"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Barzani'den Türkiye'ye ağır tehdit.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Barzani'den Türkiye'ye ağır tehdit... Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barazani, Türkiye'nin Kerkük sorununa karşımasına izin vermeyeceklerini, bunun olması durumunda Kuzey Irak Kürtlerinin Diyarbakır'a karışacaklarını söyledi. Türkiye'nin askeri ve diplomasi gücünden korkmadığını söyleyen Barazani, Kerkük'ün Kürt kimliğine sahip olduğunu ve Irak Kürdistanı'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu iddia etti. Barazani, El Arabiya Televizyonu'nda yayınlanan röportajında "Türkiye'de 30 milyon Kürt var. Biz onların içişlerine karışmıyoruz. Ancak Türkiye'nin Kerkük sorununa karışması durumunda biz de Diyarbakır ve diğer kentlerin içişlerine karışacağız. Ben durumun bu noktaya gelmesini istemiyorum. Ancak Türkler, Kerkük sorununa karışma konusunda ısrar ederlerse, bütün sonuçlarına katlanarak, onların programlarını engellemeye çalışacam.Türkiye hangi hakla Kerkük'e karışacak?" dedi. Türkiye, İran ve Suriye'de yaşayan kürtlerle ilgili olarak Barazani, "Kürt milletinin bağımsız bir devlete sahip olması, meşru bir haktır. Bu ülkelerde yaşayan Kürtlerin zorunlu kalmamaları durumunda şiddetten uzak durmaları gerekir. Kürtlerin bağımsızlık beklentilerine karşı gelinmesi, söz konusu ülkelerdeki Kürtlere karşı düşmanca bir tavır sayılır" diye konuştu. İHA http://haber.mynet.com/detail_news/?...te=07Nisan2007 ![]() |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Gereken cevabı alacağına inanıyorum. Ama sanırım tezkere geçseydi ve Irak'ta bizim de elimiz olsaydı böyle konuşamazdı. |
| #3 | |
| Şeref yoksunları... Konunun neresinden bakrsan bak, terbiyesizlik, nankörlük, hükümtlerin acziyeti, va daha şu an forum da hem kuralların hem de terbiyemin izin vermediği bir sürü kelime akla geliyor. Dünkü aşiret reisleri, hala insanları sömürerek para kazananlar, birilerinin kanı üzerinden petrol kavgası yapanlar, üç beş çapulcu sürüsünü elinin altında bulundurup kendini firavun sananlar neler söylüyor? Uzun uzadıya yorum yapmayacağım. Diyeceğim şu, buna da bunlara da destek verenleri de, bu ülkenin fırsatlarını bu tip yaratıklara bırakanlara, onları palazlandırıp şu hale getirenlerin hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünya da hem öbür dünya da Allah'ın gazabı üzerlerine olsun hepsinin de. Bu kendini bilmez herifin de güvendiği israil'in kuklası ABD kaçmak için fırsat arıyor. Yarın ABD gider yine başbaşa kalırız. O zaman diyeceğini de tahmin ediyorum. "yalakalığın" zirvesine varacaksın o zaman da. Ne diyeyim şeref insanı insan yapan şeydir. Saygıalrımla ![]() |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Ayakları yere basmalı bu kadar da havadan gidilmez ki Sadece gülüyorum Önce insanların kendini ne olarak gördüklerini idrak etsin Kim Kaile alıyorsa sıkıyosa Diyarbakır' a karışır daha sonra Saygılarımla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
| #5 | |
| Sayın anti kahve, yazınızı okuyunca aklıma bir söz geldi "havlayan it ısırmaz" gerçi köpeklere hakaret etmiş de oluyoruz ama artık kusura bakmasınlar. Dediğiniz gibi bunlar sadece konuşur, ağbabaları var ya arkalarında,... Saygıalrımla |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Şimdi kalkın ve deyin ki bu yazıda şurası yanlış ve kabul edilemez. | |
| #7 | |
| chessmaster, size cevap vermeyeceğim demiştim diğer mesajlarda. Kalp kırmaya meraklı değilim. Allah ıslah etsin... |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Benimle hiç muhatap olmayın. Kalbimide kırmayın. Şu forumdakilere açıklayın... Biz nasıl bir milletiz biliyormusun.??? kızlarla eğleniriz, kendi kızkardeşimize ise namusluluk taslarız... Biz işgal ederiz adını fetih koyarız, başkaları yapınca adını emperyalist istila ve işgal koyarız... Türkiye hergün ıraktaki kürtleri kendi yaşadıkları coğrafyada tehdit edecek. Barzanide diyecekki . Özür dilerim abi... Ne haddime. Dünyada böyle bir ulus gördünüz mü? Bizim ülkede o kadar kürt yaşamakta ve dünyada kürt sorunu diye bir sorunumuz apaçık tartışılırken , adamlar biz karışmıyoruz diyecekler... Sizde bize karışmayın denilin ce bak heleeee... Biz dediğim gibi komplex bir ulusuz. Batının karşısında el pençe divan dururuz. Ama mesela ortadoğu halklarını küçümseriz. Emin olun sizin hergün "köpeklere hakaret" olur dediğiniz barzaniyi ABD gibi devler çıkarları için öyle pohpohluyorlar ki... Acep ABD barzani'den korkuyor mu diye düşünesim geliyor... Politika ince manevralarla yürür. Açık kabadayılığa yer olmaz. son örnek saddamdı. Yine mi ders almadık. Hafızanızı kurcalayın. 2001 de Saddamın askerleri sokakta ABD yi korkutmak için çiğ köpek yiyorlardı... Sonuç ... Tarih ! | |
| #9 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Bundan güzel bir cevap olamazdı,elinize sağlık. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Sayın chessmaster, Herşeyi işinize geldiği gibi idrak etmek sizde alışkanlık galiba, Türkiye Kerkük'e niçin göndermeler yapıyor? Çünkü orada birileri jenosite yelteniyor . Diyarbakırda ben Kürt kardeşlerimin öldürüldüğünü bilmiyorum yoksa medya saklıyor mu ? Ayrıca Barzani yi pohpohlayan Abd aynı zamanda Barzani ye haddini bilmeli fazla yükseklerde de diyor. Ama haklı olduğunuz bir nokta var Açık kabadayılığa yer olmaz son örnek saddamdı! Barzani böyle devam ederse (ki umarım bu Abd kuklası hükümet en kısa zamanda yok olursa) Tarih onu da Gömecek Bir yerlere __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|