| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ülke Kalkınmasında Halk mı Devlet mi Önemlidir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ben buraya yeni üyeyim ve bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim sizce hangisi önemlidir neden ve niçin yorumlarınızı bekliyorum...bence devlet önemlidir sizinkileri de bekliyorum.. Saygılarımla... Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-07 16:03 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Hos geldiniz sayin cool. yasadigimiz sürec her ikisin de zorunlu kildigi icin, bu ikilemi önce bir kenara birakip; ekonomi, ve bu ekonmi ile saglikli bir egitim sistemi dyorum. Örnegin; Nijerya devleti var, Angola´nin da halki var diyelim Her ikisi de yoksul ülke. ABD devleti var, Alman halki var. Bunlar da varsil, yani kapitalist ülkeler. Ekonomisi iyi olan halklarin gücü de ortada, devletleri de. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Sayın Hoca'ya katılıyorum Ama illa da bir seçim net bir cevap isterseniz Halk Saygılarımla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Hoşgeldiniz..Ülke kalkınmasında Devlet tabi daha önemlidir...Ülkelerin kaderi onu yöneten idarecilerin üstün liyakatı ile doğru orantılıdır..Bunun Devletler tarihinde çok önemli örnekleride mevcuttur.. Hele birde Devlet ve halk kolkola girmişse,bu sağlanmışsa artık o ülkenin kalkınmasını önlemek mümkün değil... Fakat unutulmaması gereken bir ayrıntı ise,bu türde üstün vasıflara sahip Devlet yöneticilerin yine o halkın içerisinden çıktığı gerçeğidir.. Karakterinde sorgulama ve yanlışlara tepkili,olumlu anlamda yönlendirici dinamikleri bünyesinde barındıran,eşitlikçi hukuk sisteminin icra edilmesine duyarlı halklar,kendilerini yönetecek kişilerin seçiminde daha titiz davranırlar.....İşi pek şansa bırakmazlar...Dolayısıyla Devlette iyi idare edilmiş olur.. Genelde Şarklı toplumlardaki Devlet kutsaldır,sorgulanamaz kültürü nedeniyle...Bu türdeki halkları yönetecek kişilerin liyakatli olması biraz şansa kalıyor..Olumluluk ve olumsuzluklar birbirini sürekli üretiyor.. Türkiye'de şöyle yada böyle,eskiye oranla eğitim düzeyinin yükselmesi,olumsuz örneklerin yanısıra,vasıflı genç insan sayısının artışı beni ileriye yönelik umutlandırıyor... Her halükarda sorunuzun cevabını somutlaştırmak gerekirse,Devlet ülke kalkınmasının gerçekleştirme rolünde,her zaman bir adım öndedir... Saygılar..............Harbey........... | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Devlet, halkın ihtiyaçlarına cevap vermek için ,halkını kalkındırmak için vardır.Devlet halkını ne kadar memnun eder,yaşam standartlarını ne kadar yükseltirse halkta devletine o kadar hizmet eder.Buna bağlı olarak öncelikle devletin kalkınması gerekir.Daha sonra da bu kalkınmayı halka yansıtması gerekir.Ama bireysel ve ya kurumsal olarak değil,toplumsal bir kalkınma gereklidir.İşte o zaman devletinden memnun olan halk ,onu ayakta tutmak için çabalar.Halkın gelişmişliği devletin gücünü gösterir.Halkını memnun edemeyen bir devlet,çocuğunu emziremeyen anaya benzer.Onu emzirmek için süt analar bulmaya çalışır.Tıpkı günümüzde olduğu gibi ![]() SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #6 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Halktan ayrı olarak, somut bir varlık biçiminde var olan devletin kalkınması halk adına birşey ifade etmez. Devlet halkın kurduğu bir örgüttür.Ondan ayrı düşünülemez.Onun temsilcisidir, toplumsal iradesidir.Bu nedenle devlet demek halk demek olmalıdır.O zaman sorunuzun yanıtı da ortaya çıkıyor zaten... __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! |
|
| #7 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Sanırım asıl sorun devleti elinde tutan grup ile halk arasında bir seçim yapılıp yapılamayacağı. Faşist bir devlette devlet çarkı bir grup kaymak tabakanın ve onun politik uzantılarının lehine nalıncı keseri gibi kullanıldığı iiçin burada tabii ki tercih halktan yana olcaktır.Faşist bir devletin kalkınması halkına yansımayacaktır.Zira zenginliğin kaynağı iç sömürü yani halkın artı değeridir. Ancak demokratik hele de sosyal bir devlette devlet halk bütünleşmiştir. saygıyla __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu konu birbirine bağlı bir zincirin halkası gibidir. Birini daha öncelikli tutamazsınız. Çünkü halkı kalkınmamış bir ülkenin devleti de kalkınamaz. Ama o halkın kalkınması da devletin kalkınması ile birebir doğru orantılıdır... Yani bir nevi "Tavuk mu yumurtadan-yumurta mı tavuktan" ilişkisi sözkonusudur |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Türkiye
| Devletin kalkınması için halkın kalkınması lazım , halkı kalkındırcak ise devlettir. Bence "şu"dur demek mantıksız olur. ![]() __________________
"Ve ben 24 yaşımdayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum !" 1947-2007 !!! |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| konu her ne kadar birbirine bağlı olsada unutulmamasi gereken bir gerçek vardır. Devleti olusturan halk değil midir? halk ve devlet birlikte haraket ederse ülke kalkınır, aksi takdirde kalkınma yerini gerilemeye bırakacaktır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|