"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Türk Olmak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bu ülkede herkesin ne olduğunu söylemeye hakkı vardır. Mesela bir azınlık mensubu baskı altındayım der ve her istediğini söyleyip Türkleri aşağılar. pkkli şeref yoksunları baskı altındayım der istediği her şeyi,buldukları her fırsatta söyler. E zaten ingilize,fransıza,almana,abdliye hiç bir şey diyemeyiz. Ancak bunların hepsi de biri kendini bu ülkeyi seviyorum ve iş birlikçi ahlaksızların düşmanıyım diye ifadeye kalktımı hele birde bunu fiil ile gösterdimi bir anda nasırlarına basılmış gibi ciyak ciyak faşist diye bağırmaya başlarlar. Söyleyen zavallı adam neye uğradığını şaşırır.Bir anda sus pus olur. Mesela ben artık bırakın bir hakkı savunmayı,kendimi Müslüman bir Türküm ve bu ülke aleyhine yapılanan her türlü harekete karşıyım diye ifade ederken çekiniyorum. Bu çekinmenin sebebi kesinlikle fiziki bir korku değil.Kimsenin haddine değil elbet bu.Ancak bir an da adımız ya mürteci oluyor ve ya faşist. Bunlardan kurtulsam bu defada dışardan gelen sermayenin uşağı olmadan şerefli bir duruşumuz olmalı dediğim içinde ya servet düşmanı oluyorum ya gizli kominist. Almış bir moda başını gidiyor. Hani Hüseyin Hatemi olacaktı sanırım espiri ile karışık "Ey felek var sana bir sorum, Neden yok bir sponsorum?" Diyordu ya!İşte öyle. Herkesin bir sponsoru ve ya sahibi var. Bu ülkede herkesin ipini elinde tutan bir sahibi var. Hangisine dönüpte kendini anlatmaya bir şeyler yapmaya çalışsan hemen elinde tutuğu ipi gevşetip üstümüze birilerini salıyorlar. O zamanda aklıma büyük şair N.Fazıl Kısakürek geliyor.Hani diyordu ya; Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! Saygılarımla. nesir Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-07 22:31 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Sayın Nesir Sorun Sizin Müslüman Türküm demeniz değil sorun aslında gerçekleri doğruları söylüyor olmanız Ben Arap Aleviyim (ki dindar değilim) Sırf Pkk karşıtıyım diye beni de milliyetçi ırkçı faşist gibi tabirlerle sindirmeye çalıştılar (Bir Arap Nasıl Türk Irkçısı olabiliyorsa ) Niçin biliyor musunuz çünkü ülkemi seviyorum dedim çünkü emperyalist güçlere karşıyım bebek katili pkk ya karşıyım dedim ama yine de güzel yazmışsınız sponsorumuz yok Saygılarımla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Oysa bu haksızlık olmuş hemen düzeltiyorum. Saygılarımla. | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| bu ülke, kendilerini ''milliyetçi'' olarak tanımlayan bazı kesimlerden çok çekti, çekmeye de devam ediyor.. ayrıca 50'lerden itibaren dayatmacı bir zihniyet ile insanlar bazı şeyler sürekli dayatıldı.. etkiye tepki olayı.. bu antipatinin nedenlerini bu noktalarda aramak lazım... __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Alıntı:
Herkes bir şeyleri kötüye kullandı ama bizim bahsettiğimiz ve sayın Nesir'in belirttiği durum miliyetçileğe değil millete karşı olma durumu. Hatta daha doğru bir tanım yapacak olursak ülkeye karşı olma durumu doğal olarak ülkeyi sevenlere karşı olma durumu Saygılarımla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Dünyada boyun eğen ulusları bulamazsınız. Boyun eğen liderleri bulursunuz. Her ulusun tarihi kahramanlıklarla doludur. Biz boyun eğdik mi çanakkalede. milletinizide seversiniz. Aynı allaha tapar aynı peygambere inanırsınız. (büyük çoğunluklar)Aynı dili konuşursunuz. Kökenleriniz atalarınız birbirine daha yakındır. Milletini sevmekten doğal ne olabilir ki? Sorun bu değil. milletimizi sevmek hiç değil. Sorun başka milletleri ve tüm ötekileri kendiniz adına yok saymaktır.(size ithat edilmemiştir) Milleti sevmek siyasallaştırılamaz! Herkes bir ölçüde milletini sever. Bunu kimse önleyemez. böyle bir kollektif bilinçaltı siyaset malzemesi olamaz. Faşizm çok farklıdır. Özünde tekliği barındıran sistemlere denir. Bir sosyaslist geçinen ülkede faşist olabilir. Teokratik bir ülkede faşist olabilir, Bir avrupa ülkeside faşist olabilir. Faşizm milliyetçilik yada ırkçılık değildir. Ancak siyaseti milliyetçiliğe bulaştırmak ülkeyi tek bir kalıba sokmaya zorlar. Bu faşizmdir. Bir ülkede ; hükümet parti muhalefet vs ayrım yoksa bunun siyasal terminolojideki karşılığı faşizmdir. Şimdi bu ölçüdeysek faşisttizdir. Ama kimse apaçık söylevleri ile bile faşizmi önerenler "ben faşist değilim" diyor. Ben sana kendi adıma hiçbir zaman faşist gözüyle bakmadım. Ancak milliyetçiliği kavrayamadığını düşünüyorum. Benim için çöpten yada pazarlardan artık yiyecek toplayan yaşlı bir ülkem insanı önemlidir. Çocuklarına elbise almaktan aciz babalar var bu ülkede. çöplerden artık toplayan insanlarımız. Şimdi milliyetçilerde yada tık yok bu konularda... Ama kerkük ırak, silah , pkk, çatlı, polat... Tüm gündemleri bu... Ülkenin 60 milyar doları milletin alın teri, çalınırken soysuzlarca ne orduda "tık" nede milliyetçilerde... Aynı dertten bende muzdaripim. Şimdi bak. pkk gibi eli kanlı bebek katillerinden olduğumu söylemekten tutun, sosyalistliğime , komünistliğimden tutun, şeriatçılığıma, Faşistliğimden tutun, gericiliğime ne kadar suçlandım biliyormusunuz. Oysa ben bunların hiç biri değilim. Biraz gözünü açarsanu kelimeyi Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! Senin ülkende başka uluslarıda göreceksin. Ben aydınlık bir ülke istiyorum ülkem insanına. Benim için bir türkün dünyaya bedel olması önemli değildir. 6 tane türkün bir yunanın sağlık harcamasına denk gelmesi önemlidir. Açlık sınırında yaşayan birkaç milyon insan önemlidir. Hani şu beğenmediğimiz "gavurlar" varya... Onlar gibi olsun istiyorum. İngiltereye gidipte ayağını kıran bir türk için türkiyeden bir ambulans uçak gitsin istiyorum. Ben erdoğanı bugüne kadarkilerin yüzde 70 inden daha başarılı bulurken , ülkemde bir başbakanın "ananıda al git" gibi bir kelime etmemesini istiyorum. Halk koyun sürüsü olmasın. Milletin tercihlerine saygı duyulsun. 75 milyonluk bir ülkede en azından yüzden 75 ini kararına saygı duyulsun istiyorum. Kapıkuleden yurtdışına çıkarken kendimizi aşağılık hissetmeyelim diyorum. | |
|
| |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu ülke de ihanet suç değildir (en azından uuygulama açısından), devlete tarihe hakarette suç değildir. Bunlara dokundunuz mu birileri düşünce özgürlüğü diye kalkar ayağa. Bu ülke de halkı bölmek de suç değildir. "Kaç milyon kürt yaşıyor" "Kaç milyon ermeni yaşıyor" "Kaç milyon ..... yaşıyor" diye uzayan listeler çıkar ortaya. Yetmez AB ve ABD destekli çalışmalarla tüm "rent a basın" büyük puntolarla başlık atar "Genlere baktık, Türkiye'de Türk yok" Peki yeter mi yetmez bu da. Birileri çıkar İslam'a hakaret eder, bu milletin kültürüne hakaret eder, eder de eder.... bu düşünce özgürlüğüne girer ama siz "rum patrikanesi fitne yuvasıdır" dersiniz, bir anda ne faşistliğiniz kalır ne radikal dinciliğiniz ("dinci" ne demekse, işin pazarlamasına girmiş sanki) Herkesin gözü önünde katliamlar yapılır, siz engellemek için askeri müdahale deyince "kan dökücü, katil, petrol meraklısı, ...." diye bağırırlar. ama asker bölücü tarafından şehit edilince, hem de en kalleş şekilde mayınlarla, "iki taraf da silah bırakmalı" derler. Devletle teröristi bir tutarlar. Teröristlerin arkasından yas tutar, şehit cenazelerinin yakınından bile geçmezler. Yeter mi bu kadar şey bu ülkeye, yetmezzzz. Alevileri, kürtleri, lazları, çerkezleri, .... azınlık saymak isterler, niye "Tamamen demokratik nedenlerle" Bizim bir ayrı gayrımız yok dersek de hemen arkamızdan yaftayı yapıpştırırlar "baskıcı, anti demokratik, kültür düşmanı, ...." Hatta gün gelir bu szölerini devlet byüklerine söyletirler. kısaca bu ülkede Türk'üm demek ayıptır. Siz anayasa madde 66'ya göre, Mustafa Kemal'in dediğine göre Türk'üm dersiniz, ama Bu dediğiniz söz "faşist, ırkçı, kafatasçı, geri kafalı, çağdaşlıktan uzak, diğer kültürleri yok eden, ...." bir ifadedir ve en büyük suçtur. Tüm "rent a medya" hakkınızda atıp tutmaya başlar. eğer kullanılacak bir hatanız yoksa yalan haber diye birşey vardır. yani "rent a medya" mantığının ahlak anlayışı yoktur. Özetlersek bir cümlede, Türkiye de Ne mutlu Türk'üm diyebilmek çok şerefli ve onurlu bir iştir. şimdi bunu okuyunca kendini otomatiğe bağlamış "Türk" kelimesine allerjili kişiler faşist diyecekler. Onlar yine kendi anlayabilecekleri şey ırk bakımından olduğu için öyle diyecekler. Ne derlerse desinler, Allah gerçeği bilir. Ne İslam'da ne kültürümüzde "ırkçılık" yoktur. Neyse ben yine cümleyi tamamlamaya çalışırsam. Türkiye de Ne mutlu Türk'üm diyebilmek çok şerefli ve onurlu bir iştir. Çünkü gözünüzde kimseyi farklı görmezsiniz, çünkü insanı insan görürsünüz, çünkü dünya da biri eziyete uğrasa sizden, yetmiş milyondan yardım bekler. Yani haklısınızdır, gerçeğe inanıyorsunuz, gerçeğe dayanıyorsunuzdur. Saygılarımla |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Varsın çöpten yiyecek toplayalım. olsun! Onurumuzla topluyoruz. Ama hamasetle şovenizm ile karın doymuyor... | |
|
| |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Saygılarımla | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
karın doymadan hayatın mı olur ki şerefin olsun. Her zımbırtının altında işte o karın doyurma vardır. ama o nu hep türlü türlü gizlersiniz. niye dünyada alaska için savaş olmuyorda ortadoğu için oluyor. Niye sibirya için savaş olmuyorda ırak içinç oluyor. Pazarlar dağılırken git kendin gözlerinle gör yaşlı kadınların çöpten topladıkları artıkları... Daha ne konuşuyorsunuz? toprak kavgası özünde ekmek kavgası değilmidir? | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|