"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Tayland'da ordu destekli hükümet, Kral ile alay eden video klip nedeniyle, YouTube sitesine erişimi yasakladı. Yasağın ardından klibin kaldırıldığı dikkat çekti. Siteye girenler, "Bu klip hazırlayan tarafından siteden kaldırılmıştır" yazısıyla karşılaştı. 44 saniyelik klipte, Kral'ın fotoğrafı üzerine basan ayaklar görünüyor, fonda Tayland milli marşı çalıyor. Tayland'da Kral 'kutsal' kabul ediliyor. Yasalar, Kral'a hakarete 15 yıl hapis öngörüyor. Tayland İletişim Bakanı, şikayetlerini YouTube'a ilettiklerini ama "ABD Başkanı George Bush ile dalga geçen klipler de var" cevabını aldıklarını söyledi. Bakan, "Bizim ne kadar kırıldığımızı anlamadılar" dedi. http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_d...haberID=327626 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| ""Bizim ne kadar kırıldığımızı anlamadılar"" Çok ilginç bir söz. Acaba kırılan tayland ulusumuydu... Benim böyle bir kralım olsa bırakın kırılmayı bir klip düzenler youtubeye gönderirdim. Benim saddamım olsa bir kilibini yapardım. Benim "kutsal" bir kralım , ulu önderim, yüce lider'im vs hiçbir zaman olmadı. Bundan sonrada olacağını sanmıyorum. Benim sevdiğim devlet başkanlarım olur, oy verdiğim siyasetçilerim olur... Diğerlerini bilakis başımın belası görürüm. Düşünüyorum da benim kim li sung gibi bir önderim olduğunu, yada saparmurat türkmenbaşı gibi ... Tayland gibi gelişmekte geri kalmış uluslarda böyle yasaklar çok normaldir. ABD halkı böyle birşeye kırılmaz. Bilakis güler... Devlet başkanlarını aşağılayan bir video için ise böyle dünyaca ünlü bir siteyi kapatmayı ise aklından bile geçirmez. |
|
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Darbeci Tayland ve Şeriatçı İran gibi YouTube'a erişimi engelleyen ülkelerle aynı kategoride, kısa süre de olsa yer almamızı sağlayan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|