"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Yoksullara, kanserlilere, çocukların daha sağlıklı bir ortamda gelişmesine, yağmur ormanlarına ve hayvanlara küçükte bir katkınız olsun istiyorsanız, günde en az bir kez tıklayın: The Hunger Site __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-04-07 20:57 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Duyarlılığınız için teşekkürler sayın kitap tozu.Görevimizi yerine getirdik. Saygılarımla. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-04-07 20:44 . |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Sadece yeni mesajlar sayfasına gelsin ve benim gibi uzun zamandır foruma uğrayamayanlar varsa görsünler diye yazıyorum ![]() İşe yarıyorsa hepimiz tıklayalım. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Siz bütün insanlığınızla istediniz biz de her girdiğimizde, durduğu sürece tıklayacağız, hatta başka şeyler de yapacağız emin olun. Başka yerlerde neler olup bittiğini, ne gibi faaliyetlerin olduğunu her zaman durduğumuz yerde bilemiyoruz, haberimiz olmuyor. Bilenlerin, içinde olanların, bu şekilde bizleri de bilgilendirmesi, haber vermesi gerekiyor ki bizler de insanlık adına bir şeyleri atlamış olmayalım. Teşekkür ederim. İnsanlığına, bizi dahil etmene, yaptıklarına, varlığına... __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-04-07 12:00 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| sn ursulamel in dediği ne aynen katılıyorum işe yarıyorsa hepimizn tıklamasını tavsiye ediyorum.. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kampanya güzel, paylaşım için teşekkürler Sayın Kitap Tozu. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| tarih derslerinde okuduk yuzlercesini savaslarin. hunlardan, emevilere, gokturklerden osmanlilara kadar pek cogunu kitap sayfalarindan takip ettik. birinci dunya savasini ve ikinci dunya savasini biraz daha iyi anladik belki gecmistekilere nazaran. filmleri yapildi; belgeselleri yayinlandi cunku. kurtulus savasini bile siirlerden, annanelerimizin anilarindan ogrendik. hep uzak oldu cunku bize savas. "turkiye soyledir; turkiye boyledir" diye burun kivirsak da her zaman savasin bize gelmeyecegini bilerek yasadik. sorunlari olan bir ulkede yasiyorduk belki; ama bir filistin, bir israil, bir rwanda degildi turkiye. 80 sene, yaralari sarmisti bir bakima. ve savas kelimesi uzun bir sure gorsellesmeden, hatta pek bir anlam kazanmadan yer etti dilimizde. oyle ya, 21. yuzyilin cocuklariydik biz. korfez savasi (birinci) bile uzagimizdan gecti getti. televizyonlardan izledik gece yapilan roket saldirilarini, havai fiseklere bakarcasina. sabah kalkip donemin ilk ozel televizyonu star 1den haberleri takip edip sonra da transformers cizgi filmini izleyen cocuklardik biz. masumduk zaten. bilemezdik savas neydi. okullarda okuduklarimiz ise... yetmedi iste. savasin katil ruhunu anlatamadi bize. sadece "cephelerin getirileri ve goturuleri"ni anlatti... sonra, buyuduk. hem yitti o masumiyetimiz; hem de acildi gozlerimiz. kitaplarda anlatilan savaslarda "ölen 70000 asker"in "insan" olduklarini farketmeye basladik yavas yavas. filistini, israili, rwandayi gordukce, aci cekenlerle yuzlestikce deger yargilarimiz, hayata bakisimiz sekillenmeye basladi. ve "acı" neymis, onu da gorduk deneyimlerde. ve, gun geldi catti. amerika devleti 21. yuzyilin hemen basinda cikarlari ugruna irak'a "savas" acma karari aldi. bu zamana degin resimlerle, televizyondaki "cocuklarin ruh sagligina zararli olabilen" goruntulerle "tanidigimizi" sandigimiz savas kapimiza dayandi. ikinci korfez savasi... pek cogumuz icin ilk olacak bu savasi yasamak. gerci, irak'taki insalarla, amerikan ordusundaki askerlerle kiyas kabul etmeyecek bizim yasadiklarimiz. yine disaridan takip edecegiz olan biteni. lakin bu sefer bilincle, farkederek takip edecegiz. her yonuyle agirligini hissedecegiz savas denen lanetli devin. savasi, eskisine gore "yasayacagiz". ve kim ne derse desin, hayatlar degisecek; en umursamaz insan icin bile. cunku bu sefer, ne yazik ki tarih yazilirken orada olmak olacak bizim yaptigimiz. evvelde okuduklarimizi bu sefer ilk elden öğreneceğiz |
| #8 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| [FONT='Tahoma','sans-serif']ben basra'dan ömer... "bu zulüm yerde kalmaz yemin olsun ki asra. önce mevtül insanlık sonra harabül basra" belki haberin yoktur diye yazıyorum franks; önce demokrasi yağdı göklerden sonra özgürlük geçti üstümüzden palet palet... ve insan hakları namlularından yüzü maskeli adamların saniyede bilmem kaç bin adet. demokrasi bizim eve de isabet etti bir gün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu babamın vücudunda tam on sekiz adet insan hakları saymışlar. annem zaten yoktu ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş. ambargo falan dediler ya anlamadım, çocuk aklı işte sen daha iyi bilirsin... sizde de barış böyle midir franks? insan hakları çocukları yetim, ve ayaksız bırakır mı orada da? ya demokrasi? güpegündüz pazara düşer mi? ve zenginlik... insanları korkudan uykusuz bırakır mı? ve kuşlar gökyüzünü terk eder mi orada da? babamla söylediğim son dua dilimde, ayaklarım hastanede, ve giymeye kıyamadığım ayakkabılar elimde kaldı... çocuğun var mı franks? al... çocuğuna götür onları bir işe yarasın. kim bilir baktıkça, belki beni hatırlarsın "bu nasıl demokrasi. Düştüğü yeri yaktı maerhamet hür dünyaya bukadar mı ırak’tı? [/font] |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| doğaya ve insanlığa duyarlı herkes gibi görevimi yerine getiriyorum,tıklıyorum. ilgili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. saygılar |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|