| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Başörtüsü yasağı kaldırılsın../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Devlet şovenizminin ve gericilere prim veren,insanların inançlarını yaşamasına engel olan,laiklik değil inanç özgürlüğüne saldırı olan,hiçbir temel nedeni olmayan sadece tek politikası laiklik üzerinden demagoji yapmaya bağlı olanların son tutanacak yeri olan,ama temelde kültürel olarak derin yaralar açan başörtüsü yasağı kaldırılsın.. İlkokul,Ortaokul ve Liselerde belli bir üniforma yönetmeliği ve çocuğun reşit hale gelmemesinden,inancını çevresel faktörlerden belirlemesinden dolayı başörtüsü ve benzer dinsel şeylerin kullanılmaması normaldir.Ama insanlar reşit olduktan sonra,yani kendi inançları,kendileri tasvip edecek yaşa geldikten sonra,üniversitede dini inançları yüzünden dışarıda kalmamalılar.İrtica ile mücadele edilecekse bu masum insanların üzerinden değil,direk hedefe olmalıdır. Okuduğum üniversitede(boğaziçi) öğrenciler başörtüsü ile derse girebilmektedirler..Ve o insanlar, bu şekilde hem irticacıların prim çabalarından kurtulmuşlardır hem de hak ettiklere eğitime kavuşmuşlardır.Laik bir devlet istiyoruz,din üzerinden lehi ve ya aleyhinde politika yapan bir devlet değil..Halkımıza ve özgürlüklerine sahip çıkalım.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Tüm tolumsal olaylarda, telef olan yine halklar degil midir? Siz bunu daha iyi bilirsiniz. Insanlarin bilgiden aridirilmasina neden olan ve destek veren cag disi propsgandist giyisileri, hala kilik kiyafet özgürlügü ile mi özdeslestireceksiniz? Halkin dastarina, basörtüsüne kim ne dedi 80 yildir. Kavramlari biribirleriyle karistirmayiniz Hedef egitimdir, Peki egitim planlari su anda kimin ellerinde? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-10-05 05:19 . | |
|
| #3 | |||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Alıntı:
Ben merkezli demokrasinin getirdiği bir sonuç herhalde. Yani, Sen inancını benim belirlediğim şekilde, benim belirlediğim elbiseyle, benim belirlediğim dille, benim belirlediğim falanla filanla vs... ile yaşayacaksın.Daha fazlasını yaşamaya hakkın yoktur. AÇıkcası yazınızda tam olarak ne anlatmak istediğinizi anlayamadım Sayın Canuğur. --- Bu arada geçenlerde bir üniversite kampüsündeydim, gördüğümde olayın komikliğine gülmeden edemedim. Öğrencinin biri başörtüsünün üzerinde perukla, okulundan çıkıyordu. Tam bir danışıklı dövüş. Yönetim diyor ki, "ben senin giysine karşıyım, ama sen onu bana gösterme yeter." Bir perukla rejimin kurtarıldığı tek ülke Türkiye herhalde. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | ||
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Birisi çıkıp benim inancım sakallı olmayı gerekririr deyip askerde traşı reddetse ne olur ? Birisi çıkıp benim inancım bu hemşire giysisine uygun değil ben kapkara giyinmek istiyorum derse ne olur ? Birisi çıkıp.........vs vs vs Kanunlar kişiye özel değildir ama din kişiye özel vicdanidir. sevap da günah da kişiyi bağlar Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-10-05 15:36 . |
|
| #5 | |||||
| Alıntı:
İnanç tacirleri savaşmak yerine,........................" savaşmak yerine bir inancı ve temiz inançlı insanları da hedefin içine almak,sizin de takdir edeceğiniz gibi karşı tarafa güç kazandırmakla yetinmeyecektir ayrıca laikliğin ve ideolojimizin temeli özgürlük ile çelişecektir.(bence) Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-10-05 23:36 .Sebep: Kişilere hakaret sebebiyle ilgili kelimeler silinmiştir. | ||||
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Siz demokrasiyi ne saniyordunuz:-))) Bagir cagir, ye ic, istedigini söyle, istedigini giy, istedigin gibi örgütlenip, sonra da ben seni yikacagim de:-) Seriatci bir ülkede, sosyalist örgütlenmeye izin veriyorsaniz, buyrun demokrasilerde de türbani taktirin da , basiniza geleceklere gülelim. Türk kadininin yüzyillardir basina taktigi dastar denen tülbent adi da verilen bas örtüsünü bilmiyorsaniz, web sayfalarindan Türban denen nesneyi, kökenini, ve bu olaylarin sonuclarini arastirmanizi öneririm. En kolay yolu secmeyi sürdürdügünüz oranda siyasal yikimlar sizi beklemektedir. Henüz cok az deneyimli oldugunuz, yazilariniz ve duygusalliginizdan belli oluyor. Bir de Iranli Fatma´nin, dünya kadinlarina söyledigi su cümlesine kulak verelim iserseniz: "TÜRBANI BIR GÜNDE TAKAR, BIR ÖMÜR CIKARAMAZSINIZ." siz daha bedel ödemenin ne oldugunu bilmiyor olmalisiniz. Türban kavraminin; kadinin tüm kisilik haklarini elinden alacak en büyük, en tehlikeli girisim oldugu arastirmasini iyi yapin sayin Ibra. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-10-05 19:59 . | |
|
| #7 | ||||
| Alıntı:
Birincisi, sözünü ettikleriniz, kimsenin dokunamadigi kisiler ikincisi, halk ile bu kisiler arasindakiler, ki bunlari zaman zaman yakalar iceri tikarsiniz. Ücüncüsüyse, tüm bu islerin bedelini ödeyen kesim.Yani halk. Siz halki onlarin ellerine teslim edip, onlarin pesine düsemezsiniz. Zira gerekceniz yoktur. Sivas olaylarini düsünün. Yanan halk. Yakan, halk ile üst arasindaki örgütlü kesim, yaktiran ise sucsuz görünmekte. Haydi gidin yakalayin o halde. Onlarin yayilma alani halk olduguna göre halki onlardan uzak tutmak, korumak; hatta zor kullanmak gerekse dahi bunu yapmak zorundasiniz. Hepimiz biliriz ki; Demokrasi, kural tanimazlik olmadigi gibi, basibos hareket özgürlügü de degildir. Alıntı:
Bunun icin yine söylüyorum, devlet sekli ne olursa olsun, halkin görece (!) tehlikelerden kurtarilacak ilk nesne olmasi gerekir. (totaliter rejimlerde ise bu kavram en oynak noktadir) Alıntı:
Örnegin, fasizmin aydin düsünceye saygisi, onun yasamini elinden almak olarak belirir. Bizlerden, karsi düsüncelere daha nasil bir tür saygi bekleniyor, anlasilmis degildir. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-10-05 23:37 .Sebep: Alıntıdaki hakaret içeren kelimeler silinmiş olup, metne dokunulmamıştır. | |||
|
| #8 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| Başörtüsü yasağı ne zamandan beri var ? Benim böyle bir durumdan haberim yok ! Aydınlatırsanız sevinirim. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| #10 | ||||||
| Alıntı:
Şeriatçı bir rejimin komünizm için söyledikleri ile sizin söyledikleri arasında bir benzerlik gördünüz mü?Bu bir düşüncenin bir düşünce üzerindeki diktatörlüğü olur,Marx'ın sınıf savaşımları gibi.. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|