"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Kural Varsa?!.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Uzun zamandır aklımı karıştıran meselelerden. Hayatın oluşması ve devam edebilmesi için dünya üzerinde sabit giden belli düzen ve kurallar var. Mesela d=m/v, V=i.r, p=i.v vs. vs. Bunun gibi 100ü geçkin kural ve formül var hayat üzerinde. Eğer hayat üzerinde belli kural ve değişmezler varsa, bu kuralları koyan biri de yok mudur? Yoksa bu kurallar neye göre oluşur? Bu çıkmazımda yardımlarınızı bekliyorum. SAYGILAR... __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
|
| #2 | |
| Niye ya? Ben çok zor bir soru mu sordum ki, kimse birşeyler yazmıyor.... __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
|
| #3 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Zor bir soru değil elbette ama cidden insanın aklına en azından benin hiç bişey gelmedi![]() |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| belki de kuralları koyanın kendini ifade biçimidir bu __________________
bir ihtimalmişim ben..... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bence arkadaşlar insanlara dayatılan kurallar yoktur. Sadece kurallar vardır ve bizim bu kurallara uymamız güdüsel olarak gerçekleşir. Yaşam koşullarını doğa belirler. Güdüsel olarak uyduğumuz kurallar doğanın getirileridir. İnsanların yarattıkları sisytemler ideolojiler ve tanrılar herzaman güdüselliğin dışında uyulmak zorunluluğu getiren kurallar, insanlığın bencil yanını liderlik duygusu ve kaygısını gösterir. Kural yok ve tek sistem doğa __________________
"hepimiz yaratıcının kendisi değilmiyiz?" |
|
| #6 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sen bence kuralı yanlış algılıyorsun bence kural şudur önünüz den geçen arabanın önüne atlamamak kurallara uyduğunuz anlamına gelir atlamak sa kuralları ezdiğiniz anlamına gelir kuralları ezen de ezilir anlamına gelir bu . |
|
| #7 | |
| Bu çok garip. Peki 'siz nasıl algıladınız beni, bu kanıya vardınız? __________________
"hepimiz yaratıcının kendisi değilmiyiz?" |
|
| #8 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Apr 2007
| Düşüncelerinin cıkmazına giren bu cıkmaz dan cıkmak isteyen ;Sayın Serserikuş imzasın da şöyle yazmış. Sayın Hermes HER ŞEY BİR'E BİRDEN HER ŞEYE ne kadar garip dimi böyle bir çıkmazın içine giren Sayın Serserikuş arkadaşımızın böyle bir imza kullanması Çok garip Çok bu sitede biraz misafir kaldık dan sonra bir daha girmemek üzere ayrılacağım bu da garip gelmez size umarım kendimi zorla vurguluya vurguluya anlatacağım yerde değil benim insanları anlamaya çalıştığım gibi beni anlamaya çalışılan yerde olacağım her zaman.) hoşçakalın sizinle eynı şeylere cevap vermek güzeldi hepsi bundan ibaret olan savunmama karşılık sadece bir mesaj hatıra olarak burda kalmasını isterdim.Ağlamak istiyorum ama sayenizde yine gülüyorum Teşekkür ederim.HoşçakalınWosyet Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-04-07 21:54 . |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
çok komik ya, harikasın.. Güle güle siteden ne diyelim.. __________________
"hepimiz yaratıcının kendisi değilmiyiz?" | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |