Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cennet Papağanı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski18-05-05, 10:37  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Cennet Papağanı

Merhaba, dün petshop lara uğramadım. Gördüklerim duyduklarım...

İşten çıkıp, bildiğim bir petshop a doğru yola koyuldum. Gİderken bir cafe gördüm. Önünde büyük bir papağan vardı. Gri olabilir. En azından rengi griydi kafesin üzerinde duruyordu. Ne kadar baktıysam da ayakalrında herhangi bir bağ göreedim. Nasıl böyle kaçmadan uçmadan duruyordu anlamadım. Gerçekten evcilleştikten sonra kaçmayabiliyorlar demek ki. Öyle mi?

Neyse sonra ilk petsopa girdim.Bahçesinde gerçekten büyük ve güzel bir papağan vardı. İçeri girdim. Bir sürü kuş. Çoğunlukla da muhabbet kuşları. Hepsi birbirinden güzel. Papağanların olduğu bölüme geçtim. İki tane gri papağan vardı. Görevli hemen girdi konuya. Abi bunlar kesin konuşan cinsten. 450 milyon dedi. 10 taksit yapıyormuş birde. Sonra sultan papağanı vardı 2 tane 95 milyondu fiyatı. Cennet papağanları vardı epeyce. Onlar da 50 milyondu. Ufak bir hesap yaptım kafes, yem leri, vs. epey bi külfetli oluyor ilk etapta.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-05-05, 13:15  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Papağan beslemediğim için bilmiyorum ama yavru olarak alınıp sürekli sevilen, evcilleştirilen bir muhabbet kulunu evladın kadar sevebilirsin

Yalnız tüyleri ev halkının alerjik olanlarına dokunduğundan şu an ne yazık ki bir kuşum yok.
Eski20-05-05, 20:33  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Bugün bi fiyat çıkardım. Cennet papağanı, kafesi, yemi ilacı... 130 milyonu buluyor. Ama cennet papağanı da konuşma yeteneği en az olan cinsmiş. Biraz daha araştırayım.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 16:18  #4
Nehir
Forumdan Uzaklaştırılmış

Nehir'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Hayvanlara fobim olduğundan bu konuyla ilgili bir fikrim yok
Nehir is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 16:42  #5
attalea
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bende Sayın nehir gibi hayvanlara fobim var.Ne yapıyım korkuyorum
attalea is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-01-07, 14:10  #6
Boran
Forumdan Uzaklaştırılmış

Ülke / Şehir: Gaziantep

Ben papağan beslemediğim için bilmiyorum hiç bir fikrim yok...
Boran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-07, 08:29  #7
dicle

dicle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Cok zeki hayvanlardir ve sahiplerine cok baglanirlar.Yeterli ilgiyi göremediklerinde depresyona girebilirler.Papagan beslemek bence cok büyük bir sorumluluk.Almadan önce iyi düsünün derim...
Eski17-02-07, 22:28  #8
candy
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2007

benim bir muhabbet kuşum birde cennet papağanım var cennet papağanı sonradan geldi evimize ama birbirlerine iyi uyum sağlıyorlar muhabbet kuşum elime falan geliyor kendi kendine ama cennet papağanı okadar uğraşmama rağmen bana çok fazla tepki vermiyor bence muhabbet kuşları daha çabuk eğitiliyor ...
candy is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-06-07, 20:16  #9
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Mesajı Göster

İşten çıkıp, bildiğim bir petshop a doğru yola koyuldum. Gİderken bir cafe gördüm. Önünde büyük bir papağan vardı. Gri olabilir. En azından rengi griydi kafesin üzerinde duruyordu. Ne kadar baktıysam da ayakalrında herhangi bir bağ göreedim. Nasıl böyle kaçmadan uçmadan duruyordu anlamadım. Gerçekten evcilleştikten sonra kaçmayabiliyorlar demek ki. Öyle mi?

Neyse sonra ilk petsopa girdim.Bahçesinde gerçekten büyük ve güzel bir papağan vardı. İçeri girdim. Bir sürü kuş. Çoğunlukla da muhabbet kuşları. Hepsi birbirinden güzel. Papağanların olduğu bölüme geçtim. İki tane gri papağan vardı. Görevli hemen girdi konuya. Abi bunlar kesin konuşan cinsten. 450 milyon dedi. 10 taksit yapıyormuş birde. Sonra sultan papağanı vardı 2 tane 95 milyondu fiyatı. Cennet papağanları vardı epeyce. Onlar da 50 milyondu. Ufak bir hesap yaptım kafes, yem leri, vs. epey bi külfetli oluyor ilk etapta.
Benimde evde iki tane cennet papağanım var. Biri dişi diğeri erkek, civcivlere benziyorlar.

Bu papağanlar konuşmuyor. Ama dişi olanı, erkeğe cevzo diyor sadece. Erkek olanının adı Cevzet ama biz evde hep cevzo dediğimiz için mi o da cevzo diyor anlamadım.

Birde anlayamadığım diğer husus ise, bunlar geçenlerde 3-4 tane yumurta yaptı ama bu gerizekalı kuşlar kendi yumurtalarını yiyorlar. Şimdi 1 tane kaldı. Bunları neden yaptıklarını merak ediyorum. Bu kuşlardan anlayan bir arkadaşımız var mı acaba ?
Eski22-03-08, 18:10  #10
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Mesajı Göster

Gri dediğiniz Jako olmalı, fiyatı 1200 ytl'ye kadar çıkabilir, ama bu işi bilen biri sizin adınıza seçim yapmalı, hiç kuş beslememiş birisi için en uygunu en küçük papağan cinsi olan ve ülkemizde muhabbet kuşu denileni bence, çocukluğumdan beri kuş besleyen biri olarak, size eğer isterseniz daha geniş bilgi de verebilirim, bu konuda...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı