"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oyak, Axa ile yollarını ayırmalı!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski15-10-05, 14:56  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Oyak, Axa ile yollarını ayırmalı!

Fransız sigorta devi Axa’nın, ABD’de ‘soykırım’ iddiasıyla mahkemeye başvuran Ermenilere dava sonuçlanmadan tazminat ödeyeceğini bildirmesi tepkilere yol açtı.

Şirketin Türkiye’de sigortacılık alanında Oyak ile yarı yarıya ortak olması konuya yeni bir boyut kazandırırken, sivil toplum örgütleri, Oyak’ın ortaklığa son vermesini istedi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, olayı ‘çok vahim bir durum’ olarak değerlendirirken, Oyak’ı Fransız firmayla yollarını ayırmaya çağırdı. Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Kerinçsiz de, bu konuda maddi çıkarların önemli olmadığının altını çizdi. Söz konusu gelişme Oyak’ın satın almak için 2,77 milyar dolar teklif verdiği Erdemir’i sınırları içinde bulunduran Zonguldak Ereğli’de de tepki ile karşılandı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, “Bunun kabul edilebilir tarafı yok.” dedi.

Haberin devamı
http://www.zaman.com.tr/?bl=ekonomi&...1015&hn=220084 adresinde.
Gerçekten ciddi bir konu. Oyak gibi önemli bir kesimin iştiraki olan bir kurumun Axa ile ortaklığını gözden geçirmesi gerekiyor.
Axa'nın yargı kararını beklemeden böyle bir uygulamayı duyurması ise ne denli bir yanlılık olduğunun göstergesi.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-05, 14:59  #2
petricli

Yani arkadaşlar, işin Türkçesi Axa Oyak sigorta poliçesi kullanmayacağız. Düşmana ellerimizle silah parasını vermeyeceğiz.

Teşekkürler İbra Hocam. gerçekten bilgi çok faydalı. (En azından benim için)

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-10-05, 15:20  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Arkadaşlar konunun mesleğimle bir ilgisi yoktur.
--
Not:Talepleri özel mesajla gönderebilirsiniz. :61

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-10-05, 20:46  #4
gladio

Giriş Tarihi: Oct 2005

ibraya tamammen katılıyorum. gercektende daha mahmekeme kararı beklenmeden yapılan eylemin ne denli yanlı davranıldığını ve ilerde de davranılacağını açıkca ortaya koyuyor.axa ile bir an önce yollar ayrılmalı.maddi cıkarlardan ülke menfaati adına vazgeçilmeli...
gladio is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-10-05, 23:50  #5
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Geçen sene askerde bizi Axa-Oyak sigortalamıştı. Genelkurmay'ın işe el atması lazım.
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)