| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bu başlık altında hayatımızı, yaşadıklarımızı, yazmak ilginç olmaz mı? İçtenlikle... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Aslinda cok güzel de sn Melnur,Insanlari, baskalarinin anilarini okumak yorar. Eger bir konu ile ilgiliyse anilar, hemen üzerine atlar can kulagi ile okur ya da dinlerim. hepimiiz öyle miyiz, bilemiyorum? Örnegin simdi Darwin´de gecenin issizliginda circir böcekleri, tropik yaratiklarin yasam belirtileri olan bir ses corbasi ortaligi kaplamisken, okyanusun sicak rüzgari, insana nasil ögrencilerini animsatiyor dersem, garip gelebilir mi sizlere bilemiyorum. Türkiye de yasamak, simdi inasani nasil düsündürüyor, yillardir bilemiyorum. Torontao´ya sürekli giderim.Sergi icin.Resim.yani yagli boya. Gördünüz mü; ne kadar SIKICI oluyor bunlari okumak sizler icin degil mi? Laptopumun klavyesi almanca, XP almanca, icinde bulundugum dil, ingilizce ve bende de; isin garip tarafi yeterli ingilizce dahi yok. Peki burada ne isim var, bilseydim keske.... saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-10-05 19:09 . |
| #3 | |
| Sn.canuğur, Bu konuda yanıldınız! İnsanlar en çok başkalarının hikayelerinden hoşlanırlar. "Biri bizi gözetliyor" un reyting patlamasının başka bir nedeni olabilir mi? |
| #4 | |
| evet, sn Melnur, ugrunda insanlarin öldügü paparazi programlarini netten duyuyorum. Hatta son sehidi de (!) duydum netten. Bir cocugun üzerine fazla giden annenin oglu. Doguda yasayan bir kadinin da yasami, program nedeniyle kocasi tarafindan elinden alinmisti epey önce. Bazen insanlarin yasamlari fazlaca bilindiginde, sorunlar cikabiliyor mu diye düsünürüm? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #5 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| ben siizin yasamınızı merak ediyorum oysa, sayın canugur |
| #6 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| arkadaşlar herkes kendi hikayesini buraya yazabilir belki başından geçen ilginç olayları. Benim canuğur hakkında bildiğim sanırım almanyada yaşıyor ve bir öğretmen kaç yaşındadır , evlimidir bilmem. Beni merak ediyorsanız söyleyim. 26 yaşında istanbulda oturan , bekar , ailesi ile birlikte kalan biriyim. mesleğim bankacılık , gişede görev almaktayım. |
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| canugur bey sizden ses yok? |
| #8 | |
| Sevgili Arkadaşlar, Burada iki topik var ki,doğrudan kendimizi sorgulayabilecek, kendimizi anlatabilecek özellikler taşımakta. Bunlardan biri günlük,diğeri işte benim hayatım. Bu tür yazıların küçümsenmemesi ve hatta insanları içtenliğe yönlendirme, insanın kendine bakmasına yol açtığı düşünüldüğünde oldukça önemsenmesi gerekmekte, diye düşünüyorum. Sözgelimi ben,Essence'nin ve yürüyüş01'in bugün ne yaptıklarını merak ediyorum.Anlattıklarında zevkle dinleyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Sözgelimi Sn.Petricli, sabahtan beri ne yapıyor, nerelerde? Sn.spartaküs, bugün kaç şişe bira götürdü? Ya da, nelerle uğraşıyoruz, sizi üzen ve sevindiren olaylar...Başınızdan geçen, sizi etkileyen karşılaşmalar...İşte benim hikayem dedirtecek yaşantı parçaları...Anılarınız... İlle de anılarınız... Tartışma orda devam ediyor zaten; bir de işin bu tarafı... İnsani boyutlarımız. Hadi!! |
| #9 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| ya çok hikayem var ama hangisi olsun bilmiyorum... ))__________________
biz üzerine köprü kuramadıgımız şeye uçurum deriz :74 |
| #10 | |
| sn Portia insan yasami bununla ne ilk, ne de son. Hangisini anlatayim dersem, isler bayagi karisacak. Ben hep beynimi sustruracak seylerden uzak durmaya calistim. Her türlü meditasyon, her türlü inanc, her türlü siyasal akimlarin disinda olmak kaydiyla dünyanin her yerini ülkem olarak benimsedim, her yerde sevildim, isci oldumyillarca, en agir isleri yaptim. Bir gün kaloriferli sinifimda seker ögrenclerimle cebellesirken izmir´in sempatik bir lisesinden; türkce kuran okuttugum icin 657 vidali tip`e göre adi bilinmedik okullarina dogru gezerken, birden kendimi,bir yeni yil sabahi; Berlin sokaklarinda atilan yilbasi eglence bombalarinin artiklarini tirmik ile toplarken buldum. Eglenceli degildi tabi. -13 derece sicaklik. Kamu hizmeti bir bahcivanlikti yaptigim. Bekir Yildiz öldü dediler bir süre sonra. Batidaydi. Gitmedim cenazesine. Ne zaman yasamisti ki dedim. O, cenaze degildi cünkü. Yok iken de bizimleydi cünkü. Cenazesine gitmenin aptallik oldugunu da düsündüm. Kitaplari bendeyken hem de... Simdi ise tabi ki daha sicak yerlere göcmek durumunda kaldim. Darwin kasabasi yani Austrlya. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-05 17:31 . |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|