"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Faşizm yargılanacak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ey Anadolu heberin var mı? Bu dünyadan seni çok seven bir evladın geldi,geçti. Enver Karagöz'ü faşist cuntanın işkenceleri sonrası yalalandığı tedavisi mümkün olmayan hastalığı nedeniyle kaybettik. Can Dündar: SES Siz hiç sessiz kaldınız mı? Kalan birinden bahsedeceğim bugün: Enver Karagöz, Artvin'de öğretmendi. TÖB-DER'liydi. Eşiyle birlikte eğitimci olarak çalışmış, bütün ilerici eylemlerde ön safta yer almıştı. Sesi gürdü, edebiyata sevdalıydı. Mitinglerde ilk o söz alır, heyecanla şiirler okur, kitleleri dalgalandırırdı. 12 Eylül'de 650 bin kişiyle birlikte o da- eşiyle birlikte gözaltına alındı. Gözetim yerine dönüştürülen Öğretmen Okulu'na götürüldü. Orada ağır işkenceden geçirildi. Kendinden geçip bayıldı. Sonra ansızın boğazında büyük bir acıyla uyandı. İşkencecileri, kaşığın sapıyla ağzını aralamış ve boğazından aşağı kaynar su boşaltmıştı. Artık sesi yoktu. Milliyet 13/09/2005 Bazı haberler: http://www.birgun.net/bolum-56-haber-38631.html Halkın gözünde mahkum edildiler.Ama bu hesaplaşma mutlaka yapılacak ve faşist darbeciler yargılanacak.Ama mutlaka..... Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-07 21:09 . |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayın Anadolu gerçekten çok güzel.Hele Victor Jara'nın inanılmaz tutumu. Müthiş etkileyici... Darbe ve ya başka bir şekilde sadece düşüncesi ile ülkeye katkı yapma kaygısı içinde olupda,muhattap oldukları şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm değerlerimizi hayırla anıyoruz. Saygılarımla... |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Auguste Rodin'e sormuşlar: "Nasıl bu kadar güzel heykeller yapabiliyorsunuz." Mütevazılıkla cevap vermiş Rodin: "Ben bir şey yapmıyorum aslında. Onlar zaten heykellerin içinde var, ben sadece fazlalıkları yontuyorum." İşte ırkı, milliyeti, dini, sınıfı da yontunca içinde insanı göreceğiz. Her ne olursa olsun bu işkenceler insanlara yapıldı. İnsanlara eziyet edildi, onurları parçalandı. Ne oldugu önemli değil ya da düşüncesi ya da kültürü, acı çeken hep insan oldu. Daha güzel bir Dünya kurulmalı bu yüzden. Dıştaki fazlalıkları yontabilmeyi başaran insanlarla gerçekleşecektir bu. İnsanın insana zülm etmediği bir Dünya hayalimiz ve mücadelemiz. "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Artvinli öğretmen ne ilkti nede son olacak. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|