| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
YÖK: 367 Şart./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Köşk’e 367 şart Rektörler Komitesi dün bir bildiri yayınlayarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda Genel Kurul'da 367 milletvekilinin bulunmasının şart olduğu görüşünü savundu. Bildiride seçim için uzlaşma çağrısı yapılırken "Cumhurbaşkanı cumhuriyetin temel ilkelerini benimsemiş olmalı" denildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında toplanan Rektörler Komitesi, dün bir bildiri hazırlayarak, Aralık ayında Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu tarafından gündeme getirilen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turun yapılabilmesi için Genel Kurulda 367 milletvekili olması gerektiği görüşüne destek verdi. ../.. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/62...rid=3430&oid=1 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Anayasa, apaçık bir dille ve temiz bir anadille yazılmadığı içindir bunlar. Müstehaktırlar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Şu rektörleri başarılı bir yasa çalışması yaparak halkımızın susadığı yasalara uygun tavırları nedeniyle ne kadar övsek azdır. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| YÖK partisi genel başkanı Erdoğan Teziç, dün karşısında esas duruşta bekleyen 'Prof. Esirleriyle birlikte Ankara'da bir araya geldi ve cumhurbaşkanlığı seçimine müdahil olmak istediklerini açıkladı. Yanlış duymadınız, sayın arkadaşlar bilimsel anlamda dünya üniversiteleri sıralamasında son sıralarda bulunan ve bugüne kadar neredeyse hiçbir bilimsel başarının altına imza atamamış üniversitelerimizin rektörleri dün acilen toplanıp cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kararlar aldılar ve açıkça 'halk iradesi'yle oluşmuş parlamentoya direktifler yağdırdılar. YÖK komutanı sayın Teziç cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da buyuruyor ki!.. "Bu makama aday olacak kişilerin, geçmişte, sorumluluk doğurabilecek bir suçlandırma veya şaibe altında olmamaları da büyük önem taşımaktadır." Başka emirleriniz var mıydı Sayın Teziç? İsterseniz, parlamentoyu da feshedelim… Böylesi daha kolay olur… Eğer YÖK partisi genel başkanı olarak mutlu olacaksanız neden olmasın… |
|
| #5 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| şu YÖK'ün hemen istifa etmesi lazım ülkeyi karıştıranlar ülkeyi bölmek isteyeneler işte bunlardır... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007
| çok seslilik bizi nerelere götürür bilinmez ama durumdan türkiye adına yıkıcı değil yapıcı mesajlar vermek gerekir ayrıca sonuç olarak geri bildirimin olacağını düşünmüyorum. türkiyenin sağlam ve güvenilir bir duruşu var. |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Anayasada eğer yanılmıyorsam,net bir şekilde 3'te 2 çoğunluk diye geçer. Ama bence buna bakmasınlar,ben Tayyip'in Cumhurbaşkanı olmasını istiyorum. |
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-07 09:53 . | ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Bursa
| cumhuriyet elden gidiyor,herkez elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor çırpınıyor tüm zorluklara,tüm engellere,tüm baskılara ve tehtidlere rağmen fakat bu fedakarlıkları yapanlara işte bunlar ülkeyi bölmneye çalışanlardır diye suçlanılıyorlar.gülsemmi , ağlasammı şaşırdım.............. ![]() |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ülkenin gündemine oturmuş bir konu buna karşı çıkanlar var birde karşı çıkanlara karşı duranlar... Efendim nasıl demişti arkadaş Teziç'in esirleriymiş diğer profesörlerimiz.Peki meclis dediğimiz saltanat divanında bulunan milletvekilleri nedir?Akp jet hızı ile yasalar çıkarken Erdoğan savunucuları bu nasıl meclis 'indir-kaldır' oylaması ile yasa geçiriyorlar lanet olsun hepsi Erdoğan'ın esiri demedi de şimdi bir kaç profesörümüz ortak bir paydada buluştu diye 'vay efendim bunlar esir'... YÖK bir parti değildir,içinde elbette yörüngesinden şaşıran kirli işlere bulaşanlar olmuştur fakat Cumhuriyet kurumları arasında en temiz kalabilen 2. kurumdur.. Bilimsel anlamda sıralama nasıl oluyor ilk kez duydum cahilliğimi bağışlayın..Fakat savunduklarınız para basar gibi imam fakültesi basacağına birazda ülke içerisinde bilimsel araştırma merkezleri kursalar ya... Lütfen çamur atarken herkes ayaklarına baksın bataklığı görsün... Saygılar Tüm Cumhuriyetçilere... __________________
umut bizim yiğitlerden,yiğitler korkmaz itlerden,,kan dokülse bulutlardan...zamani der yurt sevdası,sürer yobazla kavgası,kurulsa idam sehpası bizim gençler yılmaz |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|