Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ülke Kalkınmasında Halk mı Devlet mi Önemlidir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski07-04-07, 15:13  #1
cool
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke Kalkınmasında Halk mı Devlet mi Önemlidir?

Ben buraya yeni üyeyim ve bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim sizce hangisi önemlidir neden ve niçin yorumlarınızı bekliyorum...bence devlet önemlidir sizinkileri de bekliyorum..

Saygılarımla...

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-07 16:03 .
cool is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-04-07, 16:32  #2
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Hos geldiniz sayin cool.
yasadigimiz sürec her ikisin de zorunlu kildigi icin, bu ikilemi önce bir kenara birakip; ekonomi, ve bu ekonmi ile saglikli bir egitim sistemi dyorum.

Örnegin; Nijerya devleti var, Angola´nin da halki var diyelim
Her ikisi de yoksul ülke.
ABD devleti var, Alman halki var.
Bunlar da varsil, yani kapitalist ülkeler.
Ekonomisi iyi olan halklarin gücü de ortada, devletleri de.
saygiyla
Eski07-04-07, 16:43  #3
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Sayın Hoca'ya katılıyorum
Ama illa da bir seçim net bir cevap isterseniz Halk

Saygılarımla
Eski07-04-07, 17:12  #4
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın cool şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben buraya yeni üyeyim ve bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim sizce hangisi önemlidir neden ve niçin yorumlarınızı bekliyorum...bence devlet önemlidir sizinkileri de bekliyorum..

Saygılarımla...
Sayın Cool,
Hoşgeldiniz..Ülke kalkınmasında Devlet tabi daha önemlidir...Ülkelerin kaderi onu yöneten idarecilerin üstün liyakatı ile doğru orantılıdır..Bunun Devletler tarihinde çok önemli örnekleride mevcuttur..

Hele birde Devlet ve halk kolkola girmişse,bu sağlanmışsa artık o ülkenin kalkınmasını önlemek mümkün değil...

Fakat unutulmaması gereken bir ayrıntı ise,bu türde üstün vasıflara sahip Devlet yöneticilerin yine o halkın içerisinden çıktığı gerçeğidir..

Karakterinde sorgulama ve yanlışlara tepkili,olumlu anlamda yönlendirici dinamikleri bünyesinde barındıran,eşitlikçi hukuk sisteminin icra edilmesine duyarlı halklar,kendilerini yönetecek kişilerin seçiminde daha titiz davranırlar.....İşi pek şansa bırakmazlar...Dolayısıyla Devlette iyi idare edilmiş olur..

Genelde Şarklı toplumlardaki Devlet kutsaldır,sorgulanamaz kültürü nedeniyle...Bu türdeki halkları yönetecek kişilerin liyakatli olması biraz şansa kalıyor..Olumluluk ve olumsuzluklar birbirini sürekli üretiyor..

Türkiye'de şöyle yada böyle,eskiye oranla eğitim düzeyinin yükselmesi,olumsuz örneklerin yanısıra,vasıflı genç insan sayısının artışı beni ileriye yönelik umutlandırıyor...

Her halükarda sorunuzun cevabını somutlaştırmak gerekirse,Devlet ülke kalkınmasının gerçekleştirme rolünde,her zaman bir adım öndedir...

Saygılar..............Harbey...........
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-04-07, 16:56  #5
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Devlet, halkın ihtiyaçlarına cevap vermek için ,halkını kalkındırmak için vardır.Devlet halkını ne kadar memnun eder,yaşam standartlarını ne kadar yükseltirse halkta devletine o kadar hizmet eder.Buna bağlı olarak öncelikle devletin kalkınması gerekir.Daha sonra da bu kalkınmayı halka yansıtması gerekir.Ama bireysel ve ya kurumsal olarak değil,toplumsal bir kalkınma gereklidir.İşte o zaman devletinden memnun olan halk ,onu ayakta tutmak için çabalar.Halkın gelişmişliği devletin gücünü gösterir.Halkını memnun edemeyen bir devlet,çocuğunu emziremeyen anaya benzer.Onu emzirmek için süt analar bulmaya çalışır.Tıpkı günümüzde olduğu gibi

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-04-07, 17:09  #6
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İZMİR

Halktan ayrı olarak, somut bir varlık biçiminde var olan devletin kalkınması halk adına birşey ifade etmez. Devlet halkın kurduğu bir örgüttür.Ondan ayrı düşünülemez.Onun temsilcisidir, toplumsal iradesidir.Bu nedenle devlet demek halk demek olmalıdır.O zaman sorunuzun yanıtı da ortaya çıkıyor zaten...
Eski08-04-07, 21:58  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın şeyist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Halktan ayrı olarak, somut bir varlık biçiminde var olan devletin kalkınması halk adına birşey ifade etmez. Devlet halkın kurduğu bir örgüttür.Ondan ayrı düşünülemez.Onun temsilcisidir, toplumsal iradesidir.Bu nedenle devlet demek halk demek olmalıdır.O zaman sorunuzun yanıtı da ortaya çıkıyor zaten...
yani dediğiniz gibi böyle birayrımın mantığı yok elbette.
Sanırım asıl sorun devleti elinde tutan grup ile halk arasında bir seçim yapılıp yapılamayacağı.
Faşist bir devlette devlet çarkı bir grup kaymak tabakanın ve onun politik uzantılarının lehine nalıncı keseri gibi kullanıldığı iiçin burada tabii ki tercih halktan yana olcaktır.Faşist bir devletin kalkınması halkına yansımayacaktır.Zira zenginliğin kaynağı iç sömürü yani halkın artı değeridir.

Ancak demokratik hele de sosyal bir devlette devlet halk bütünleşmiştir.

saygıyla
Eski19-04-07, 13:00  #8
karakalpak

Giriş Tarihi: Jan 2007

Bu konu birbirine bağlı bir zincirin halkası gibidir. Birini daha öncelikli tutamazsınız.
Çünkü halkı kalkınmamış bir ülkenin devleti de kalkınamaz.
Ama o halkın kalkınması da devletin kalkınması ile birebir doğru orantılıdır...
Yani bir nevi "Tavuk mu yumurtadan-yumurta mı tavuktan" ilişkisi sözkonusudur
karakalpak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-04-07, 17:50  #9
fawkes

Ülke / Şehir: Türkiye

Devletin kalkınması için halkın kalkınması lazım , halkı kalkındırcak ise devlettir. Bence "şu"dur demek mantıksız olur.

1947-2007 !!!
fawkes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-04-07, 23:48  #10
esila1980
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007

konu her ne kadar birbirine bağlı olsada unutulmamasi gereken bir gerçek vardır. Devleti olusturan halk değil midir? halk ve devlet birlikte haraket ederse ülke kalkınır, aksi takdirde kalkınma yerini gerilemeye bırakacaktır.
esila1980 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı