engellemeyecektir" denildi.

Türk askerinin Irak’a girmesi istenilen yazıda, ABD’nin Sünni direnişi kırmak istiyorsa Türk askerlerinin Kerkük ve Basra’ya girmesine yeşil ışık yakması gerektiği savunuldu.
(Milliyet Gazetesi:03/31/2007)

*Sanırım amerikan muhalefeti de uyanmaya başladı. Soruyorum ! Orta doğu ,Amerikan iç siyasetinin kuklası omaktan nasıl kurtulur ve biz...
Eski31-03-07, 22:09  #2
fawkes

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Türkiye

Umuyorum gene "Amerika istedi" diye savaşa girmeyiz.

Ben bütün bunları tiyatro gibi görüyorum.Bence ABD kendi bakanlarının bu kadar rahat ifadelerle suçlanmasına izin vermezdi.Ayrıca dünya kamoyunun önünde..

Olta,yem diyorum ..

1947-2007 !!!
fawkes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-03-07, 23:06  #3
Fedailer
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın fawkes şöyle demiş:

Mesajı Göster
Umuyorum gene "Amerika istedi" diye savaşa girmeyiz.

Ben bütün bunları tiyatro gibi görüyorum.Bence ABD kendi bakanlarının bu kadar rahat ifadelerle suçlanmasına izin vermezdi.Ayrıca dünya kamoyunun önünde..

Olta,yem diyorum ..
Milliyet gazetesi de, görevini yapıp, oltayı atmış ..
ama Büyük Milletimiz yemeyecektir.

ABD nin düştüğü duruma bakın , Edelmanı da Gatesi de ortaya sürmüş
Fedailer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-04-07, 01:25  #4
Rüzgar

Giriş Tarihi: Dec 2006

Bence tartışmamız gereken şey Türkiye nin niye ortadoğuda keskin bir stratejisi yok. Bizim adımıza kararları başkası vercek ise nerede Bağımsızlık ve milli egemenlik ? AKP hükümeti ile beraber ortadoğuda satılık Arap devletleinden bir farkımız kalmadı. Hükümet halktan topladığı ağır vergileri sindirme, kaynakları ise özelleştirme adı altında rant dağıtmakra. İç meselelerde süperler ama dışta (dış politikada) basiretsizler.

AKP şunu iyi bilmeli : Türkiye yi zayıflatıp daha kolay yönetme hayalinin asla gerçekleşmiyeceğini iyi bilmeli. Kendi fikirlerimi çok açık söylüyorum. Bu şeyh said zihniyetli Atatür düşmanları bu gün ülke yönetimini tepesine çıkmış ve köşe taşlarını ; Medya'yı, İktisadi yapıyı, parlementoyu tutmuş olabilir. Ama asla bu onların Türkiye nin aleni dış politik çıkarlarını savunmayarak ülkeyi bilinçli bir şekilde , dış odakların desteği ile zayıflatmaya çalıştıkları gerçeğini değiştirmeyecek.
Eski01-04-07, 01:50  #5
fawkes

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Türkiye

Syn Rüzgar

Bence gayet güzel bir yorum yapmışsınız.Türkiye'nin dediğiniz gibi kesin bir stratejisi ve kararı olmalı.Diğer devletlerin sürekli aynı olayı kamoyuna sunmaktan utanmalarını gerektircek kadar kesin bir karar ve stratejisi olması lazımdı.

AKP nin ne yapmaya çalıştığını hala tam olarak anlamış değilim ama yakında Tekel'i bile özelleştirecekmişiz gibi bir his var içimde.Türkiye bunlara izin vermeyecektir.Umarım..

1947-2007 !!!
fawkes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)