"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| "Darbe teşebbüslerinden haberdardık" / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarıyla ilgili olarak, ''Günlüklerden değil, bu tip niyetlerden ve bu tip teşebbüslerden devletin hep haberi olmuştur'' dedi. Gül, Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarıyla ilgili, kendisinin gerekli yerlere bilgi verdiğini söyledi. Bakan Gül, bir gazetecinin, ''Bu konuda daha önce neden soruşturma açılmadı, nerelere bilgi verdiniz?'' sorusuna, ''Öyle değil, söylediğimiz şey şu; günlüklerden değil bu tip niyetlerden ve bu tip teşebbüslerden devletin hep haberi olmuştur. Devlette bilmesi gereken herkese bilgi verilmiştir. Bize de bilgi verilmiştir, bilmesi gereken herkese de bilgi verilmiştir'' yanıtını verdi. Kaynak: http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_d...haberID=328891 AB'deki bazı çevreler çok haklı. Neden böyle anti demokratik senaryoların ciddi ciddi tartışıldığı bir ülkeyi kendi birliğine alsın ki. Aradan 3 yıl geçti ama bence zihniyet değişmedi. Ordu mu Şeriat mı sorularıyla zemin yaratma arayışları, "Aman şeriat geliyor" yaygaraları Cumhurbaşkanlığı seçimlerine binbir türlü taktik sokma sevdalıları... Yok yok, bize "82 Anayasası" bile bol geliyor! __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-04-07 12:48 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..
| Ordu neden işini yapmıyor anlmadım.. Otur oturduğun yerde sen kimsinki..demokrasiye leke sürüyorsun.. Sen emirleri yerine getireceksin.. Askeriyede mantık yok ne derlerse onu yapıcan ![]() Gerçekten savunma gücümüz olmasa dış ve iç tehditlere karşı işe yaramaslar.. Askeriye olmasın derim.. Ama böyle bir ddünyada ihtiyaç oluyor.. Son olarak yeniçeriler kaldırıldı diyorlardı..yalanmış.. Rte 'nin başını almak istiyorlar heralde..Bence askeriye bir tokat lazım kendilerine gelmeleri için..Koca burunlarını herşeyin içine sokmasalar olmaz zaten.. __________________
Ölüm nerdn ve nsl gelrsegelsn savaş sloganlarmz kulktan kulğa yaylcaksa ve silhlarmz eldnele geçckse bşkalrı mitralyöz sesleryle savaşvezafer naralryla cenazlrmze ağt yakcklrsa ölüm hşgldi safagldi |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ben dünyada böyle bir millet bilmiyorum ki kendi seçtiği tüm sivil kişileri ,satılmış, hain, ABD uşağı ilan etsin; Ama Kendi iradesinde olmayan Militarist diktacılığı demokrasi adına savunagelsin. Bu ülkeye şeriat asla gelmez. ! Bu ülke insanı hilafeti ta 1920 lerde yıkmıştı. Dahası dünyada aynı rejim iki kere bir ülkede asla gelmez. Politikanın terminolojisinde şunu görürsünüz... "they newer come back" İranda Yeni bir sistem olabilir Ancak bu kesinlikle şah Rızanınkine dönmez. Türkiyede Yeni bir sistem olabilir, Ama bu asla osmanlılardaki gibi olmaz. komünizm yıkıldığında rusya çarlık döneminde dönmedi. Farklı bir sisteme dönüldü. Ortaya çıkan beceriksiz ve tutarsızda olsa bir demokrasiydi. Halkın iradesinden taviz verdiniz mi artık ortada "saygıdeğer" bir halk kalmaz. Canı isteyen Talat Aydemir olayında olduğu gibi milletin iradesinin ırzına geçmeye çalışır. Ama bazı odaklar gerginliğe muhtaçtır. A.Taner Kışlalının bir Kitaba yazdığı önsözde belirttiği gibi... "dünyada değişimi engellemeye çalışanlar gizli servislerdir" Çünkü bir şeyin düzelmesi tamircinin işinin bitmesi demektir. Laik-antilaik çatışması bittiğinde en başta diyanetin 300 milyon ytl lik bütçesi 20 milyon ytl ye düşecektir. Etrafımızdaki düşman söylentileri Birçok bütçenin kaydırmaları demektir. Dünyada hiçbirşey eskisi gibi olmaz. Sürekli değişir. Siyaset tarihide böyledir. Tek umudumuzda bu herhalde... |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Askerler osmanlıda yeniçeri olarak geçiyordu ve duraklamadan önce hiç devlet işleriyle uğraşmıyorlardı. zaten uğraşamazlardı da çünkü kanuni,yavuz,fatih,bayezıt gibi kişiler vardı.birgün yeniçeri ağası askerlerin isyen ettiğini kanuniye söylüyor ve kanuni sorgususuz sualsiz yeniçeri ağasının kelleyi bir vuruşta koparır ve yeniçerilerin önüne koyar ve şikayeti olan varsa devlet işleriyle ilgili konuşacak olan varsa buyursun der sarayın önünde bulunan 50 bin yeniçeri kanuni ye ağzını bile açamaz ve askerlere şu sözü söyler asker savaşta konuşur sarayda değil diye... artık demokrasi ülkesi diyoruz siyasetçi den çok asker konuşuyor darbelerin ne zaman yararı olmuş ki olsaydı 4 kere darbe olmazdı diye düşünüyorum... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bence sayın Gül "Herşey kontrolümüz altında" mesajını vermeye çalışıyor ancak gerçekleri söylediği konusunda şüphelerim var. Öncelikle askeriyede üst düzey komutanların hele darbe planı içerisinde olan komutanların devletin istihbarat brimlerinin gözünün içine sokarcasına bu işi planladıklarına inanmazı beklemiyor herhalde Sayın Dışişleri Bakanı.. Ayrıca bu söylediklerini doğru kabul edersek durum daha da vahim demektir... Size karşı darbe planı olan bir Jandarma Genel Komutanından ve üst düzey ordu yöneticilerinden haberdar olacaksınız ve buna karşı kayıtsız kalacaksınız, eliniz kolunuz bağlı bekleyeceksiniz... O zaman adama sormazlarmı " Madem haberdardardın, niye gereğini yapmadın ?" diye... Farz edelim ki bu akamete uğramış darbe planı başarılı olmuş olsaydı bunun hesabını nasıl vereceklerdi bu millete... "E bizim haberimiz vardı ama engelleyemedik" diyerek mi ? Bence hükümet konudan ya hiç haberdar değildi ya da çok çok sonra bilgi sahibi oldu ki bu da devlet içerisinde özellikle istihbarat brimleri arasında ciddi bir çekişmenin olduğunu gösteriyor. Çünkü bir şekilde bu darbe planından JİTEM'in haberdar olduğu kanaatindeyim. Ki darbeyi planlayan Jandarma Genel Komutanı... JİTEM, MİT'e gerekli istihbaratı vermemiş ya da çok sonra vermiş olabilir. Kanaatlerimde haklıysam ulusal güvenlik konusunda çok ciddi sıkıntılarımızın olduğunu düşünüyorum... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Bu ülkede özgürlükçü olduğunu iddia eden partiler bile darbe isteğini dile getirebiliyor... Bu ülkede darbe planlayan bir paşaya karşı gereğini yapabilmek nedir veya gereği yapılabilir mi sorularının cevaplarını da hepimiz biliyoruz. Yalnızca demokrasicilik oynuyoruz... Gerçekten darbe anayasaları bile bol geliyor bize... | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Bir ülkede rejim tehlikeye girerse eğer, o ülkenin rejimini savunan kurumları devreye girer ve bu onların hakkıdır. Halkın %25 ini temsil eden hükümet, o ülkenin rejimini tehdit eder hale geliyor ise, elbette ordusu bu duruma el atacaktır. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Siz seçilen insanların böylesine fişlenmesinden yakınmışssınız ancak seçilen insanları fişleyen seçenler değil bu ülkenin sosyo-ekonomik ve kültürel yönden kalkınmış kişileridir.Tabi siz bu kişileri burjuva veya çıkar çevresi olarak görebilirsinizçYani kişiye göre değişiklik gösterir bu durum. Ancak; Bana göre T.C rejimi şu an halkı ile çatışma halinde.Yani yürütmesinde olan kanun ve şekil halkla özdeş değil.Siz bakmayın biz Atatürk'ü çok severiz naralarına falan...Bağımsız bir ortamda referandum yapılsın,bu ülkenin %40-%50 gibi bir oranı şeriatı ister.Bizler sadece olaya İstanbul yönüyle bakıyoruz ama şu an rejimiyle çatışan bir Türkiye var.Türban sorunu olsun,laiklik olsun,demokratik haklar olsun toplum talepleriyle ne yazık ki örtüşmüyor. Bu halkın çoğunluğu cahil,daha kültürel devrimini tamamlayamamış ve normal olarakta rejim aleyhtarı partilerin başa gelmesi sıradanlaştı. Tabi halkın bir kısmıda,denize düşmek ve yılana sarılmak hesabı çareyi orduda görüyorlar.Tabi ben orducu değilim ama bu insanları suçlayamıyorumda.Ordunun darbeleri de bu soruna bir çare olmayacak,biliyorum. Kışlalı benim en sevdiğim yazarlardan biridir,verdiğiniz örnekten aklıma geldi de bende bir alıntı yapayım.Sanırım ''Atatürk'e saldırmanın dayanılmaz hafifiliği'' adlı kitabından olacaktı.Tam emin değilim. Kışlalı İran eski subaylarından biriyle sohpet eder(Şah rejimi).İşte subay Türkiye gibi bir oluşum için çabaladıkları söyler ve Kışlalı ona böylesine bir devrimi nasıl sezemediklerini sorar... Subay ona; ''Bir çiçek gözünüzün önünde hergün büyürse onun büyüdüğünü farketmezsiniz.'' Kışlalı ona böylesine bir hareketi ne zaman gördüklerini veya görüp göremediklerini sorar. Subay ise ona; ''Başlarda herşey demokrasi adı altında yapılıyordu.Tabi biz durumu ve hareketi sezdik'' Kışlalı ona neden müdahale edemediklerini sorar; Subay ise, ''Çünkü iş işten geçmişti'' der. Bence İran olayı Türkiye'ye bir ayna tutuyor.Geçen gün Moral Fm'de ''yeşil sohpet'' i dinleyince kulaklarım daha da açıldı.Yani tanımasam konuşanları,diyecem ki demokrasi ve hukuk devletinin tohumlarını nurcular atıyor.Böylesine demokrasi kisvesi altında propaganda yapıldığını görmedim. Son günlerde dönekliği ile insanlara aydın olma bilincini yerleştiren Hasan Cemal'e de saygılarımı sunmaktan geri kalmıyorum. Uğur Mumcu'nun dediği gibi; ''Her Hasan'a bir Atilla(ilhan) lazım.'' __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Türkiye'de bir askeri darbe olması gündemde değildir. Askeri darbe için ABD'nin düğmeye basması, en azından olur vermesi gerekir. AKP'yi başa getiren ABD'dir. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? ABD bugün bu hükümetin işinin bittiğine karar verse, tekelci medyadaki adamlarına talimat verir ve hükümetin işini birkaç ayda bitirirler. Darbeye gerek yok. Darbeye gerek olmadığı gibi, darbeye karar verilse bile, önce hükümetin iyice yıpratılması, yurttaşın desteğini alabilmek için ekonomik kriz çıkarılması ve terörün, cinayetlerin v.b. azdırılması gerekir. Daha önceleri böyle yapılmıyor muydu? Ortada böyle bir durum var mı? Tabii ki yok. Şimdi bu AKP ve destekçisi tekelci medya, AB'ye şirin görünmek için, AB desteği sürsün diye, darbe söylentilerini kasıtlı olarak çıkarıyor ve kullanıyorlar. Efendim adam "darbe günlüğü" tutmuş. Aklı başında bir insan, hiçbir darbecinin günlük tutmayacağını bilir. Suçun günlüğü mü tutulurmuş? Üstelik bunu Türk ordusunda komutanlık düzeyine gelmiş adamlar yapacak, öyle mi? Bir ekleme daha yapayım. Acaba ordu içinde darbe planı yapan yok mudur? Tabii ki vardır. Eminim, bir darbe yapmak gerekirse, bunun nasıl yapılacağı, hangi askeri birliklerin kullanılacağı, hangi kurum ve kuruluşlara el konulacağı, direniş olursa ne yapılacağı, kimlerin tutuklanıp nereye götürüleceği v.b. kesinlikle düşünülmüştür. Ancak bütün bunlar darbe yapılacağı anlamına gelmez. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-07 07:18 . |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Şimdi hükümet çıksa, o dönemde olayla ilgisi olan bütün üst düzey askerleri emekli etse ve hali ile gelecek tepkiler karşısındada inse meydanlara "Ey halkım ! Bu bu askerler hükümete darbe yaparak yönetime el koymak istiyorlardı. Bundan haberdar olduk ve Türkiye'nin bir 10 yılı daha heba olmasın diye bunları emekliye sevk ettik... Yaptığımız şey bir demokrasi mücadelesidir... Demokrasi ile dayatma, faşizanlık ile halkın iradesinin temsili savaşmıştır ve demokrasi galip gelmiştir... Kimse bu ülkede artık darbelere tevessül etmesin bunu hayalini de aklından geçirmesin. Türkiye artık bunlara müsaade etmeyecek kararlılıkta bir demokrasi ülkesidir" dese bunun uzun vadede ülkeye yararlarını düşünebiliyormusunuz ? Ben bu yapılmadığı için "durum vahim" diye yazdım ve bu konuda sözlerimin arkasındayım... SAYGILARIMLA | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|