"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kural Varsa?!...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski09-04-07, 19:32  #1
serserikuş

serserikuş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
Kural Varsa?!...

Uzun zamandır aklımı karıştıran meselelerden. Hayatın oluşması ve devam edebilmesi için dünya üzerinde sabit giden belli düzen ve kurallar var. Mesela d=m/v, V=i.r, p=i.v vs. vs. Bunun gibi 100ü geçkin kural ve formül var hayat üzerinde. Eğer hayat üzerinde belli kural ve değişmezler varsa, bu kuralları koyan biri de yok mudur? Yoksa bu kurallar neye göre oluşur? Bu çıkmazımda yardımlarınızı bekliyorum.

SAYGILAR...
Eski11-04-07, 18:38  #2
serserikuş

serserikuş'nın Avatarı

Niye ya? Ben çok zor bir soru mu sordum ki, kimse birşeyler yazmıyor....
Eski11-04-07, 18:41  #3
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Zor bir soru değil elbette ama cidden insanın aklına en azından benin hiç bişey gelmedi
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-04-07, 18:34  #4
mr.baykan

mr.baykan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb

belki de kuralları koyanın kendini ifade biçimidir bu
Eski18-04-07, 06:33  #5
Hermes

Giriş Tarihi: Jan 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Bence arkadaşlar insanlara dayatılan kurallar yoktur. Sadece kurallar vardır ve bizim bu kurallara uymamız güdüsel olarak gerçekleşir.
Yaşam koşullarını doğa belirler. Güdüsel olarak uyduğumuz kurallar doğanın getirileridir.
İnsanların yarattıkları sisytemler ideolojiler ve tanrılar herzaman güdüselliğin dışında uyulmak zorunluluğu getiren kurallar, insanlığın bencil yanını liderlik duygusu ve kaygısını gösterir.

Kural yok ve tek sistem doğa
Eski25-04-07, 21:03  #6
Wosyet
Yazar Adayı

Wosyet'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sen bence kuralı yanlış algılıyorsun bence kural şudur önünüz den geçen arabanın önüne atlamamak kurallara uyduğunuz anlamına gelir atlamak sa kuralları ezdiğiniz anlamına gelir kuralları ezen de ezilir anlamına gelir bu .
Wosyet is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-04-07, 21:08  #7
Hermes

Alıntı:
Sayın Wosyet şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sen bence kuralı yanlış algılıyorsun bence.
Bu çok garip.
Peki 'siz nasıl algıladınız beni, bu kanıya vardınız?
Eski25-04-07, 21:44  #8
Wosyet
Yazar Adayı

Wosyet'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Düşüncelerinin cıkmazına giren bu cıkmaz dan cıkmak isteyen ;Sayın Serserikuş imzasın da şöyle yazmış.

Sayın Hermes
HER ŞEY BİR'E BİRDEN HER ŞEYE ne kadar garip dimi böyle bir çıkmazın içine giren Sayın Serserikuş arkadaşımızın böyle bir imza kullanması Çok garip Çok

bu sitede biraz misafir kaldık dan sonra bir daha girmemek üzere ayrılacağım bu da garip gelmez size umarım kendimi zorla vurguluya vurguluya anlatacağım yerde değil benim insanları anlamaya çalıştığım gibi beni anlamaya çalışılan yerde olacağım her zaman.) hoşçakalın sizinle eynı şeylere cevap vermek güzeldi hepsi bundan ibaret olan savunmama karşılık sadece bir mesaj hatıra olarak burda kalmasını isterdim.Ağlamak istiyorum ama sayenizde yine gülüyorum Teşekkür ederim.Hoşçakalın

Wosyet Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-04-07 21:54 .
Wosyet is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-04-07, 21:59  #9
Hermes

Alıntı:
Sayın Wosyet şöyle demiş:

Mesajı Göster
Düşüncelerinin cıkmazına giren bu cıkmaz dan cıkmak isteyen ;Sayın Serserikuş imzasın da şöyle yazmış.

Sayın Hermes
HER ŞEY BİR'E BİRDEN HER ŞEYE ne kadar garip dimi böyle bir çıkmazın içine giren Sayın Serserikuş arkadaşımızın böyle bir imza kullanması Çok garip Çok

bu sitede biraz misafir kaldık dan sonra bir daha girmemek üzere ayrılacağım bu da garip gelmez size umarım kendimi zorla vurguluya vurguluya anlatacağım yerde değil benim insanları anlamaya çalıştığım gibi beni anlamaya çalışılan yerde olacağım her zaman.) hoşçakalın sizinle eynı şeylere cevap vermek güzeldi hepsi bundan ibaret olan savunmama karşılık sadece bir mesaj hatıra olarak burda kalmasını isterdim.Ağlamak istiyorum ama sayenizde yine gülüyorum Teşekkür ederim.Hoşçakalın

çok komik ya, harikasın..
Güle güle siteden ne diyelim..
Eski27-04-07, 15:13  #10
serserikuş

serserikuş'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hermes şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence arkadaşlar insanlara dayatılan kurallar yoktur. Sadece kurallar vardır ve bizim bu kurallara uymamız güdüsel olarak gerçekleşir.
Yaşam koşullarını doğa belirler. Güdüsel olarak uyduğumuz kurallar doğanın getirileridir.
İnsanların yarattıkları sisytemler ideolojiler ve tanrılar herzaman güdüselliğin dışında uyulmak zorunluluğu getiren kurallar, insanlığın bencil yanını liderlik duygusu ve kaygısını gösterir.

Kural yok ve tek sistem doğa
Beni yanlış anladınız herhalde sayın hermes. Ben toplumsal kurallar değil, doğa kanunlarından bahsettim. Bu doğa kurallarını da biz güdüsel olarak belirlemiyoruz herhalde.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı