| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Cennet Papağanı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Merhaba, dün petshop lara uğramadım. Gördüklerim duyduklarım... İşten çıkıp, bildiğim bir petshop a doğru yola koyuldum. Gİderken bir cafe gördüm. Önünde büyük bir papağan vardı. Gri olabilir. En azından rengi griydi kafesin üzerinde duruyordu. Ne kadar baktıysam da ayakalrında herhangi bir bağ göreedim. Nasıl böyle kaçmadan uçmadan duruyordu anlamadım. Gerçekten evcilleştikten sonra kaçmayabiliyorlar demek ki. Öyle mi?Neyse sonra ilk petsopa girdim.Bahçesinde gerçekten büyük ve güzel bir papağan vardı. İçeri girdim. Bir sürü kuş. Çoğunlukla da muhabbet kuşları. Hepsi birbirinden güzel. Papağanların olduğu bölüme geçtim. İki tane gri papağan vardı. Görevli hemen girdi konuya. Abi bunlar kesin konuşan cinsten. 450 milyon dedi. 10 taksit yapıyormuş birde. Sonra sultan papağanı vardı 2 tane 95 milyondu fiyatı. Cennet papağanları vardı epeyce. Onlar da 50 milyondu. Ufak bir hesap yaptım kafes, yem leri, vs. epey bi külfetli oluyor ilk etapta. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Papağan beslemediğim için bilmiyorum ama yavru olarak alınıp sürekli sevilen, evcilleştirilen bir muhabbet kulunu evladın kadar sevebilirsin Yalnız tüyleri ev halkının alerjik olanlarına dokunduğundan şu an ne yazık ki bir kuşum yok. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Bugün bi fiyat çıkardım. Cennet papağanı, kafesi, yemi ilacı... 130 milyonu buluyor. Ama cennet papağanı da konuşma yeteneği en az olan cinsmiş. Biraz daha araştırayım. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Hayvanlara fobim olduğundan bu konuyla ilgili bir fikrim yok ![]() |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bende Sayın nehir gibi hayvanlara fobim var.Ne yapıyım korkuyorum ![]() |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Ben papağan beslemediğim için bilmiyorum hiç bir fikrim yok... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Cok zeki hayvanlardir ve sahiplerine cok baglanirlar.Yeterli ilgiyi göremediklerinde depresyona girebilirler.Papagan beslemek bence cok büyük bir sorumluluk.Almadan önce iyi düsünün derim... __________________
Aci cekmek özgürlükse, özgürüz ikimiz de! |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| benim bir muhabbet kuşum birde cennet papağanım var cennet papağanı sonradan geldi evimize ama birbirlerine iyi uyum sağlıyorlar muhabbet kuşum elime falan geliyor kendi kendine ama cennet papağanı okadar uğraşmama rağmen bana çok fazla tepki vermiyor bence muhabbet kuşları daha çabuk eğitiliyor ... ![]() |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Alıntı:
Bu papağanlar konuşmuyor. Ama dişi olanı, erkeğe cevzo diyor sadece. Erkek olanının adı Cevzet ama biz evde hep cevzo dediğimiz için mi o da cevzo diyor anlamadım. Birde anlayamadığım diğer husus ise, bunlar geçenlerde 3-4 tane yumurta yaptı ama bu gerizekalı kuşlar kendi yumurtalarını yiyorlar. Şimdi 1 tane kaldı. Bunları neden yaptıklarını merak ediyorum. Bu kuşlardan anlayan bir arkadaşımız var mı acaba ? __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Gri dediğiniz Jako olmalı, fiyatı 1200 ytl'ye kadar çıkabilir, ama bu işi bilen biri sizin adınıza seçim yapmalı, hiç kuş beslememiş birisi için en uygunu en küçük papağan cinsi olan ve ülkemizde muhabbet kuşu denileni bence, çocukluğumdan beri kuş besleyen biri olarak, size eğer isterseniz daha geniş bilgi de verebilirim, bu konuda... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|