Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anne babalara çağrı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski14-10-05, 15:48  #1
TGTci
Yazar Adayı

TGTci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005
Anne babalara çağrı

Yasadışı terör örgütleri, kazanmak istediği gençleri bazı kalıplaşmış, “slogan” denilen sözcüklerle veya onların ihtiyaçları üzerine gösterdikleri hassasiyetle etkileme girişiminde bulunurlar.
Örgütlerin gençlere yönelik faaliyetleri son derece bilinçli ve sistematiktir. Gençleri kendi düşünce ve eylemlerine çekmek için çeşitli yöntemler kullanırlar. İlk aşamada küçük gruplar arasına çekilmek istenen gençlere, müzik konserleri, yaz kampları, kitap, dergi, vb etkinlikler ile örgüt içerisinde yer edinmeleri fırsatı tanınır.
Tıpkı, Adalet Bakanlığı’na patlayıcı maddeyle girmeye çalışan (1Temmuz 2005) canlı bomba Eyüp Beyaz gibi.
Beyaz’ın, içine kapanık, duygusal bir yapıya sahip olduğunu keşfeden DHKP/C isimli terör örgütü, daha öğrencilik yıllarında iken onu ağına düşürmüştü…
Görülüyor ki, kendisini yalnız hisseden çekingen mizaçlı, arkadaş çevresi kısıtlı, varoşlarda yaşayan, ailevi ve maddi problemleri olan gençlerimiz, terör örgütlerinin ilgi odağındadır.
İstanbul/Anadolu yakasındaki Gülsuyu mahallesinde faaliyet gösteren terör örgütü TKIP de mahalle gençlerini kirli emellerine alet etmeye çalışıyor. Ancak, gençlerden birinin ailesinin durumu fark etmesi neticesindeki gelişmeler bir başka mecraya kaydı. Gencin babasının oğlunu terör batağından kurtarmak istemesi neticesinde, TKIP’ın gazabına uğrayan mağdur baba, 05 Ekim 2005 tarihinde örgüt üyeleri tarafından feci şekilde dövüldü.
Örgüt bununla da yetinmeyerek mağdur aileyi, “Bir kez daha hatırlatıyoruz! Büyük bedeller ödeyerek yarattığımız değerlerimize sahip çıkılmasına asla tahammül göstermedik-göstermeyeceğiz” diyerek tehdit etme cüretini gösterdi.
Çocuğunu terör örgütünün elinden kurtarmaya çalışan aile tehditler karşısında korkmakta belki hakli, belki de aile çocuklarının sonunun Eyüp Beyaz ve diğerleri gibi olmasını engellemek için evini barkını terk etmek zorunda kalacak…
Ama en azından oğullarını kaybederek, Ilgar Beyaz’ın (Eyüp Beyaz’ın babası) çektiği acıları çekmeyecekler. Ilgar Beyaz, evlat acısı ile 2 Temmuz’da Adalet Bakanı Cemil Çiçek’i ziyaret ederek, bütün ana-babalara “Büyük geçmiş olsun, her ne kadar acımız, üzüntümüz varsa da… keşke hiç olmasaydı. Oğlumun yolu iyi yol değildi, oğlum Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde okuduğu donemde terör örgütünün ağına duştu” diyerek, tüm ebeveynlere teröre karşı uyanık olmaları çağrısında bulunmuştu.
Bu vesile ile anne-babalara, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin, dertlerine ortak olmalarının ve onlara bir arkadaş gibi yaklaşmalarının önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.
Aksi takdirde umutlarımızı ve geleceğimizi terör örgütlerinin kucağına kendi ellerimizle teslim etmiş oluruz. Unutmayalım ki, gençlik hepimizin geleceğidir.

Saygılarımla
TGT Başkanı
Sn.Emre TÜRK
Eski14-10-05, 16:50  #2
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

Bende anne babalara bir çağrıda bulunmak istiyorum
bu milliyetçi denilen meşru dernekden çocuklarınızı uzak tutun bu dernek türklük adına türk olmayanı ve kendine benzemeyeni üniversite ortasında döver sakalını saçını keser
hiçbirşey bulamazsa vururlar tıpkı sivas,çorum,maraş katliamları ile onlarca aydın gibi.
bu gençler halkın gerçeklerinden uzak ekonomik bilgilerden yoksun komando kamplarında sadece öldürmek için eğitilen eğitimsiz kişiliksiz kişiler olarak yetişir
bu kişiler devlet adına silah ve esrar kaçırır hatta fidye için iş adamı bile kaçıranlar oldu.
devletin pis işleri hep bunlara kalır bu yüzden özellikle ülkü ocakları(artık zibidi yuvası deniyor)uzak tutun araştıran,eleştiren,sorgulayan,düşünen,inceleyen,a nlayan,anlatan, demokrat,ilerici,bilimselci,gerçekçi nesiller için bu çok önemli lütfen iyi düşünün.
nasıl olmuş ? yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :-)
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-10-05, 17:03  #3
canugur

Alıntı:
Sayın dr che şöyle demiş:

Bende anne babalara bir çağrıda bulunmak istiyorum
bu milliyetçi denilen meşru dernekden çocuklarınızı uzak tutun bu dernek türklük adına türk olmayanı ve kendine benzemeyeni üniversite ortasında döver sakalını saçını keser
hiçbirşey bulamazsa vururlar tıpkı sivas,çorum,maraş katliamları ile onlarca aydın gibi.
bu gençler halkın gerçeklerinden uzak ekonomik bilgilerden yoksun komando kamplarında sadece öldürmek için eğitilen eğitimsiz kişiliksiz kişiler olarak yetişir
bu kişiler devlet adına silah ve esrar kaçırır hatta fidye için iş adamı bile kaçıranlar oldu.
devletin pis işleri hep bunlara kalır bu yüzden özellikle ülkü ocakları(artık zibidi yuvası deniyor)uzak tutun araştıran,eleştiren,sorgulayan,düşünen,inceleyen,a nlayan,anlatan, demokrat,ilerici,bilimselci,gerçekçi nesiller için bu çok önemli lütfen iyi düşünün.
nasıl olmuş ? yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :-)

Hani derler ya, siz bir alemsiniz :-)

Mükemmel olmus.

Ben de öyle yapiyorum, tek cocugumu yeterince uzak tuttugumu saniyorum.
Dikbasli, cumhuriyetci bir asker olan babam da bizi öyle uzak tutmustu irkci düsncelerden, yagmuru bol olsun...
saygilar
Eski14-10-05, 17:27  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

TGT cinin birçok mesajını doğru bulmasam da bu yazısına katılıyorum.
Birşey öğrenmek istiyorum.
TGTci nin bu yazısına verdiğiniz tepki, diğer yazılarıyla beraber değerlendirip genel manada bu kişiye karşı verilmiş bir tepki mi, yoksa sadece ve sadece bu yazıyla ilgili bir tepki mi.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-10-05, 17:32  #5
canugur

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

TGTci nin bu yazısına verdiğiniz tepki, diğer yazılarıyla beraber değerlendirip genel manada bu kişiye karşı verilmiş bir tepki mi, yoksa sadece ve sadece bu yazıyla ilgili bir tepki mi.
Bunlar, takiyye örnekleridir sayin Ibra.

O nedenle tarihte bu oyunlara en cok araplara karsi, Türk´ler gelmistir.
Ama artik sökmüyor.

Sol gösterip sag vurma olaylarinda sak sakcilik yapmak istemiyorum.

Arkadas ilk bakista hakli görünebilir yazilarinda.

Bu görüntü daha farkli bir tehlikeyi icinde barindirmaktadir.
Bu nedenle;" ya arkadas sen ne dogru söyledin, o halde senin her söyledigin dogrudur" gibi bir mantik hatasina artik düsmemeliyiz diyorum.

saygilar
Eski14-10-05, 19:25  #6
yürüyüş01

Giriş Tarihi: Oct 2005

duygusal anlamda etkileyici ama gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır.eyüp beyaz kendi iradeseyle bu eylemligi gerçekleştirmeye çalışmıştır.ve kimse kimseyide kandırmıyor.sadece gerçekleri gören insanlar kendi öz iradesindedir.eyüp beyazın babasının adalet bakanlıgına çıkmasını zorlayan ve tehditler savuranlarıda biz çok iyi biliyoruz.nasıl tarihler masa başlarında saptırılıyorsa bu olayında bu şekilde saptırılması bizim için şaşırtıcı bir durum degildir.daha neler yazılacak yada neler eklenecek bunuda merak etmiyorum degil dogrusu.
yürüyüş01 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-10-05, 19:55  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Sayın Tgtci,namı değer "İsimsiz Kahraman",
Kendinize neye dayanarak "kahraman" sıfatını layık gördünüz,beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?Tşkler..

Ayrıca Che'nin dediği gibi,Ebeveyinler evlatlarınızı "vatansever" ve "milliyetçi","dine ve imana" sahip çıkan Türk İntikam Tugayların(TiT),Çatlıların,Çakıcıların,Pekerlerin ellerini öpsün,önlerinde eğilsin,uyuşturucu kaçırsın,fuhuş yaptırsın,halktan haraç toplasın diye emanet ediniz..Sonra da onlar Kahraman olsunlar di mi ya...

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-10-05 19:58 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-05, 09:36  #8
dr che

dr che'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

merhaba ibra
bizim tepkimiz ırkçı milliyetçi olanlaradır.bu kişi olayları kendi yanına çekmek için epey uğraşmış buna karşı olarak yazılıyor.
Eski15-10-05, 13:53  #9
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

BU yazı doğrudur o halde bu kişinin yazdıkları doğrudur gibi bir genelleme yapılamaz. Bende bunu farkındayım zaten. Ve özellikle TGTci nin bu yazısını doğru buldum. Aynı şekilde Dr. Che nin yukarıdaki yukarıdaki mesajında katılmadığım yanlar olmasına rağmen bazı gerçeklerden bahsettiğini de görüyorum ve onunla aynı fikirdeyim bu konuda.
Yanlış hangi yönden gelirse ona karşı ollmamız lazım.
duygusal anlamda etkileyici ama gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır.eyüp beyaz kendi iradeseyle bu eylemligi gerçekleştirmeye çalışmıştır.ve kimse kimseyide kandırmıyor.
YÜrüyüş01, burada Eyüp Beyaz In yaptığı işi kendi iradesiyle veya başkasını zoruyla yapmış olması olayın doğru veya yanlışlığını değiştiriyor mu. Hitler le onun fikirlerini benimseyip aynı amaç için insan öldüren bir asker aynı derecede suçlu değiller mi.
Ortada olan bir gerçek var ki, o da Eyüp Beyaz ın şu veya bu sebeple böyle bir işe kalkıştığı. Bu koskoca gerçek önümüzde dururken olayı, kandırıldı kandırılmadı noktasında tartışmak neyi değiştirir ki. Ve üstelik bir daha ki seferin hesabı da yapılıyorsa...

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-05, 15:46  #10
dr che

dr che'nın Avatarı

Merhaba ibra
tgt ci arkadaş sadece solu hedef alıp kötülüyerek kanıtlara dayandırarak gerçekleri saptırmaya calışıyor burda eyüp ün yaptığının doğruluğu tabi ki tartışılır fakat tgt ci arkadaşın ki de tartışılır.
sadece solun terörist eylem yaptığı gibi tutarsız iftiralarla ne kadar gerçekçi sence?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı