"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Şeriat mı gelsin, ordu mu?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| "Şeriat mı gelsin, ordu mu? Mahalli bir spor kulübünün, kendilerini üç büyüklerden birine hazırlayan yöneticileri olduklarını tahmin ediyorum. Öğlen rakısı içiyorlardı Boğaz'da. Alçakgönüllü, küçük bir Anadolu yakası meyhanesinde. Rakı bitmişti de güveçte helvalarını ekmekle sıyıra sıyıra yiyorlardı. Hava güneşliydi. Deniz kıyısına atılmış masalardan birindeydiler. Velhasıl keyifleri yerindeydi yani. En azından öyle olması beklenirdi. Ve fakat seçimler yaklaşıyordu ve Türkiye o öğlen de "kritik bir süreçten" geçiyordu. Bu sebeple "siyaset" konuşuyorlardı. Olayları "ortaya koyuyor", süreci "tahlil" ediyorlardı. CHP'ye yakın oldukları da belliydi. Masanın en ateşli iki kahramanı arasındaki muhabbet aynen şöyleydi: - Ben, şimdi sorsalar "Ordu mu, şeriat mı?" diye, nerden baksan orduyu tercih ederim yani. - Kardeşim bu memlekete şeriat gelmez ki. Gelebilemez. - Nerden biliyorsun? - Yahu bu memlekette Ermeni kültürü var, Rum kültürü var, Batı kültürü var. Gelmez şeriat. - Yüzeysel bakıyorsun olaya. - Arkadaş, bu memleket Osmanlı'da bile şeriatla yönetilmemiş, şimdi mi yönetilecek! - Yüzeyselsin. Geliyorlar işte. Ordu da geliyor ama. ../.." http://www.milliyet.com.tr/2007/04/0...emelkuran.html |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| ben hiç birini tercih etmiyorum ülkemiz huzurlu kavgasız ordusuz şeriatsız bir ülke istiyorum... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Militarizmin yeni kılıfı bu şekilde geçiriliyor milletin üzerine... aaa bak şeriat gelecek... ordu göreve ! |
|
| #4 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Başka türlü bir cevap olamazdı zaten,teşekkür ederim... __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| İlla da Demokrasi dışında birşey arıyoruz ya pes ![]() __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Şeriatın ''Ş''sini bile duymak tüylerimi ürpertiyor.... |
|
| #7 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Apr 2007
| Balık bastan kokar arkadaslar ![]() Hangi İktidar din sömürüsüne dayanmis ise o iktidar yıkılmıstır.... __________________
Dini sömüren hicbir iktidar Ayakda duramamıstır!!!!! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| yani hugo chavezinde darbe girişimi olduğu düşünülürse her darbe kötü olacak değildir.... yani tabi bizdeki darbeleri ABD tezgahladığı için pek uygun bulunmayabilir... ancak açıkçası benim görüşüm bu ülkeye yakışan nitelikli bir liderin demokratik yollardan gelmesi çok zor.... demokratik yollardan ancak ABD nin desteklediği fethullah gülen sempatizanı bir lider seçebiliyoruz.... yani bu ülkeye yakışan lider ister demokratik yoldan ister darbe yoluyla istersede zembille gelsin fark etmez yeter ki gelsin.... ATAM Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-07 17:33 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Demokrasi dışında bir şey aranıyorlar ya, benden de pes. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Alıntı:
Ne güzel demişsiniz seçiyoruz. Seçiyoruz çünkü birileri bu halkın inançlarından sağ duyusundna istifade etmeyi çok iyi biliyor! Zaten okumayan halkımız kim ne dese ona kanıyor Ama Her darbe kötü olacak değildir sözünüze şiddetle karşı çıkıyorum! Bu halkı uyandırmak zor mu geldi ki Darbe diyoruz demokrasiden bir anda vazgeçebiliyoruz! Bu ülkeye yakışan nitelikli yöneticiler yarın sizin bizim çocuklarımız tarafındna seçileceklerdir benim bundan süphem yok! Ve de demokarasiye yapılacak her türlü zedelemenin halka hakaret olduğunu size hatırlatmak istiyorum! Ne Şeriat Ne De Darbe İlla Demokrasi İlla Demokrasi! Saygılarımla. Bir el Uzanır Bana Sınırların Ardında.. __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|