"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Bir Haber, Bir Yorum./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Zaman zaman, gazetelerde bu tip haberler çıkar. Genellikle kıyıda köşede, pek de göze çarpmayan bir yerde yeralır. Yayınlayan kişininin de garibine gittiği, bir anlam veremediği, belki de bir açıklaması olmadığı için tek sütun üstündedir.Okuduğumuzda şaşırır,inanasımız da gelmez.Anlayamayız.Yorumlayamayız. Biraz da absurd geldiği için öylece okur ve geçeriz. Bu tür haberlerden biri de bugün Sabah'ta, Fatih Altaylı'nın köşesindeydi. Okumuşsunuzdur belki...Bir daha okuyun. "Eğitim neferlerine Milli Eğitim darbesi" Geçen yıl bu köşede bir habere yer verdim. Siirt'in Hizan ilçesinde, bir köyde iki öğretmenin "eğitim mücadelesini" övdüm. Gencecik iki öğretmen yokluklar içinde eğitim veriyorlardı. Kalacak yerleri olmadığı için okulun yanında derme çatma bir yerde yatıp kalkıyor ama büyük bir şevkle çalışıyorlardı. Ben de bu iki öğretim gönüllüsünü övdüm. Övmez olaydım. Benim aktardığım durum üzerine Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bulduk bu iki "vekil" öğretmeni görevden aldı. Yetmedi bu yıl da görev vermedi. Bu öğretmenlerin yerine gelen de olmadığı için şimdi o köyün, Ortaca'nın okulu kapalı. Çocuklar okula gidemiyor. Öğretmenler işbaşı yapamıyor. Sadece o okulun değil, ilçede 23 okulun kapısı kilitli. Çalışmak için bekleyen öğretmenler ise Milli Eğitim Müdürü tarafından "cezalandırılmış" durumda. Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik.. Bu "garabetten" haberiniz var mı? Büyük ihtimalle yoktu ama şimdi oldu. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? " Ne olabilir? Düşünüyorum,mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Siz bulabiliyormusunuz? |
|
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Eğer haber doğruysa milli eğitimimiz kimlerin eline düşmüş!.. Yazık bu ülkeye, yazık bu çocuklara, yazık bu gençlere, yazık yarınlara... Saygılar, |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Utanc örtülemez, her zaman bir yerlerinden sizdririr. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bu tür haberleri çok okuyup çok dinliyoruz. Biraz da inandırıcı bulmuyoruz belki; geçip gidiyoruz. Oysa oluyor bunlar; bunlar yaşanıyor! Ne siyasetle ilgisi var, ne din, ne ideoloji... Sanki biraz...içindekilerle ilgili yüreğin; yüreğin içindekilerle. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Bir öykü de benden (1985) Silah görse bayilacak ilk esim de ögretmendi. 5 yil atamasi yapilmadi. Asker kökenli babam, sonunda M.Egitim bakanliginin MIT sorusturma bürosunda 3500 ögretmen adayinin atamalarinin engellendigini ögrenmisti. Kendisi bizzat MEB ye gitmis, durumu anlatmislar. simitcilerin doldurdugu dosyalar, kirmizi kalem ile isaretlervb bir yigin sacmaliklar. Meger benim esim, benim haberim yokken, banka soygununa katilmis, ve adi sani bilindigi halde her ne hikmetse polisler esimi yakalanmamis:-) Babam, hiddetlenmis; "Bu kadin benim gelinim. Eger bu banka soyguncusunu siz yakalayamiyorsaniz ben tutar getiriim. Utanin ! " demis. Tabi babam hemen yaka paca disari atilmis, ama ayni hafta da esimin taini yapilmisti. ( bizse, o zaman ayrilmak icin mahkemedeydik) Utanc sizdirmadan edemez. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Melnur ! Bir haber okudukmu hislerimize kapılıp gidiyoruz bazen.En azından ortaca köylülerini ve buna benzerlerini sorgulamak kimsenin aklına gelmiyor.O köylerde okullarının kapanmasına müsade etmeyen bir zihniyet gelişseydi acaba bunlar olurmuydu ? Galiba köylülerin de işine gelmiş ki,yerine atama yapılmamış.Nice köyler ve muhtarlar biliyorum,böyle durumlarda Milli eğitim bakanlığına kadar çıkan ve işi tabiri caizse söke söke alan. Saygı ve hürmetlerimle. |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| Bazen konusacak hiçbir sey bulamıyorum, o kadar tıkanıyorum ki, işte o anlardan biri, korkumuzdan calıstıgımız sartlayı söyleyemiyoruz, yasayan bilir... |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| İŞTE GERÇEKLER öncelikle uzaktan bilmeden ahkam kesmek kolay haberle ilgili bilgisi olmayan insanlar başta fatih altaylı olmak üzere yorum yapmış. ben bu konuyu çok yakından bilen biriyim çünkü o köyde görev yapan iki öğretmenden biriyim. fatih altaylının ne kadar konuya hakim olduğunun kanıtımı daha hizan ın nereye bağlı olduğunu bilmiyor siirt e değil bitlis e bağlı umarım bu yalandan sonra aldığı tepkilerle öğrenmiştir. milli eğitim müdürümüze gelince göreve 1998 yılında geldi o göreve geldiğinde ilçemizdeki 81 köy okulundan 49 u kapalıydı. ilçede 1 lise 1 yibo ve 3 tane ilköğretim okulu vardı. şimdimi şimdi 81 köy okulunun tamamı açık 4 yibo 3 lise (1 tanesinin yapımı devam ediyor) ve merkezde 7 ilköğretim okulu var. müdürümüzün başladığı tarihte lisemiz tarihinde toplam 14 öğrenci üniversiteye göndermişti (ki bunların 4 tanesi müdürümüzün soyadını taşıyor) ondan sonra 8 yılda 73 tane öğrenci 4 yıllık fakültelere girdi. onun dönemine kadar lisemiz öss kıtapçığı sıralamasında yer bile alamazken 2006 öss liseler arası sözel alanda hizan lisesi türkiye 1. oldu (kaynak mı ösym liseler başarı kitapçığı) daha çok şey yazardım ama bu kadar yeterli sanırım. altaylının yazısına gelince yalan vede yalan bende o haber yapılınca orada öğretmendim 8iki öğretmenden biri) ve halende aynı ilçe milli eğitim müdürünün emrinde vekil öğretmen olarak görev yapmaktayım. yani bizi cezalandırmış felan değil üstelik bu sene daha iyi bi köydeyim bence bu yazıyı yazanın amacı bağcıyı dövmek ey türk halkı her yazılana inanma bu yazıları yazanlar ne kadar büyük bir yazar olduğunu iddaa etsede... teşekkürler. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Üzerinden pek fazla zaman geçmiş ama... Söyledikleriniz doğru olabilir fakat ben sizin öğretmen olduğunuza inanmakta güçlük çekiyorum. Vekil veya asıl ne olursa olsun hiç bir öğretmenin Türkçe'yi bu kadar kötü kullanabileceğine inanmıyorum... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Burada Altayli´nin avukatligi yapilmiyor.ancak, bu olay sizin su itirafiniza gelinceye kadar altayliya gelir, tezkip edilirdi. yazar, bu konuda yeterince bilgilenmeden kaynak sahibi olmadan böyl bir yorumu yzsaydi, size kalmadan neler yazilirdi. Belgesiz, kanitsiz bir yorulma, neyin pesinde oldugunuz anlasiliyor ![]() Sizin deyiminiz ile milli egitim müdürünüz, böyle düsünen sizin gibi bir ögretmeni neden görevden alsin ki ![]() konu gayet aydinlandi. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|