"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şifalı Bitkiler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski02-04-07, 14:33  #1
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Şifalı Bitkiler

Günümüzde yaşanan rahatsızlıkların bir çoğu sağlıksız ve dengesiz beslenmeden ve yetersiz egzesizden kaynaklanmaktadır.Bir çok hastalığı yenme, savunma mekanizmasını güçlendirme kısacası sağlıklı bir yaşama adım atma bilinçli ve dengeli beslenme ile egzesizden geçmektedir.Bu bağlamda burada bazı bitkiler ile bunların ne gibi şafalar dağıttığına değinmek istedim.İlk olarak en sevdiğim bitki olan kekikten başlamak istedim.

KEKİK:
Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır.

http://www.genetikbilimi.com/genbili...eva.htm#GlossK

Bunu yanısıra sabahları içilen bir fincan kekik çayı hem zihni açar ve vücuda zindelik verir.

Kekiği çay şeklinde tüketmekte yarar vardır.Ancak kekik uçucu bir yağ ihtiva eder ve bu yüzden faydasını yitimemesi ve içiminin kolylaşması için şu şekilde demlenir; bir çay kaşığı kadar kurutulmuş kekik kapaklı bir kaba konur, üzerine bir fincan kadar kaynamış su ilave edilerek ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika bekletilir.Ardından süzülerek içilebilir...

Not:hiç bir bitki çayını günde üç bardaktan fazla içmemek gerekir.Ayrıca gebelikte bitki çayları kesinlikle hekime danışmadan kullanılmamalıdır...[/b][/b][/b][/b]
zezze is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-01-08, 16:35  #2
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Rezene'nin bir çok faydası yazıyor genelde internet sitelerinde. Kokusu anasona benzeyen bir bitki. Ben çayını sevdiğim için içiyordum bir de nedense sanırım psikolojik, strese iyi geldiğini düşünmüştüm. Ama stresle ilgili hiçbir şey yazılmamış Rezene hakkında.

Stres için doğal yoldan hangi bitkileri kullanmalıyız bu konuyla ilgilenen arkadaşlar var mı bilmiyorum. Bir de tabi poşet çaylar ne kadar faydalı, bunları alıp taze tüketmemiz daha yararlı sanırım.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)