"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek liderolduğunu, Bir geometri kitabı yazdığını, Üçgen,açı,dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin(Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu.Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu.''Atatürk'' çiçeği'nin adını, çiçeği bulan WanderbitÜniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`inkoyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilipsatıldığını.Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskıolmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türkbüyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önünegeçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu.''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayıyayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadınaskerlerimizin olduğunu, Dünya tarihine geçen tek birüsteğmenimizin olduğunu, Üstteğmen Kara Fatma'nın700erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğinebizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu.Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayıdüşünüyor musunuz?" diye sorulduğunda "Şartlarımızıkoyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirsedüşünürüz" dediğini ve bunun üzerine BM yasasınındeğiştirildiğini ve üyeliğe davetedilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu.1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli,enBuhranlın döneminde, danışman, senatör ve bakanlarındanoluşan yüz yirmiden fazlakişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ileMustafanKemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini.1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlananbir şiirde; "Allah bir ülkeye yardım etmek isterseonun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibilider getirir" denildiğini.1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezartaşına yazılmasını istediği metinde; "Bütün ömrümboyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'üanlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" yazdığını.2000'de ABD Başkanı'nın milenyum mesajında; ''Milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamıMustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrınlideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"denildiğini.2005'de Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisiolan Mr. Johns`un önerisinin "Türkiye ekonomiylesavaşta bir tek Atatürk'ü örnek alsın yeter"olduğunu.2006'da ise !!!!!!!!!!!!!!!AB Uyum yasalari geregince devletdairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasininistendiğini.BİLİYOR MUYDUNUZ!!! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| fazla söze ne hacet ! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlananbir şiirde; "Allah bir ülkeye yardım etmek isterseonun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibilider getirir" denildiğini. Uyum yasalari geregince devletdairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasinin istendiğini. Yulkarıdaki iki madde hariç,hepsini biliyordum...Sadece özneleri azcık karıştırıyormöuşum... __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
![]() __________________
ERGENEKON'la ilgili İDDİAlara verilen yanıtlar: http://ip.org.tr/lib/pages/ehaberarsiv.asp | |
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Cehennet
| Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayıd üşünüyor musunuz?" diye sorulduğunda "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz" dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davetedilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu.1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli,en Buhranlın döneminde, danışman, senatör ve bakanlarındanoluşan yüz yirmiden fazlakişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile MustafanKemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini Bunu hakikatten bilmiyordum . . Buna benzer şeyler duymuştum ama bu biraz daha tüyleri diken diken ediyor . . |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| >>>Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayıdüşünüyor musunuz?" diye sorulduğunda "Şartlarımızıkoyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirsedüşünürüz" dediğini ve bunun üzerine BM yasasınındeğiştirildiğini ve üyeliğe davetedilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu. Hadi koşun AB ye girmeye... __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #7 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Öncelikle bahsedilen örgüt Birleşmiş milletler (II. dünya sabaşından sonra kuruldu) değil Cemiyeti akvam(milletler cemiyeti)dır.Kuruluş amacı almanlarla imzalanan ünlü versailles antlaşmasının hükümlerini sağlamaktı.Yani galip tarafların(ingiltere-fransa) adına çalışan bir örgüttü.Türkiyenin başta örgütü alınmamasının sebebi de I dünya savaşında yenilmesidir. Türkiyenin örgüte girişi evet türkiyenin başvurusu ile değil cemiyetin teklifi ile olmuştur(bir zamanlar bayağı onurluymuşuz).Ancak bunun için yasa filan değiştirilmedi.29 ülkenin hazırladığı bir mektupla türkiye davet edildi.o zamanlar rusya ile aramız pek sıkı fıkı.Sovyetler bizim girmemize aslında gönülsüzdü.Ancak biz direnince seslerini fazla çıkarmadılar.İşin asıl ilginç tarafı bizim de sayemizde sovyetlerle batının arası o dönemler yumuşayacak biz de iki yıl sonra (1934) rusyada cemiyete katılacaktır. Milletler cemiyeti öyle barıçı bir örgüt değil tersine çok kalleş bir örgüt.Bu yüzden ilerde çökecek ve II dünya savaşının çıkması engellenmeyecektir. saygılar __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|